Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana mama przedszkolak

Czy Wasze dzieci już się zaaklimatyzowały w przedszkolach?

Polecane posty

No właśnie... Czy już jest dobrze czy nadal płaczą. Moja córka co rano jęczy, że nie pójdzie do przedszkola, że nie lubi dzieci. A dziś dała taki popis, że z nerwów głowa mnie rozbolała. Mówiła, że dzieci ją biją, że nie dają jej się bawic, że nie chce spac (choc w domu jest pierwsza do spania) :O Bardzo to przykre patrzec jak ona tak płacze 😭 Co mam robic? Nadal ją tam prowadzac czy zrezygnowac.

nie ma tu mam przedszkolaków?

Gość podnoszęęęęęęęęęęęę

Gość moje dzieci nie miały kryzysów
w przedszkolu. To chyba zależy od nauczycielek. W naszym przedszkolu nawet jeśli któreś dziecko ma kryzys to szybko o nim zapomina. I płacze najwyżej przez chwilkę:)

Gość według mnie nauczycielki są
miłe i naprawdę sie starają ale nie dociera to do mejego dziecka,

Gość podnoszęęęęęęę

Gość zmień przeczkole dla córki
może rzeczywiście może trafiła na jakąś patologiczną zbieraninę!!!!!!!!!!!!!

nie wydaje mi się, byłam na zebraniu i na pierwszym dniu, potem przez cały tydzień siedziałam z nią w przedszkolu aż do śnaidania i nic niepokojącego się nie działo. Mam wrażenie, ze ona robi "na złośc". Zawsze była przekorna i "rudna" ale nie spodziewałam się aż takich kłopotów.

Gość podnoszęęęęęęęę

Gość allegrowa
Daj jej czas, na razie bierze Cię na litość ;-) Dzieciom się krzywda w przedszkolu nie dzieje, na prawdę. Moja córa to płacze jak ją chcę odebrać :)

Wiem, wiem powinnam byc twarda ale tak mi trudno znieśc to marudzenie i zawodzenie :O A dzisiaj jeszcze ten płacz. Ale najgorszy był chyba dzień gdy Malutka nie płakała tylko miała taką smutną i zrezygnowaną minę 😭

Gość allegrowa
Nie wiem, ja tłumaczyłam tak, że kazdy z nas ma swoje obowiązki - tata ma obowiązek iść do pracy rano, mama też a Mała do przedszkola. Nawet na weekendy mówimy, że wtedy jest "urlop". Na moją to dziala, czuje się dorosła :P

Poczekaj jeszcze kilka tygodni .....chociaż wiem że ciężko się jest rozstać z płaczącym dzieckiem. Jeżeli teraz się poddasz to córka będzie wiedziała że płaczem może dużo zdziałać. Jeżeli nie chce spać to poproś panie w przedszkolu żeby przez kilka dni mała nie spała ,w tym czasie może malować lub rysować ,po jakims czasie sama stwierdzi że to nudno tak samej siedzieć i bĘdzie chciała spać. A z własnego doświadczenia wiem że dzieci wcale potem w przedszkolu nie płaczą .Płacz jest tylko przy rozstaniu z rodzicami a potem dzieci dobrze się bawią. Zresztą jak dziecko chwilę popłacze to panie w przedszkolu też utulą i pocieszą . Zycze powodzenia i mam nadzieję że mała szybko się przyzwyczai.