Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żałoba

żałoba

Polecane posty

Gość żałoba

moze to glupie pytanie , jestem jeszcze młoda , czy po śmierci kogos bliskiego powinnismy sie ubierac od razu na czarno ,c zy po pogrzebie .prosze o szybką odpowiedz

Gość od razu wg mnie

Gość od razu wg mnie
albo chociaż czarna aksamitka przyszyta albo przypięta do ubrania

Gość teraz w ogole nie musisz
chodzic na czarno ani w ciemnych kolorach-to twoja prywatna sprawa

Gość nie żal mi w ogóle
Poumierali mi rodzice.na pogrzebie byłam ubrana na czarno,ale juz po ,na drugi dzien chodziłam jak zwykle.Byłam na ludzkich jezykach ale mnie to wisiało,bo zalobe miałam i mam do tej pory w sercu a nie na pokaz a poza tym w czarnym (cała na czarno) czuje sie potwornie i taki zestaw ubrania źle działa na moja psychike,po prostu jestem wtedy bardzo smutna

Gość tehete
kiedyś były pewe zasady, np śmierć najbliższych (np rodziców) to żałoba pełna, w stroju, przez rok ale powoli te zasady się rozmywają

Gość od razu wg mnie
to może wykorzystaj tę aksamitkę, mały akcent 🌼

Gość nie żal mi w ogóle
a po co ma wykorzystywac nawet aksamitke,aby pokazywac ludziom,ze nie ma swojego zdania na temat załoby.Nie trzeba poddawac sie wszyskim regułom jake wymyslili ludzie

nooo ludzie, nie to, że zanika tradycja, tylko każdy powinien tę żałobę przeżywać zgodnie z własnym sumieniem. To że ktoś przez cały rok biega na czarno nie znaczy, że bardziej mu źle niż temu, co na czarno chodzi krócej albo w ogóle. Jeśli czujesz potrzebę ubierania się na ciemno, to się ubieraj od razu... Ja pamiętam, że taką potrzebę miałam, trzymaj się 🌼

Gość jak dla mnie to
żałobę ma się w sercu a nie na pokaz. jeżeli ktoś nie ma ochoty chodzić na czarno, to nikt go nie zmusi.

Gość lkghkfhkdfh
to prawda żałoba jest w sercu, ja też nosiłam żałobę parę lat temu, chodziłam ubrana na czarno lub ciemno i do dzisiaj mam niechęć do czarnych ubrań