Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki22

W KTÓRYM TYG POJAWIŁY WAM SIĘ ROZSTĘPY???

Polecane posty

czasem mogą sie pojawic po porodzie powstawanie rozstępów jest uwarunkowane genetycznie i jak maja sie pojawic to swiety boże nie pomoze kremy owszem poprawią ogolna kondycje skóry ale rozstępom nie zapobiegną

Roznie to jest wiesz To zalezy jak szybko przybierasz na wadze :O Proponuje od 4 miesiaca sie smarowac kremami na rozstepy :)Ja sie smarowalam i nie zaluje :D Czasami nie masz kontroli kiedy i ile przybierasz na wadze.W moim przypadku strasznie duzo zaczelam przybierac na wadze w 6miesiacu.Troszke popekala mi skora nie wiem co by bylo gdybym sie nie smarowala :(

n apoczatku urzywalam VICHY na rozstepy :) bardzo dobry typowy dla kobiet w ciazy :) A potem zaczelam urzywac SERUM NA ROZSTEPY EVELINE tez bardzo dobry :) Pamietaj,ze lepiej zapobiec niz potem sie meczyc :(

Gość nigdyyyyy
a urodziłam bliźniaki (5 tyg przed terminem) smarowałam się oliwką sporadycznie bo tego nie cierpię ale mało przybrałam na wadze i to chyba tu leży sukces

Na brzuch stosowałam ziajkę od początku 4 miesiąca i na razie (tfu tfu tfu - odpluć :P) nie mam ani jednego. Natomiast wylazły mi takie brzydactwa na udach :o Ohyda! Smarujcie też uda i pośladki - mnie się wydawało że w tych miejscach w ogóle nie utyłam - a jednak.

Chemical - dokladnie tak jak mowisz. ja tez o udach i posladkach zapomnialam i wlasnie na posladkach wyszly mi rozstepy, juz po porodzie. na szczescie szybka interwencja pomogla, obecnie sa juz prawie niewidoczne.

Mało przybrałam na wadze, rozstępy pojawiły się po porodzie i nic na nie nie skutkuje :(

palmer\'s cocoa butter czy jakos tak, w takiej bialej tubce ze szkicem kobiety na pomaranczowym tle. niestety nie wiem czy jest dostepny w polsce, ale jak nie to moze na allegro. naprawde rewelacja. i drugi porownywalny specyfik evelline, mam rozne preparaty z tej firmy, na cellulit, rozstepy, wszystko mi zlikwidowalo. naprawde genialna seria .

Gość niunek
mnie rozstepy pojawily sie od 3mies. na piersiach, 4-5mies. uda, 6 nad łydkami, 6 mies posladki- smarowalam od poczatku kremami najpierw z dr eris, potem ziaja, na piersiach zbladly, ale reszta makabra! brzuch mam duzy i ani jednego rozstepa-smarowalam tylko oliwka bambino! wiec nie wiem o co tu chodzi? przytylam 24kg!

ja stosuje kremu Mustela i jak na razie odpukać nie mam żadnych nowych- nie licząc tych z czasów odchudzania:)

ja stosowalam w ciazy vichy, rozstepy pod piersiami pojawily sie jeszcze w ciazy, za to minimalne rozstepy na posladkach i takie widoczne na usach pojawily sie po ciazy, kiedy za szybko chudlam :-o wtedy kupilam sobie krem galenic i bylam zadowolona prawie ich nie widac, ale ciesze sie ze brzuch oszczedzilo ;) poza tym jak na moj przyrost 22 kg w ciazy to i tak dobrze wygladam :-P

Gość NIKI..
ja jestem w 30tc.a rozstepy mam na piersiach juz nawet nie pamietam od ktorego mies.ale mysle ze ok 5 6mies.a na brzuchu nie widze bym miala

mnie ok 4 mies wyszly na pupie i delikatne na piersiach a dodam ze piersi wcale sie mocno nie powiekszyly.stosuje krem MUSTELA no i zwykla oliwke dla dzieci ta druga chyba bardziej skutkuje mimo tego ze mustela jest specjalnie dla kobiet w ciazy...nie wiem dlaczego oliwka przynosi wiekszy efekt.

ja narazie też nic nie mamodpukać ale od samego początku smaruje sie od ud po szyje oliwką jest bardziej tlusta i dobrze nawilża ja tam nawet buzie sobie nią smaruje--WELEDA taka firma...

Gość A ja powiem tak_______
Cześć dziewczyny. Jestem w 30 tc i zauważyłam dwa maleńkie rozstępy, dlaczego piszę, że maleńkie, bo to nie są kreski tylko blade dwie kropeczki tuż nad pępkiem. Przykro mi trochę, bo bardzo do tej pory było idealnie, a jak dotąd przytyłam tylko 5 kg. No ale brzuszek ostatnio bardzo się powiększa, skóra rozciąga, dzidziuś ciągle wystawia nóżkę, bądź pupcię i tak to jest. Używam kremu Eris Pharmaceris z kwasem foliowym. Mam nadzieję, że do końca pojawi się rozstępów jak najmniej.

Większości z nas rozstępów nie da się uniknąć, niestety. Mi wyszły w 9 miesiącu na brzuchu koło pępa, niedużo. Po ciąży zbladły i teraz mi nie przeszkadzają. smarowałam się balsamem, ale jakimś nieznanej firmy, nie pamietam nawet nazwy. Teraz stosuję Babydream Rossmann. Super nawilża. gęsta konsystencja, wydajny, niedrogi. A jak podziała na rozstępy? Zobaczę po porodzie:)

Gość To sem ja
W żadnym. Stosowałam kremy, ale to chyba raczej kwestia genów, niż mazideł :)

Gość Makaoooooo
Dziewczyny, zamiast kupować te kremy o chorych cenach, wystarczyło zapytać bardziej doświadczone mamy, położną lub mądrego lekarza - chodzi o zapewnienie skórze odpowiedniego natłuszczenia (nie dopuścić do przesuszania) i do tego najlepsza jest ZWYKŁA OLIWKA TYPU BAMBINO za 8 zł lub każda inna tego typu! A jeśli macie mało kolagenu w skórze lub jesteście tak uwarunkowane genetycznie to NIC WAM NIE POMOŻE! a już na pewno nie wydanie 100 zł na krem.

mi nic niw wyszlo. mylam brzuch emolium lub oliwka, po kapieli na mokra skore oliwka pozniej przed snem balsam z nivea ten niebieski tlusty.

Gość takamama
Ja smarowałam się 3 razy dziennie - obsesyjnie... do tego peelingi... oleje kokosowe, masło shea, balsamy.. przytyłam 14 kg więc raczej przeciętnie a rozstępów nie uniknęłam. pojawiły się w 30 tygodniu :( chyba to geny mnie załatwiły bo dbałam bardzo o to by ich nie mieć...

Gość gość
2 tyg przed porodem 2 na brzegu brzucha