Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DERMASAN

CHOROBA SKÓRY - RĘCE!!!!! PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość DERMASAN

Witam Wszystkich! Chcę sie dowiedzieć z jaką choroba mam doczynienie. Mój znajomy ma dziwnie wysuszone i zaczerwienione dlonie. zmainy skórny występuja głównie na palcach oraz na wewnętrznej stronie dłoni są to miejsca w których skóra łuszczy sie i pęka a także widac ze jest zarumieniona. Kiedys zapytalam go co mu jest lecz on odpoiwedzial tylko że sam nie wie (choć wiem ze wie ale nie chciałam być wscipska) on odpowiedzial ze to kaie okresowe alergiczne zmiany skórne.. zaczełąm troszke czytac na ten temat i wydaje mi sie ze to Atopowe Zapalenie Skóry, a Wy jak myślicie? proszę o pomoc jeśli ktos z Was wie jak leczyc np ta chorobe albo myśli ze to coś innego piszcie !!

Gość ja mam podobnie
na wewnetrznych stronach dloni, w okolicach palcow mam wlasnie takie objawy jak opisujesz.... i coz to takiego? otoz wlasnie alergia. balam sie , ze to luszczyca, albo jakies inne dziadostwo, a okazalo sie, ze to aleria na mleko krowie i jego przetwory. nie wiedzialam wczesniej, ze to mam, dermatolog dawal mi jakies smarowidla, i dopiero, kiedy nastapil rozkwit na twarzy, nogach itd pobieglam do alergologa. teraz bardzo o to dbam, stosuje diete, choc czasem cos tam pochlone od krowy, np smietanke do kawy i wlasnie na dloniach niekiedy pojawia mi sie taka atrakcja. u mnie to jest niewidoczne prawie, ale tez moge sobie wyobrazic, ze faceci nie leca po masc jak tylko poczuja, ze cos ich zaswedzi.... taka to moja historia

Gość moja babcia ma takie cos
i bardzo ja to boli ( a jest dosyc mloda oosba) robili jej testy alergicvzne na wszytko jzu chyba bo tez twierdza ze to alergia ale nic nie wyszlo miala tez inne badania nie wiem jakie i nikt nie wie co to jest ;/

Jakaś egzema może być, zapalenie atopowe to by się także w innych miejscach ujawniało, ale ja się nie znam. Może to grzybica, a może po prostu ma przesuszoną skórę, której nie nawilża ani nie natłuszcza, więc pęka.