Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juluś

ZA młode na sex

Polecane posty

Gość juluś

hej dziewczyny,tzk czytam te różne tematy i zauważyłam że coraz więcej nastolatek zaczyna współżycie w wieku 15,17 lat wiem że to każdego indywidualna sprawa ale niesądzicie że to za wczesnie??????? może niektóre dziewczyny niezdają sobie sprawy z tego co robią w tak młodym wieku. Wiele pytających dziewczyn o antykoncepcję albo bojące się wpadki nieskończyło 18 lat!!!!!! co wy sądzicie na ten temat?

Gość Pierre Dzący
sadze ze takie co biora sie za seks w wieku 15-17 lat to glupie gowniary z patologi, ale nie tylko. sa za tepe i za slepe robiac to zeby 'nie stracic chlopaka'

Gość za wczesnie
jeszcze z 200 lat temu 15latki rodzily swoje pierwsze dzieci mezom a teraz sex z zabezpieczeniem jest za wczesnie ????

Gość za wcześnie
dobrze, że te mądrzejsze zabezpieczają sie chociaż

200 lat temu to leczono przez upuszczanie krwi czy pijawki, a na przeziębienie się umierało... Głupi argument przedstawiłas

Gość ja mysle ze
dziewczyny zaczynaja teraz o wiele za wczesnie ale chwała tym ktore podchodzą do tego chociaz z głową

Gość to ze nie bylo jeszcze antybio
tykow nie znaczy ze umieranie z przeziebienia bylo ichnim wymyslem :O a upuszczenie krwi przez pijawki bylo akurat jedyna dostepna metoda leczenia, wiesz ze jeszcze do tej pory uzywa sie pijawek na rozne schorzenia ? jeszcze jakies argumenty ?

Chodziło mi o wyjaśnienie mojej poprzedniczce, że 200 lat temu niekoniecznie było lepiej i że podała nienajlepszy przykład.

Gość to ja bylam ta poprzedniczka
oczywscie ze nie bylo lepiej zwlaszcza kiedy ty piszesz o medycynie. obalilam twoje ...argumenty, cos jeszcze ?

dojrzalosc do seksu nie musi byc okreslona przez wiek, jednak sa pewne granice i 15latka czy 16latka nawet nie wiadomo jakby byla elokwentna do seksu nie dorosla, obawiam sie,ze niedlugo niemowlaki beda juz schizowaly na temat peknietej gumki, seks zawsze niesie ze soba ryzyko ciazy i trzeba miec tego swiadomosc, oslabiaja mnie posty dziewczyn przesiakniete schiza o ciazy, zero podstaw wiedzy na temat fizjologii czlowieka, nawet marnych podstaw, kompletna zalamka, nie pomagaja nawet logiczne i rzeczowe tlumaczenia na temat niemozliwosci zaplodnienia, szok, nie rozumiem tez dziewczyn ktore maja jazde mimio zazywania antykoncepcji, nasuwaja sie dwie kwestie, kompletna niedojrzalosc albo nieodpowiedni partner stad taki lek przed ciaza, bo w kochajacym sie i stalym zwiazku, dziecko z wpadki nie byloby az taka tragedia, zdecydowanie za duzo przypadkowych kontaktow seksualnych, co tez jest chore, w obu przypadkach szklanka wody zamiast, do seksu trzeba dojrzec, wtedy mozna z niego czerpiac przyjemnosc, bo co to za radocha jak ciagle ma sie jakies schizy na temat domniemanej i nierealnej czesto ciazy, nie rozumiem i wspolczuje!!!!!

Gość aaaaaaaaaaaaa22
Ja też uważam, że przez 200 lat czasy sie zmieniły i teraz jak 15-latka rodzi dziecko to jest to swego rodzaju patologia, więc może nie uwsteczniajmy sie. Nie wydaje mi się, żeby 15- czy 16-latka poważnie podchodziła do seksu i była przygotowana na ewentualne konsekwencje. Najczęściej traktuje to jako dowód miłości do chłopaka. Poza tym 200 lat temu to rodzice wybierali młodym dziewczynom mężów, a ci zmuszali je niekiedy do współżycia (chociaż z drugiej strony to one były tak wychowane i przygotowane na to), a o ile mi wiadomo to w dzisiejszych czasach tego się juz nie praktykuje, gdyż jest karalne.

Gość aaaaaaaaaaaaa22
malolepsza - dokładnie, na kafeterii dość jest już topików o tym czy sperma może przedostać się do pochwy przez majtki i dżinsy.

Gość i wlasnie chodzi o uswiadamian
ie tych dziewczyn by nie marnowaly zycia na ciaze

mnostwo takich bzdetnych topikowo werdujacych plemnikach z latarkami, ktore szukaja po ciemku wejscia do pochwy, bo zabladzily na przescieradle, a jak im sie nie uda tego dnia, to na pewno nastepnego odnajda ofiare w sklepie jak kupuje bulki na sniadanie, bo takie plemniki przeciez zyja 5 dni:D:D:D:D, hahahahaha

Mając 15 lat wiedziałam wszystko o chorobach wenerycznych, o antykoncepcji. Zakochałam się, poniosło mnie i zaczęłam współżyć po ukończeniu 16-stego roku życia. Oczywiście zabezpieczyłam się prezerwatywą i globulką (lekarz nie zgodził się przepisać tabletek anty, ale to było 8 lat temu i lekarze inaczej do tego podchodzili). Z perspektywy czasu sądzę, że nie wyrządziłam sobie tym krzywdy. Dziewictwo było dla mnie tylko błoną, a nie jakimś wiankiem, który należy zachować do ślubu. Miałam na to ochotę i to zrobiłam. Dziwką, puszczalską nigdy nie byłam, chociaż z facetem, z którym rozpoczęłam współżycie rozstałam się 2 m-ce po tym wydarzeniu.

Gość aaaaaaaaaaaaa22
Niestety, polska oświata nie zajmuje się edukacją w tym kierunku. Nastolatki czerpią swoją wiedzę o seksie z gazet bravo, TV i netu. Szkoda tylko, że nie poczytają najpierw w necie o sposobach antykoncepcji tylko potem się pytają, czy jak miały okres tego i tego, a bzykały się tego i tego i on wyjął, ale mu trochę poleciało na prześcieradło w okolicach wejścia do pochwy to czy jest w ciąży??

Gość jak kto chce
sex to jest kazdego sprawa indywidualna,kazdy moze robic co chce,ale jednak uwazam ze 15lat to za wczesnie,nie mowiac o 14 czy 13.Takie dzieci jeszcze nie dorosly do tak waznej kwestii.A przekonkretnie glupie sa te ktore uprawiaja sex zeby zatrzymac przy sobie chlopaka,czy dla zobaczenia jak to jest.Ale jesli faktycznie chlopak i dziewczyna sa pewni swojego uczucia,znaja sie wystarczajaco dlugo i RAZEM wybieraja antykoncepcje to czemu nie.Ale to wszystko trzeba robic z glowa i myslec glowa a nie...

Gość młodaaa
WŁAŚNIE! "jesli faktycznie chlopak i dziewczyna sa pewni swojego uczucia,znaja sie wystarczajaco dlugo i RAZEM wybieraja antykoncepcje to czemu nie". Ja dziewictwo straciłam w wieku 15 lat i wcale tego nie żałuję. byliśmy razem półtora roku i po tylu latach jesteśmy nadal razem. Więc nie wszystkie 15-latki są głupie i całkiem niedojrzałe... ;)

Gość ale większość

Gość juluś
ja straciłam swoje dziewictwo dopiero po 20-stce pomimo tego że miałam w młodości chłopaka nigdy niemyślałam żeby tak od razu współżyć dopiero jak poznałam tego jedynego to po 7 miesiącach znajomości i po długich wspólnych rozmowach zdecydowaliśmy się na sex. niczego nieżauję że w życiu pozostane przy jednym partnerze.bo wiem że dzięki mojej wytrwałości mój chłopak bardzo mnie docenia oboje byliśmy dorośli i podeszliśmy do sprawy bardzo poważnie licząć się z każdym skutkiem.bo jak się jest młodym patrzy się na to inaczej niż w małżenstwie.Miło mi gdy pomyślę że oboje byliśmy pierwszymi dla siebie i że z inną kobietą on niedoświatczył tego co zemną to naprawde wspaniałe:):):) są w życiu różne przypadki i niezawsze można mieć jednego partnera ale chciałabym żeby właśnie te nastolatki patrzyły w inny sposób bo napewno warto

Gość no wlasnie ty znalas
go 7 miesiecy, a ja grubo ponad 3 lata z nim bylam i dobrze go znalam. kochalam pond wszystko i on mnie. decyzje o wpolzyciu podjelam w wieku 16 lat po rozmowie z mama i wizycie u ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. i nie zamierzam sie tego wstydzic tylko dlatego, ze kilka pan wymyslilo sobie, ze powinna byc jakas granica doroslosci. nie znacie dziewczyn, ktore mlodo wspolzyja i nie oceniajcie ich. nie byla to przygoda na jedna noc, wiec nie mam czego zalowac. i ciesze sie, ze nie czekalam az bede miala dwadziescia kilka lat przynajmniej mnie nikt naiwnie nie wykorzystal.

Gość juluś
---młodaaa--- oczywiście że nie wszystkie są głupie ale szkoda że tak niektóre bezmyślnie do tego podchodzą. większość nastolatek robi to by się dowiedzieć jak to jest bez zabezpieczenia i antykoncepcji a czasem z niestałym partnerem.a potem zaczyna się problem i takie pytanie jak często pojawiają się w forum ''jak poronić,pomocy jestem za młoda..'' albo ''pomocy wpadka!! '' -skutki nieprzemyślanych decyzji

Gość nie nie uwazam ze za wczesnie
sama zaczelam w wieku 16 i nie narzekam mimo, ze obecnie mam kolo 30. Fajnie było :)

Gość juluś
może jesteś jednym z nielicznych przypadków które tego nieżaują ale czytając różne tematy z tego forum to 80% nieletnich dziewczyn które niewiedzą co robić, jak i w ogóle po co się zabezpieczyć. i setki innych pytań o które boją się zapytać rodziców

tak tylko nie pisza ile maja lat. jak czytam, ze laska jest z kolesiem 7 lat i sa po slubie, a jako antykoncepcje stosuja stosunek przerywanty to jest mi jej bardziej zal niz takiej malolaty..

Gość juluś
fajnie jest do puki niepojawi się problem wpadki bo u dorosłej dziewczyny która wię co może z sexu wyniknąć niema problemu ale u nastolatki wali się życie i żaczyna tego żałować

Gość mam 25 lat i stosuje
przerywany, już 3 rok działa, a nawet jeśli będzie wpadka, to widocznie tak musiało byc i tyle

szkoda tylko, ze o wpadece najczesciej pisza dorosle kobiety, ktore ostatnio dostaly awans i dziecko im przeszkadza..czesto tez prosza o pomoc w aborcji. mloda matka nie znaczy gorsza. i nie rozumiem jak dziecko komus moze zmarnowac zycie..

dziala? hehehe to nie jest antykoncepcja.

Gość zzzxxxcccvvv
wypraszam to sobie nie jestem gowniara mimo ze zaczelam sac z chopakiem mialam wetdy skonczone 17 i duzo do 18 nie brakowalo a i tak tego nie zaluje bo naprawde go kocham i on mnie tez i dojzalam do tego ps. my sie zabezpieczamy