Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Jak wyglądała Maria Magdalena?

Polecane posty

Gość

czy ktos wie cos na ten temat? jak ona wyglądala.. wlosy, oczy itp... bardzo chcialabym wiedziec... prosze wpisujcie o niej informacje co wiecie..;*

Gość show must go on
wygladaj jak teresa z kalkuty

Gość urodziwa pannica
Była piękna. Wysoka brunetka o świetnej sylwetce. W końcu grała ją sama Monica Bellucci:P

Gość mam jamaha na kolumba
no nie wiem na jednym filmie miala wlosy proste ... a na drugim krecone w kazdym badz razie byla brunetka!

Maria Magdalena pochodziła znad Jeziora Galilejskiego. Musiała być piękną kobietą...

Gość sunsetskirt
byla zarosnieta wlosami na calym ciele dociera to do was czy nie?

Gość
A ja slyszalam ze miala blond wlosy....moze nawet farbowane, ktos tak podejrzewal.. tyko jakim cudem? nie wiem. Aczkolwiek sam kochanowski pisze w swoim wierszu o magdalenie o zlocistych włosach...

przepraszam, ale my wszyscy jestesmy porosnieci wlosami na calym ciele

no to pojdzmy na kompromis i ustalmy wspolnie ze Maria Magdalena byla ryża

To Kochanowski znał ją osobiście???????????????????????????????????

Gość
hehehe lepiej zeby nie bo on byl w niej zadłuzony, przynajmniej w tym wierszu;D no to byla blond..? ja tez jestem magdalenka, mam zlociste krecone wlosy i jak sobie przeczytalam ten wiersz to czulam sie jakby byl o mnie...:)

O jaką Marię Magdalenę Ci konkretnie chodzi, tą z Ewangelii? Jak tak, to niby skąd ktoś ma to wiedzieć? Nie słyszałam, żeby gdzieś był opis jej wyglądu, była Zydówką, więc raczej brunetka i tyle:O

Gość
No i co wy już wszyscy pierecie takie machy \":/\" ?! jeżu..tak chodzi mi o ta z ewangeli...

To poczytaj Ewangelię i zrozum, że tam nie ma opisu jej wyglądu. Jedyne co jest, to fakt, że miała długie włosy, skoro ocierała nimi stopy Jezusa:O

Gość sunsetskirt
oprócz ewangelii jest jeszcze cso takiego jak zywoty swietych np piotra skargi - zagladnijcie tam, to zobaczycie, ze mm byla wedlug dominujacego wariantu cala owlosiona. - nie tak jak kazdy z nas. przeciez ona odpokutowywala spiac na czaszcze swojej matki, dopiero pozniej byla ta mm ktrora znamy z otoczenia Jezusa. i oczywiscie nie mogla byc blondynka skora byla zydowka to chyba jasne

Gość niejaki ks. Zaleski sdb
ale nie TEN Zaleski pisze, że jest to popularna święta, bo była "kobieca i ludzka". No, ja już dziekuję za taką kobiecośc! :D;) Co do wyglądu, skoro była cudzołożnicą, musiała być piękna...

Gość natasza und grisza
w Ostatnim kuszeniu Chrystusa, byla piekna brunetka, w Pasji tak samo, wiec jak przystalo na zydowkie byla brunetka. Napewno nie miala pipki w poprzek, jak mowia niektorzy, bo moja Salczy ma piekna pipkie jak nalezy