Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama24

na porodowce

Polecane posty

Gość przyszlamama24

kobietki powiedzcie mi jedna rzecz jak juz zlapia mnie TE bole swiadczace o porodzie itd to gola na porodowce czy moge sama w domu?? cala sie ogolic??? a jak to jest z lewatywa??? chcialabym aby byl przy mnie moj chlopak ale nie chcialabym aby widzial jak mi robia lew.... jest to potrzebne??? plis odpowiedzcie...

Gość polecam goraco
a czemu nie chcesz by widział jak ci robia lewatywe?lewatywa to najmilszy widok w czasie porodu skoro zabierasz go na porodówke musisz liczyc sie z yym ze i tak zobaczy on wilele niemiłych widoków w czasie porodu wszsytko sie moze zdarzyc łacznie z kałem wypływajacym mimo woli no i te zapachy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wie c zastanów sie czy chcesz by na to patrzył

Gość przyszlamama24
nie strasz mnie az tak zle???? no ale podobno wszystko jest zakryte tzn od pasa w dol ze on nie bedzie widziec, boje sie zeby nie dostal pozniej obrzydzenia....

Gość nie p
nie piedol dziewczyno jakie obrzydzenie wez faceta i tyle sam moze od czasu do czasu robi kupe? i co -ma do siebie obrzydzenie?

Gość fjhgft
A ja sama się nie ogoliłam i mnie też nie golili. A z lewatywą to było tak, że zapytali się czy ją cchę. Powiedziałam że tak. Położyłam się na takiej kozetce boki, podnisołam trochę koszulę i położna wsadza takie coś jakby słomka i leci ciepła woda. W pewnwym momencie powiedziałam jej że już nie wytrzymam i przestałam. poszłam do kibelka (myslałam, że zrobie już po drodze, ale jak wstałam i posladki się złączyły to już nie było takiego uczucia ;) ) . Ogólnie to mnie straszyli lewatywą, a dla mnie było ok. Ja tez nie cchiałam na początku żeby facet patrzył, ale powiem Tobie, że jak robili mi tą lewatywe to ja miałam już takie potężne skurcze, że mi zwisałao czy ktoś na mnie patrzy czy nie.

lewatywe zrobia ci w lazience nikt cie nie bedzie widzial ani przy goleniu ani przy lewatywie ani przy szyciu po porodzie! dziewczyno nie stresuj się bo nie ma czym!

Mnie mąż ogolił w domu :-) Lewatywy mi nie robili i obeszło się bez mimowolnych odchodów, ale na wszelki wypadek mozesz sobie kupic w aptece gruchę do lewatywy i zrobić sama w domu z ciepłej wody, albo zaaplikuj sobie czopek glicerynowy - też pomaga. Na porodówce facet wcale nie musi zaglądać Ci w krok, ważne, zeby był przy Tobie w tej chwili - mi bardzo pomogła obecność mojego meża, nie bałam się w tych chwillach i nie czułam się samotna, gdy rodziłam naszą córkę. Mąż dzieki temu zobaczył, ze poród to nie jest tylko \" naturalna czynność\", ale bardzo cieżki wysiłek i poświęcenie. Przestał uważać, ze rodzenie to łatwizna, bo jesteśmy do tego stworzone i darzy większym szacunkiem matki :-D

Ja lewatywy nie miałam robionej, a ogoliłam sie sama w domu, cała, a mąż poprawiał, bo ja nie dałam rade dokładnie bo mnie już skurcze łapały. Generalnie miesiac przed porodem sie ogolilam, zeby skore przyzwyczaic bo mam delikatna i nie chcialam po porodzie sie wsciekle drapac w tym miejscu, a potem tylko poprawialam co pare dni.

Gość nie p
figa z makiem no, ktos normalny kobieta w ciazy ma sama z maszynka pod brzuch siegac jasne ze maz powinien ogolic a poza tym- normalnie zwijam sie ze smiechu maz was jak to okreslacie "w kroku" nie widzial? to skad te porody czy nagle sie takie wstydliwe zrobilyscie? przeciez to jest interesujaca rzecz-rodzi sie jego dziecko, to niech sobie "w krok" zagladnie na codzien tego nie widzi

Gość wyącznie BRAJAN
Na porodówce, to zakryte sa męskie genitalia. Wszystko inne nie jest zakryte

Gość nie p
mamani ladne masz dziecko i widac, ze inteligntne niech ci sie dobrze chowa

Gość kolorrowy balonik
a ta rurka od lewatywy jest przesroczysta?

Gość nie p
wyącznie BRAJAN no wlasnie, moze niech maz dla rownowagi zdejmie gacie zeby bylo tak jak podczas zaplodnienia

Gość ja sie znam
lepiej zrobic lewatywę to nic strasznego, a w czasie porodu może faktycznie dojść do oddania stolca, a nawet lekkiego wynicowania odbytu, no i lepiej tez miec oprozniony pęcherz, pełny utrudnia dziecku przchodzenie.

Gość nie p
przeciez kal nie splywa rurka tylko rurka pompuje sie wode odwrotny kierunek

Gość uffff bedzie sie działo i smie
ale autorka nie ma meza kto ja ma ogolic?

Gość nie p
niech ja goli cudzy maz to musi byc maz!!!

Gość kolorrowy balonik
że co? o matko, to ja musze poczytac o tym w necie, huehue

Gość nie p
poczytac? letura nie szkodzi ale to proste masz gruszke w ktorej jest woda lub inny plyn-gumowa pompujesz z niej wode do jelita czujesz ze wszytskow brzuchu ci sie przewala i wydalasz to w ubikacji

Gość kolorrowy balonik
acha, myślałam że siłą jakoś ściągają ten kał, no to w takim razie czego się wstydzić przed mężem, przecież w odbyt patrzeć nie musi, może w oczy

moze w oczy jasne ale zaden nie patrzy w oczy tylko ..........tam

Gość ja sie znam
niektórzy nie patrzą bo mdleją i wychodzą w kulminacyjnym momencie.

Gość kolorrowy balonik
no jesli patrzy to dlatego ze go interesuje, niech patrzy i podziwia

Gość nie p
no chyba by facet musail byc nienormalny zeby go to nie intresowalo bo o jest interesujace oczyiwsice nie mam na mysli tych, ktorzy zle sie czuja ale to tez zastrzyczek i moga patrzec dalej ;)

Gość kolorrowy balonik
z tymi zapachami to serio?

a co tam podziwiac?

ani lewatywy nie mialam, ani mnie nie golono a facet stanie przy Twojej glowie i nic nie zobaczy;)

nic nie zobaczy? bedzie miał opaske na oczach? to po co tam idzie? by nic nie widziec????

Gość kolorrowy balonik
first of all by wspierac

Gość moim zdaniem to
czego się wstydzić? jestemw ciąży i kto ma mi podać miskę albo worek do wymiotowania/ Robi to mój facet. Kto mi pomaga smarować się maścią na całym ciele(mam alergię)? Mój facet. Poza tym na miłość Boską, on już mnie widział nago :D :D :D zgorszy się, jak zobaczy mój goły tyłek? Nie sądzę :D :D