Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnichalska

jesli sprzedałam buty na allegro czy ktos ma prawo je zwrocic?

Polecane posty

Gość agnichalska

opisałam dobrze wysłałama teraz ta lska mi pisze ze chce mi je odesłac i zwrot kasy bo cos ja gneicie,pewnie sciemnia, jak to jest i gdzie to moge sprawdzic?

Gość to że ją gniecie...
to chyba już nie Twój problem. Co innego gdyby miały wadę a tak to nie ma podstaw.

Gość agnichalska
a wie ktos jak to jest ale na 100%?

To jest Twoja sprawa czy jej zwrócisz kase. Oceń czy sa do tego podstawy.

Gość nie karmcie trolla
no jeżeli coś ją gniecie to już jej problem :P gdyby te buty miały wade w sensie, że poękły, rozlazły się czy coś no to miałaby podstawy. ale tak? jak kupuje się buty na oko, bez przymierzania to trzeba liczyć sie z ryzykiem, ze będzie z nimi coś nie tak.

Gość agnichalska
nie ma wszystko jest tak jak w opisie nie wiem o co jej chodzi napisałam rozmiar buta z czego jest jak wyglada nie wiem o co babie chodzi

ja jak zawsze cos wystawiam pisze na dole strony, że nie przyjmuje zwrotów i prosze i rozważną licytację:)

mozesz jej napisac ze jest ci przykro, ale nie przyjmujesz zwrotów, moze przeciez te buty sama wystawic, wiec moze uda jej sie je sprzedac:) ja bym nie przyjela

Gość to zależy od ciebie
czy zwrócisz jej kase czy czy...jeśli buty nie miały żadnej wady a tylko ją cisną to nie masz obowiązku przyjęcia spowtotem tych butów..

Gość agnichalska
ok olewam ja zrobie jak mowicie bo nie mam ochoty z nia dyskutowac buty sa nowiutkie jak z sklepu a ona zrzedzi jeszcze ma probmelm z druga sierota napisałam ze przelew 10zł wylicytowała buty za 200zł (jak ma 200 na buty to i chyba 10 na przelew!) a ona mi wydzwania ze ona chce osobiscie odebrac bo musi przymierzyc? co mam z nia zrobic? nie wiem czy teraz nie kombinuje zeby sie wycofac przymierzy i tez powie ze ja cos gniecie!! nei wiem czy sie z nai spotkac czy powiedziec ze napisałam przelew to przelew a nie osobisty odbiór? jak myslicie?

Gość agnichalska
ok olewam ja zrobie jak mowicie bo nie mam ochoty z nia dyskutowac buty sa nowiutkie jak z sklepu a ona zrzedzi jeszcze ma probmelm z druga sierota napisałam ze przelew 10zł wylicytowała buty za 200zł (jak ma 200 na buty to i chyba 10 na przelew!) a ona mi wydzwania ze ona chce osobiscie odebrac bo musi przymierzyc? co mam z nia zrobic? nie wiem czy teraz nie kombinuje zeby sie wycofac przymierzy i tez powie ze ja cos gniecie!! nei wiem czy sie z nai spotkac czy powiedziec ze napisałam przelew to przelew a nie osobisty odbiór? jak myslicie?

Nie zgadzaj się na to. Przymierzy i powie ze coś jej nie pasuje. Skoro jasno okresliłaś ze przelew to trzymaj sie tego. A jak nie zapłaci to wystaw jej stosownego negatywa i żądaj zwrotu prowizji od Allegro.

Gość to zależy od ciebie
też nie musisz się zgodzić na odbiór osobisty...ale w przyszłości napisz na aukcji że nie przyjmujesz zwrotów i nie zgadzasz się na odbiór osobisty....wtedy będziesz miała spokój.....

jezeli w opisie akucji nie mialam zaznaczone, ze preferujesz odbior osobisty- to nie musisz sie na to zgadzac, bo np. nie masz na to czasu. A jak sie wycofa to dostanie negatywa i tyle

Gość agnichalska
ok nie spotkam sie bo wydaje mi sie ze cos juz kombinuje a jak nie zapłaci to jej napisze miły komentarz, co za rasa!!

Gość agnichalska
gada ze musi przymierzyc , po co kupuje na allegro jak musi przymierzac???

W przypadku zakupu towaru przez internet na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, mamy prawo do zwrotu towaru bez podania jakiejkolwiek przyczyny w okresie do 10 dni od otrzymania towaru, a w przypadku kiedy sprzedawca nas nie poinformował o tym prawie to czas jego obowiązywania wydłuża się nawet do 3 miesięcy. prawo jest prawem :]

Gość ..../..................
pamietaj ze Ty też dostaniesz negatywa

Jarku drogi - skoro z ciebie taki prawnik to czemu nie zaznaczyłeś że takowy zwrot tyczy sie wyłącznie zakupu przez opcję Kup Teraz, jesli to jednak była licytacja nie masz obowiązku uwzględniać jej widzimisię

Tak więc olewka obydwie damy. Ludzie czy sami chcielibyście trafiać na takich niezdecydowanych klientów??

Gość agnichalska
a co mam napisac tej babie ze czemu sie z nia nie spotkam? bo nie mam czasu i tyle?

lili - nie drażnij Lwów bo ci Kijów nie starczy, skąd wiesz, że jestem drogi? najgorszemu wrogowi nie życzyłbym zostania prawnikiem, a tekst jest skopiowany, panie spostrzegawcza :D

Proste - bo nie przewidziałaś w aukcji takiej możliwości odbioru towaru. To twoja aukcja i ty \"tu rządzisz\";) Ona zaakceptowała twoje warunki składając swoją ofertę

Gość agnichalska
napisałam babie ze nie mam czasu sie spotkac ze obowiazuje przelew tak jak zaznaczyłam jak sie bedzie rzucac to jej napisze ze nie ukrywałam ze przelew to az 10zł i ze nie m osobistego odbioru, dobrze?

rozumiem niektóre postawy sprzedawców, bo i klienci trafiają się fatalni.. ale mam nadzieję, że na takich sprzedawców jak wy nie trafię na alle nigdy :o