Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guuuga

wypadanie wlosow w ciazy!

Polecane posty

Gość guuuga

szukalam w wuszukiwarce ale jest tylko o wypadaniu wlosow po pordzie, a w czasie ciazy wlosy powinny byc grubsze i nie powinny wypadac! u mnie zaczelo sie jak odstawialam tab anty, pozniej zaszlam w ciaze wiec myslam ze problem zniknie a tu mam cioraz mnie wlosow:( biore witaminy i nic a nie chce stosowac jakis innych witaminek , skrzyoy polnego itd bo pewnie w ciazy raczej nie wolno

Gość guuuga
do jakiego?

Gość bziczek
ja nie narzekam, ale mam znajomą która na skutek zmian hormonalnych traciła włosy garściami.... Z czasem musiała w chusteczce chodzic bo aż prześwity sie pojawiły... Po porodzie włoski wróciły do normy. Niestety nie wiem czy chodziła do jakiegoś lekarza i próbowała specyfików przeciwko wypadaniu.. A jak Twoje wyniki badań?? W pierwszej kolejnosci pytałabym o radę prowadzącego mnie gina..

Gość guuuga
wyniki mam dobre, problem zaczal sie nasilac jak rzucilam tab. anty , po pol roku zaszlam w ciaze i mysalam ze problem zniknie a tu ciagle tak samo

Gość mnie na poczatku tez wypadaly
tez odstawilam tabletki, ale ja mysle, ze to przez to, ze bardzo wymiotowalam i w ogole nie mialam apetytu (i tez sporo schudlam na poczatku ciazy). potem sie to unormowalo, teraz jestem w siodmym miesiacu i wlosy faktycznie nie wypadaja, nie piszesz, w ktorym tygodniu jestes, ale moze po prostu trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i przeczekac?

Gość tak naprawde
PEWNIE MASZ ANEMIE.ZROB JESZCZE RAZ HEMOGLOBINE I SPRAWDZ , BO TO NIEBEZPIECZNE DLADZIECKA

Mam to samo,po odstawieniu tabsow zaczely sie powazne problemy z wlosami,lekarz mnie uspokoil ,ze wtedy wlosy byly ladne dzieki tamtym hormonom i po roku sytuacja sie unormuje....Stracilam polowe wlosow,juz zaczely odrastac-ale zaszlam w ciaze i znowu to samo-wypadaly GARSCIAMI!!!!Jednak przyczyna bylo zelazo,ktorego mialam za malo,biore BIOFER FOLIC 6razy dziennie i sie poprawilo.Myj wlosy dobrym,lagodnym szamponem:) Pozdrawiam! P.S:Wiem jak to jest jak wszystkie babki w ciazy mowia,ze w ciazy maja super wlosy a my na odwrot:(

Gość mnie na poczatku tez wypadaly
aha - ja nie mam anemii, wszystkie wyniki zawsze mialam (i dalej mam) swietne, nawet jak chudlam na poczatku to wyniki byly ok.

Gość Siuup
Organizm jest osłabiony bo skupia się na dziecku i to normalne że wypadają włosy. U jednej może być po ciąży a u drugiej już w trakcie, każdy organizm jest inny i reaguje inaczej więc nie sugeruj się opiniami innych :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI