Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfssggfd

CIPRONEX - czy któraś z was to brała?

Polecane posty

Gość sfssggfd

CIPRONEX - czy któraś z was to brała? czy miałyście jakieś skutki uboczne. Bo ja mam mdłości i boli mnie brzuch, nic nie zjadłam takiego żeby się zatruć, jedyne co kojarze to to że być moze to od tego leku... jak myślicie?

Gość a na co to bierzesz
? wiesz, że tym się leczy panów w podeszłym wieku z problemami pisiorkowymi?

Gość sfssggfd
kobiety też sie tym leczy. Sprawy ginekologiczne.

Gość kjh9876
przecież to antybiotyk:O

Gość sfssggfd
no tak i co w związku z tym?

Gość a na co to bierzesz
tak, to antybiotyk:) ja go dostałam na leczenie zatok

Gość a na co to bierzesz
no przecież skutki uboczne opisane są na ulotce:O

Gość menda007
a na co ci dokladnie to przepisala?

Gość sfssggfd
tak, wyobraź sobie że wiem , że skutki są opisane w ulotce. Chciałam zobaczyć czy dużo osób je ma. :o

Gość a na co to bierzesz
przecież kazdy organizm jest inny co Ci ot da, że dowiesz się ilu osobom też wywoał taką reakcję jak u Ciebie? ja brałam cipronex przez 3 tygodnie, czułam się dobrze, ale nie pomógł mi, bo za 2 tygodnie znowu byłam chora na zatoki

Gość a na co to bierzesz
a możesz wytłumaczyć mi co da Ci taka wiedza?

Gość sfssggfd
większą pewność co do tego co mi dolega. To chyba jasne, że gdyby duzo osób napisało tutaj że źle się czuło po tym leku, to większe prawdopodobieńswo ze moje złe samopoczucie jest związae własnie z nim.

Gość a na co to bierzesz
ale jak napisałam - każdy z nas jest inny i inaczej reaguje na lek sądzę raczej, że gdyby tak powszechnie wywoływał tak niepożądane skutki uboczne to po prostu zostałby wycofany

Gość w pierwszej chwili
przeczytalam CipKonex...i juz chcialam sie pytac a na co to...takie mam mysli zberezne :p

Gość ecinka-e
do >na co to bierzesz> wez sie odpieprz od niej idiotko nie moze pytac ,malo tu durnych pytan na Kafe ??????????? do ktorych mozna sie czepiac?a dziewczyna sie zwyczajnie martwi i pyta!!!!!!!!!

Gość a na co to bierzesz
a ty przygłupie masz coś do powiedzenia w temacie czy głupkowato bawisz się w adwokaturę?:P

Gość ecinka-e
bawie sie w adwokata debilu!!!!!!!!!!!!!1

Gość sosnaa80
witam, ja bralam cipronex na zapalenie pecherza moczowego,bardzo szybko ustapily bole i choroba,..... zadnych skutkow ubocznych nie odczuwalam, pozdro

Gość ecinka-e
nie mam ochoty gadac z debilem tylko radze odpieprzyc sie od ludzi szukajacych pomocy nie pasuje to spiepszaj stad!:P

Gość ecinka-e
sam ze soba sie pobaw zboku!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ecinka-e
no dobra dawaj go ,a co!:P

Gość ecinka-e
he,he bardzo zabawne! :P

Gość ecinka-e
wisi mi to

Gość sstudentkaa
Ja bralam ten lek... Jest ŚWIETNY.. OCZYWISCIE TO ANTYBIOTYK I SPRZEDAWANY TYLKO NA RECEPTE ALE JEST STO RAZY LEPSZY NIZ FURALGIN... KTORY PO PEWNYM CZASIE JUZ PRZESTAJE DZIALAC... W MOIM PRZYPADKU ZERO SKUTKOW UBOCZNYCH

Gość gosiaczek1818
Odstąpię CIPRONEX 500mg. Zużyłam 3 tabletki ale dostałam inny antybiotyk, a ten odstawiłąm. Długa data ważności. Pogniecione opakowanie - zgniotłam je w torebce. Kontakt: Samantha22@interia.pl GG: 6001709

Gość fqfloxed
Ostrzezenie przed lekami fluorochinolony (cipro, levoxa, avelox, gemifloksacyna ...) ktore powoduja trwale kalectwo. Leki z grupy fluorochinolonow czyli ciprofloksacyna, levoxacyna, avelox, gemifloxacyna, moxifloksacyna ... i inne o roznych nazwach handlowych sa silnie toksyczne (tak samo jak leki przeciwnowotworowe) i powoduja degeneracyjne efekty uboczne jednoczesnie na danym pacjencie na tkance miesniowej, chrzestnej, sciegnach, tkance nerwowej ktore moga byc trwale, w rezultacie powodujac trwale kalectwo (czlowiek czuje sie jak stulatek, prawie jak warzywo z neuropatycznym przewleklym bolem). W USA agencja FDA wystosowala mocniejsze komunikaty ostrzegajace o tych lekach: http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm511530.htm http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlertsforHumanMedicalProducts/ucm513065.htm http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm500143.htm http://www.cbsnews.com/news/class-of-antibiotics-gets-stronger-warning-due-to-dangerous-side-effects-says-fda/ Dodam jeszczcze ze fluorochinolony dzialaja toksycznie na mitochondria komorkowe, generalnie moga trwale uszkodzic kazdy narzad prowadzac do smierci (nerki, jelita, tarczyce, watrobe), ale mimo doniesien fda jeszcze nie wystosowala odpowiedniego komunikatu, ale jest to w trakcie. Uszkodzenia po fluorochinolonach kumuluja sie w organizmie i kazdy ma swoj wlasny limit tabletek tzn. mozna przyjac kilka serii tych lekow i dopiero po ktorejs tam serii czlowiek moze stac sie kaleka.

Gość 1234ona
Nie polecam ten lek to trucizna i ewentualnie powinna być podawana gdy nie ma innego wyjścia (sepsa, zagrożenie życia). Obudzilam się w nocy nie czując wogole ręki i nogi! Do tego ból w klatce piersiowej. Skontaktowałam się z lekarzem i kazał natychmiast odstawić. Dodatkowo bóle łydek zostały, ból rąk. W internecie można spotkać dużo osób poszkodowanych trwale przez ten lek.

Gość helikobakter_pylori
to nie jest antybiotyk. to jest chemioterapeutyk. trucizna o wlasciwosciach przeciwnowotworowych - poczytajcie badania naukowe

Gość tw10290
Nie wiem czy to trucizna czy nie, ale ja cipronex brałam również na zapalenie pęcherza moczowego. Bardzo silny lek. ale przynajmniej dzięki temu krwiomocz, bóle cewki ustąpiły. Musiałam zjeść tego dwa opakowania :/