Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamuconaaaaaa

CO JA MAM ZROBIĆ, JAKA DROGE WYBRAĆ ???

Polecane posty

Gość zamuconaaaaaa

Powiem tak: Mam 24lata mieszkam z rodzicami,pracuje w miejsc.w której mieszkam,zarabiam najniższa krajowa,studiuje zaocznie i mam chłopaka który pracuje w innym miescie, zarabia wiecej ode mnie i własnie idzie mieszkać na kawalerke:( No i tak: ja chciałabym mieszkać z nim ale boje sie dużo rzeczy(wiem źe to głupie): - nie mam tam pracy, a chca zatrudniac tylko na umowe zlec.a wtedy przepadnie mi kuroniowka jak mnie zwolnia i zostane na lodzie,mysle aby tu sie zwolnic i isc na zasiłek i z nim byc a potem prace znalezc no ale waham sie bo cos mnie blokuje-w domu w sumie nie mam cudownie, no ale boje sie chyba usamoldzienia-wydawania duzoi kasy no i w sumie zyc od tej pory na swoj rachunek-przecież pozniej nie wroce do siebie a on do siebie tylko juz razem bedziemy....no ale czy to nie czas najwyzszy?? Jeny zmotywujcie mnie....:(

Gość zamuconaaaaaa
piszcie:(

Gość ryzyk fizyk

zdecydowanie czas najwyzszy ;) ja wyprowadzam sie juz za 2tyg, tez sie boje ale co zrobic - takie zycie;) przeciez nie zginiesz, stara krowa juz jestes, poradzisz sobie!!! w zasadzie poradzicie, przeciez masz oparcie! ;)

Gość adf
hej, generalnie nie mam zbyt dobrego zdania o mieszkaniu z rodzicami w tym wieku, no ale różnie bywa, a dużo Ci tych studiów jeszcze zostało?

Gość zasmuconaaaa
Jeny dzieki za wiare:) Naprawde tak sie boje.Nie jestem pewna czy dobrze zrobie jak sie zwolnie i wyniose do innego miasta czy potem nie wyjde na wariata jak mi nie wypali....A jak sadzicie isc na zasiłek,żeby go wykorzystac no a potem moze i byc umowa zlec.?

Wyprowadzaj się! Sama bym chciała, nie mogę sie doczekać... Nie ma się czego bać, życie z rodzicami blokuje intelektualnie:) :) Będzie super! A jak rozstaniesz sie z facetem, to bedzie Ci latwiej potem isc na swoje, zreszta moze w tym czasie juz cos niecos zarobisz, moze tam jednak cos znajdziesz?

Gość zasmuconaaaa
no 2 lata pierwszego stopnia---pozno zaczełam ale to właśnie z trudnej sytuacji materialnej...sama musiałam zapracowac,uzbierac i dopiero sie wybrac

Gość adf
chcieć to móc :)

Gość adf
aha. a daleko jest tak miejscowość gdzie mieszka Twoj chłopak?

Gość nie ma sie nad czym zastanawia
wyprowadz sie, a prace na pewno znajdziesz:)

Gość adf
Jestem trochę od Ciebie starsza, oj cudownie jest mieszkać nie z rodzicami :), choć mi nie było źle z nimi, ale mimo wszystko, to juz nie ten etap życia, chce żyć do końca po swojemu, a razem z nimi do nie było by możliwe...

Gość zasmuconaaaa
no w sumie nie-50 km.no ja tez tam jezdze na studia, no a on tam bedzie na kawalerce- z reszta mieszkał juz rok tam no aja miałam sie przeniesc no lae zawsze cos...wtedy mieszkał z kolega i koszty nie były duze,a w sumie sama mowiłam mu ze jak nie bedzie juz z nim mieszkał to bedziemy razem mieszkac-zeby koszty sie podzieliły-bo samemu mu nie opłaca sie,a ja chce zeby tam mieszkał bo bopje sie aby dojezdzał co dziennie...teraz zima idzie.....

Gość adf
no to niedaleko :). Jedź do niego, ułoży się :)

Gość zasmuconaaaa
Jeny tak bym chciała no ale ta praca mnie martwi-czy zolnic siew i isc na zasiłek i z czasem znalezc soebie tam cos dobrego czy odrazu walic na umowe zlecenie-ale to nie pasuje mi:(

Gość adf
oj nie wiem, ile zasiłek wynosi? masz jakąś kasę odłożoną?

Gość zasmuconaaaa
no w sumie kase mam odłożona i to sporo, no a zasiłek 530 no i mam jeszcze z 300zł. stypendium

Gość adf
no to nie jest źle, więc powinno się ułożyć :)

Gość zasmuconaaaa
Jeny mam nadzieje ale chyba zaczne działać, no bo w sumie na co czekac a jakby cos sie nie ułozyło to razem nam bedzie razniej penie-wsparcie-wtedy sie moze sprawdzimy kto na kim moze polegac- i kto komu i na ile pomoze--ja to mam od razu czarne scenariusze:)

Gość zasmuconaaaa
ktos doda coś?:)

Gość d-z-z
rozumiem ciebie, bo samej mi tez ciezko wyprowadzic sie od rodzicow, niby spoko ale zawsze jest jakies ale... strace prace, kiedy znajde nowa.. z tym ze ja mysle o przeprowadzce do innego kraju..

Gość zasmuconaaaa
no ale zawsze cos w tej głowie siedzi-nie wiem inni nie maja problemu-no a ja z reguły to byłam zawsze odważna a tu lipa-chyba ze gadac duzo potrafie tylko-no ale jak sie nie wyprowadze i jak nie zmienie pracy to na to wyjdzie bo juz od dawna to planuje i nici:)

Gość zasmuconaaaa
Mam stypendium...na zaocznych

Gość zasmuconaaaaa
......no juz bardziej jestem przekonana tylko czaje sie zwolnic:) no i troche obawiam sie nowego otoczenia-dzielnicy:/