Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikara26

jak dużo przytyłyście w ciąży

Polecane posty

Gość panikara26

bardzo obawiam się wagi w trakcie ciąży, może to głupie i dziwnie ale niestety tak jest. obecnie jestem przy kości i w trakcie starań o malucha. Nachodzi mnie myśli wręcz obsesyjna czy jak już zajdę to utyję strasznie i będę jak gruba berta. ile w zasadzie się tyje będąc w ciąży? 10-20 kg?, rany jak jak będę wyglądać..

Gość Dlatego zalecam schudnąć
i nie mówie to z czystej złościwości! :) ale taka jest prawa którą wiem sama po sobie! o dziecko starałam się jak byłam już porzy kości i to był błąd bo przytyłam 25 kg!!!! więc wyobraż sobie jak mogłam wyglądać.Po porodzie schudłam i napewno nie zrobie sobie poraz drugi takiej krzywdy jak będę starała sie kolejne dziecko.

Jesli sie boisz to nie traktuj ciazy jako pretekstu do jedzenia:-) Poraz setny pisze ze dziecku ani cukier, ani tluszcz ani sol, ktora powoduje zbieranie sie wody w organizmie nie jest potrzebna:-) Zastap slodycze suszonymi owocami, smazone-duszonym i gotowanym:-) Uprawiaj duzo sportu, mitem jest ze w zdrowej ciazy jest zakazany:-) Plywaj jak najwiecej albo przynajmniej siedz w wodzie! Woda uciskajac na twoje cialo wypycha ta ktora znajduje sie w twoim organizmia:-) Zobaczasz ze co 5 min bedziesz do kibelka chodzic:-)

A ja przed zajściem w ciążę raczej nie należałam do kobiet \"przy kości\" (przy wzroście 170cm ważyłam 56-58kg) a w czasie ciąży przytyłam 27kg :o

Gość przed ciaza 48kg
teraz 20 dni do terminu-69kg :/

Gość przytylam w ciazy
14 kg. przed ciaza wazylam 50 kg przy wzroscie 170 cm. ;) warto schudnac przed ciaza zeby potem nie musiec liczyc kalorii.

W ciąży przytyłam 16 kg. Obecnie, 3 tygodnie po cesarce zostały mi 2 kg na plusie ;). Ale w czasie ciąży - zero cukru, soków z kartonu itd.

Dodam, że aktualnie jem wszystko, nie karmię piersią i się nie odchudzam. :-). Samo zeszło. :-) Tylko troszkę dużo ruchu jest przy takim maleństwie i samo zeszło ;)

Lekarka powiedziała mi, że w normie jest przytyć do 15 kg. No ale trzeba uważać i kontrolować jedzenie. Mi niestety bardzo wzrósł ostatnio apetyt a jestem w 6 miesiącu, przytyłam 8 kg. Ale jak tak dalej pójdzie to chyba przekroczę zalecaną normę. :-(

Gość 10 kg
przed ciążą ważyłam 58 kilo, w czasie przytyłam 10 kilo, po 2 tygodniach wróciłam do wagi sprzed ciąży po roku "wraz z mlekiem" straciłam dodatkowe 6 kilogramów i po latach trzymam wagę do dziś 52 kilkogramów. Trochę za mało, ale jakoś mi się organizm ustawił na tą wagę ;) i "mam problem" z przytyciem.

Gość guuuga
ja przed ciaza wazylam 45 kg teraz jestem w 20 tyg i waze 48 , ale podobno najbardziej sie tyje w 6 miesciacu zobaczymy... jem wszytko, tak jak przed ciaza i wygladam jak przed ciaza bo te 3 kg poslzy w brzuszek

Gość guuuga
jezli ktos ma tendencje to tycia to mysle ze duzo przytyje...

Niekoniecznie, jak ktoś ma tendencje do tycia to duo przytyje. Ja mam takie tendencje i przytyłam 15 kg, czyli norma, a po ciąży od razu spadłam.

Gość ja jestem w 33tc
i narazie przytyłam 9 kg

ja przed ciążą ważyłam 60 kg, przy wzroście 174, teraz 11 dni po porodzie waże 75 kg, a ważyłam dzień przed porodem 84 kg... dodam ,że czasem myślkę ze waga jest zepsuta:) bo wizualnie wyglądam prawie jak przed ciążą, tylko ciało na razie nie jest tak jędrne więc nie wiem skąd te 76 kg:(

aha dodam tez że waga wadze nie równa, mam kolezankę , ktora jest chuda jak patyk wygląda na max 50 kg , a wazy 60kg, z kolei ja jak pisałam waze obecnie 75 kg, a moja kolezanka, która wyglada naprawde grugo, ma dozy brzuch itp wazy 68 kg, wiec nie ma reguly, najwazniejsze jak sie człowiek czuje:) Pozdrawiam:)

Gość Ja jestem w 28 tygodniu
i przytyłam 4 kg. To nie jest tak, że jest jakiś "miesiąc na tycie" np. 6. Wiadomo, że dziecko im większe tym gwałtowniej rośnie, ale prócz przypadków mam, u których faktycznie występują w ciazy problemy metaboliczne, wszystko generalnie zależy od tego co je, ile je i ile się rusza. Mnie też lekarz mówił o normie do 15 kg. Wcześniej oczyma wyobraźni widziałam różne rzeczy, teraz tak realnie rzecz biorąc myślę, że nie dobiję do tej normy.

ja ważyłam gdy zaszłam w ciąże 73kg schudłam (przez nudności) do 69kg a teraz jestem w 8 miechu i waże 74,4-- każd ciąża jest inna ---kiedyś pytałam lekarza czy waga i wielkosc brzucha może być genetyczna-- nie sprawdzono tego jeszcze..... ja mam sadze ze jak na 8 miech to mały brzuch 100cm w pasie no i moje siostry3 i mama też tak miały i niewiele przytyly... wiec może spytaj sie mamy ile przytyła ,babci może akurat ci pomogą....

Przy pierwszej ciąży przytyłam 20 kg,szybko zrzuciłam nadwagę po ciąży bo byłam młodsza,druga ciąża była po trzydziestce przytyłam 12 kg ,bardzo się pilnowałam starałam się jeść dużo owoców ,warzyw za to po porodzie waga stanęła na 69-70 kg,zrzuciłam nadwagę z nawiązka ale dużo mnie to kosztowało czasu i wysiłku.Wiadomo z wiekiem jest coraz słabsza przemiana materii,wiem jedno że kto przed ciążą dużo ćwiczył ,brzuszki itp to ma łatwiej potem,mam 33 lata dwoje dzieci i żadnego celulitu ani rozstepów.

Hej! W pierwszej ciazy przytyłam w sumie 12 kg Lekarze mówią,ze optymalnie to od 7-9 kg. A teraz to dopiero poczatek ciaży i jak na razie chudnę:-)

jak już bedziesz w ciąży to poprostu jedz NA 2 a nie jak mówią za 2... czyli WITAMINKI!!!!!!!!!!!!!!! nie słuchaj też jak bedą mowić że ty nie chcesz ale małe chce bo to jest najwiekszy bzdór..... ja jak chudłam to owoce mi duzo dały bo krew mialam super i winiki...

Gość moje ciąże
waga przed pierwszą ciążą 54 kg przy wzroście 168, w ciąży dużo wymiotowałam, mało jadłam, dobiłam do 75 (czyli przytyłam 21 kg), po ciąży kilogramy dłuuugo schodziły. udało mi się dojśc do 59 kg. Po czterech latach ciąża - startowałam z 59 kg, jadłam bez ograniczeń, przytyłam 10 kg. Obecnie jestem 4 tygodnie po porodzie, ważę 57 kg, czyli o 2 mniej niż przed zajściem w ciążę. :)

Gość a ja 11 kg
z bliźniakami - w dniu wypisu byłam na 0 urodziłam w 35 tyg. różnie to bywa

Gość NIKI..
PRZED ZAJSCIEM W CIAZE WAZYLAM 50KG.TERAZ OBECNIE EJSTEM W 30TYG.CIAZY I PRZYTULAM 8KG... WSZYSTKO POSZLO MI W BRZUSZEK TAKZE JEST DOBRZE :):):)

Gość kucharka mała
czyli każda ciąża jest inna nie można przewidzieć ale przecież nie będę się odchudzać w trakcie czy też w samym planowaniu bo witaminy wypłukam. może nie będzie tak źle wkońcu to dziecko bedzie najważniejsze.

Gość ktosik_
ja przytylam cos kolo 25 kg, minelo pol roku i juz ich nie ma;przytylabym jaszcze raz tyle samo byleby dziecko bylo zdrowe :)

A ja ważyłam 80 kilo przed zajściem, a teraz (3 tyg. do terminu) ważę ok. 93, czyli 13 kilo przytyłam. Masakrycznie to wygląda, jak sie na liczby patrzy, ale jak patrze w lustro, to w sumie jestem pozytywnie zaskoczona, bo mimo, ze widac tę nadwagę - myslalam ze bedzie gorzej. ;)