Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Alergiczka_

alergia na psy

Polecane posty

Gość _Alergiczka_
desiree83 najlepiej stopniowo przyzwyczajać się do alergenu tzn np wydłużać kontakt z jednym KONKRETNYM kotem, zaczynać od takich krótkich spotkań z nim aby nie wywołać obiawów alergii potem czas zwiększać. To jest moja opinia na ten temat, bo przecież czy nie na tej zasadzie polega immunoteriapia? (czyli szczepionki odczulające, najpierw podaje się niewielkie stężenie alergenu, które nie wywoła alergi, dawkę stopniowo się zwiększa, aż w końcu organizm przestaje uznawać podawane substancje za niebezpieczne). Można także zastosować immunoteriapię na alergnen kota, niestety jest to dosyć kosztowne, pacjent PODOBNO przestaje odczuwac alergię na koty już po 4-5 miesiącach w przypadku psów trwa to trochę dłużej jednak odczualnie kontynujemy jeszcze przez minimum 3 lata. Jeżeli chcesz od razu zamieszkać ze zwierzęciem, na które jesteś uczulona to może to się skończyć bardzo ciężką dusznością (alergenty kota są bardzo silnie uczulające) i nawet pobytem w szpitalu - słyszałam o takich przypadkach.

Gość olkkkkkkkkja
wiesz alergia może sie nasilac przy psie,ale tak naprawde sierśc psa nie ejst silnym alergenem.I co dziwne znam kilkoro znajomych którzy mają alergię na psy,ale nie na swojego.Autentycznie sqwój im nie przeszkadza.

Gość olkkkkkkkkja
do alergiczka:) Wiesz to co piszesz dotyczy bardzo silnego odczynu alergicznego i sytuacji kiedy juz człowiek odczuwa silne objawy zbliz ajac sie do psa.

Gość olkkkkkkkkja
ja jestem uczulona na kurz i jakiestam roztocza:) a przesiduję godzinami w straych bibliotekach;) czasami kichne;)

Gość JaAlergik
Czy wszystkie rasy psów są jednakowym zagrożeniem dla alergika? Nie ma rasy "niegroźnej" dla alergika. Rasy opisywane jako "krótkowłose" również mają aktywny alergen w naskórku. Rasy "długowłose" oprócz alergenu w naskórku mogą dodatkowo gromadzić na włosach inne alergeny zatrzymywane ze środowiska, jak: roztocza kurzu, pyłki, pleśnie - na które chory może być także uczulony. Chorzy mogą również reagować na inne substancje znajdowane na psie, jak: mydło, proszek przeciw pchłom. Bardzo polecam artykuły na temat alergii na psy, koty i inne zwierzęta znajdujące się na portalu www.JaAlergik.pl . Jest tam mnóstwo ciekawych artykułów, porad i wywiadów w postaci filmików. Polecam i zapraszam !

Gość gość
Też jestem alergiczką i nie mam alergi na psa, ale na kota i nawet jeśli zwierze ma włosy to można być na nie uczulenie, ponieważ nie tylko sierść uczula,ale i slina i naskurek.

Gość DomBezAlergii
Witajcie, wszystkim uczulonym na domowe zwierzaki, gorąco polecam rewolucyjną linię preparatów zapobiegających alergii Bio Life. Jest to nowość na polskim rynku wyszukana i sprowadzona przez nas specjalnie w odpowiedzi na ten problem i w wyniku własnych doświadczeń z alergiami. Są to preparaty w 100% naturalne zbudowane na bazie olejków eterycznych i ujemnych jonów zobojętniających alergeny, pięknie pachną i, stosowane regularnie, znacznie zmniejszają stężenie alergenów w otoczeniu i na sierści zwierza. Zachęcamy do próbowania i dzielenia się opiniami! Pozdrawiam, Hania Oficjalna strona: www.biolife-polska.pl

Gość Lilum
Mój narzeczony ma alergię na psy i jest bardzo silna. Wystarczy, że pójdziemy do znajomych, którzy mają owczarka niemieckiego i nawet jak pies do niego nie podchodzi to zaraz ma czerwone oczy i leci mu bardzo z nosa. I oczywiści jest pod kontrolą alergologa i bierze leki. Poczytaj o alergii na http://www.odetchnijspokojnie.pl/, można zdać pytanie specjaliście czy warto kupować sobie pieska. Bo marzenia marzeniami, ale jak później przyzwyczaimy się do zwierzaka i musimy go oddać to jest tragedia.

Gość gość
ja byłam uczulona na sierść kota, miałam serdecznie dosyć tych objawów, od swędzenia oczu, po kichanie i zatkane zatoki :/ poszłam do lekarza alergologa (www.alergolog.lublin.pl ) i sie odczuliłam, jeszcze muszę iść dwa razy, oby pomogło.