Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witaminka00

witaminy w ciazy

Polecane posty

Gość witaminka00

czy witaminy brane w ciazy moga wplywac na to ze dziecko jest duze i urodzi sie z waga okolo 4kg? jesli sie bierze witaminki np 2x dziennie? czy to ma wplyw? gdzies czytalam ze podobno tak ale nie wiem jak jest naprawde

Gość o wszystko zapytać możesz
lekarza -ja przez całą ciąże brałam prenatal i wystarczyło! jedz dużo owoców 🖐️

Gość muszespytac
a jakie witaminy bierzesz? bo jesli specjalny zestaw dla cięzarnych to raczej bierze się raz dziennie, nie wolno brać więcej.

Gość guuuga
ja zaczelam brac witaminy od 14 tyg Feminatal i to tez sie bierze tylko jeden raz dziennie!

Gość witaminka00
dlaczego nie woilno wiecej brac?? chodzi wlasnie o to ze duze dziecko moze byc?

witaminy nie mają się do tego czy dziecko będzie mniejsze czy większe. a co do brania witamin to sie bierze tylko jedna tabletkę dziennie. nie więcej. nadmiar także może być szkodliwy.. jedna tabletka i do tego będziesz miała witaminy z owoców i warzyw.. odżywiaj sie dobrze.

Gość witaminka00
no wlasnie teraz mam prenatal, wczesniej mialam feminantal ale akurat go a aptece nie bylo. Co moze sie stac jakbym wziela 2x dziennie inne witaminki? ja mam taka skleroze ostatnio ze zapomninam czy juz jadlam czy nie :/ i pewnie pare razy bylo tak ze wzielam 2x dziennie :/ co prawda do porodu mam juz tylko 20 dni, ale to moze zaszkodzic dziecku?

Gość koczana wielkość dziecka
zależy tez od genetyki a witaminy dla ciężarnych są tak skomponowane,że jedna wystarczy -nie przesadzaj !!!! jedz dużo warzyw i owoców zawsze to lepsze niz chemia! dbaj o siebie ,duzo spaceruj,pij wodę mineralna i soki ! dziecko urodzisz takie jak powinnaś 🖐️

Gość ktosik_
ja bralam witaminki w sumie tak jak mi sie przypomnialo a ze wyniki mialam oki to sie tym nie przejmowalam a i tak urodzilam kluseczke ponad 4 kg i wcale sie tym nie przejmuje :)

Gość hania_30
jesli na opakowaniu pisze ze witaminke nalez brac raz dziennie,i jesli tak zalecil ci lekarz-to tak nalezy brac:) nadmiar witamin raczej nie wplywa na wage dziecka,ale moze byc szkodliwy-np. nadmiar zelaza czy witaminy a. poczytaj na necie:)