murb 535 Napisano 2 godziny temu i zadymka, nie zadyma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 46 Napisano 2 godziny temu W końcu i u mnie biało choć za mało zimno i dobra pogoda na Quda. Zakładam że lubisz zime Brum Brum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 535 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Gеt Out napisał: W końcu i u mnie biało choć za mało zimno i dobra pogoda na Quda. Zakładam że lubisz zime Brum Brum. Lubię zimę w domu na kanapie albo w lesie Za kierownicą już mniej ja lubię. Zima w mieście nie jest taka malownicza. Jeśli popada jeszcze trochę to na ulicach zrobi się Armagedon. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1803 Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, murb napisał: i zadymka, nie zadyma. U mnie śniegu nadal nie ma i zadymki żadnej też, tak jak i zadymy tylko lekko wszystko oszronione i to naprawdę lekko. Wczoraj się strasznie lenilam to dziś mam zaległości i muszę mini serniczki zrobić bo odkładam to odkładam a skyr i mascarpone w lodówce, zaraz termin im się skończy 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 535 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, Pokraka napisał: U mnie śniegu nadal nie ma i zadymki żadnej też, tak jak i zadymy tylko lekko wszystko oszronione i to naprawdę lekko. Wczoraj się strasznie lenilam to dziś mam zaległości i muszę mini serniczki zrobić bo odkładam to odkładam a skyr i mascarpone w lodówce, zaraz termin im się skończy 🫣 Z zadymka trochę przesadziłam ale pada i przewiduję dramat na ulicach a mnie się dzisiaj zachciało autem jechać. Teraz będę musiała czekać do wiosny żeby do domu wrócić. Mini sterniczki na jakaś okazję czy ot tak - dla przyjemności? Edytowano 2 godziny temu przez murb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 331 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Pokraka napisał: U mnie śniegu nadal nie ma i zadymki żadnej też, tak jak i zadymy tylko lekko wszystko oszronione i to naprawdę lekko. Wczoraj się strasznie lenilam to dziś mam zaległości i muszę mini serniczki zrobić bo odkładam to odkładam a skyr i mascarpone w lodówce, zaraz termin im się skończy 🫣 Czyli jakie te mini serniczki. Jestem tym zainteresowana. Mam jeszcze sernik pieczony w piątek, przepis poproszę na następny "łykend" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 331 Napisano 2 godziny temu 22 minuty temu, murb napisał: i zadymka, nie zadyma. Do mnie w nocy też śnieg dotarł. Dzień dobry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1803 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, murb napisał: Z zadymka trochę przesadziłam ale pada i przewiduję dramat na ulicach a mnie się dzisiaj zachciało autem jechać. Teraz będę musiała czekać do wiosny żeby do domu wrócić. Mini sterniczki na jakaś okazję czy ot tak - dla przyjemności? Nie masz zimówek czy sie boisz? Bo ja jednak jak kilka lat temu wypadłam z drogi i dachowalam to trochę respektu wobec zimy nabrałam. I już jeżdżę wolniej Chłopski lubią I dlatego mini. By mogli wyjąć z lodówki i zjeść bez odkrajania kawałków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1803 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, Baba napisał: Czyli jakie te mini serniczki. Jestem tym zainteresowana. Mam jeszcze sernik pieczony w piątek, przepis poproszę na następny "łykend" Zwyczajnie na zimno, z ciasteczkiem na spodzie i galeretka z owocami. W małych pojemniczkach by dzieciakom było wygodnie samemu brać, czy do szkoły sobie zabrać. Nic nadzwyczajnego Edytowano 2 godziny temu przez Pokraka 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 535 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 6 minut temu, Pokraka napisał: Nie masz zimówek czy sie boisz? Bo ja jednak jak kilka lat temu wypadłam z drogi i dachowalam to trochę respektu wobec zimy nabrałam. I już jeżdżę wolniej Chłopski lubią I dlatego mini. By mogli wyjąć z lodówki i zjeść bez odkrajania kawałków. Mam całoroczne. Nie dachowałam ale kiedyś zsunęłam się z ulicy na zaparkowany samochód. Terazk tylko widzę śnieg na drodze, zostawiam auto i przesiadam się do komunikacji miejskiej. 🫣 Edytowano 2 godziny temu przez murb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 535 Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Baba napisał: Do mnie w nocy też śnieg dotarł. Dzień dobry. Cześć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 535 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, Pokraka napisał: Zwyczajnie na zimno, z ciasteczkiem na spodzie i galeretka z owocami. W małych pojemniczkach by dzieciakom było wygodnie samemu brać, czy do szkoły sobie zabrać. To do czego skyr? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 331 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Pokraka napisał: Zwyczajnie na zimno, z ciasteczkiem na spodzie i galeretka z owocami. W małych pojemniczkach by dzieciakom było wygodnie samemu brać, czy do szkoły sobie zabrać. Nic nadzwyczajnego Rozumiem. Na zimno najchętniej robię w upalne dni, teraz wracam do pieczonych. Teraz zrobiłam sernik pieczony na oleju, bez spodu i ciasta i tak sobie wykombinoealam, że następny zrobię z połowy serka z wiaderka i połowy mascarpone. Do tej pory rrobiłam całości z wiaderka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 46 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, murb napisał: Mam całoroczne. Nie dachowałam ale kiedyś zsunęłam się z ulicy na zaparkowany samochód. Terazk tylko widzę śnieg na drodze, zostawiam auto i przesiadam się do komunikacji miejskiej. 🫣 Wielosezonowe się nie nadają na śnieg i oblodzenia chociaż przepisowo dopuszczalne i na zimowych by Cię nie zsunęło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 331 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, murb napisał: To do czego skyr? Do połączenia z mascarpone i żelatyną lub galaretką A kto bogatemu zabroni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 535 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Gеt Out napisał: Wielosezonowe się nie nadają na śnieg i oblodzenia chociaż przepisowo dopuszczalne i na zimowych by Cię nie zsunęło. Do czwartku miałam letnie więc to i tak jest lepiej. Chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2f09b14636 2 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Gеt Out napisał: Wielosezonowe się nie nadają na śnieg i oblodzenia chociaż przepisowo dopuszczalne i na zimowych by Cię nie zsunęło. Tak, tak krzysio, na lodzie by jej zimówki na pewno bardzo pomogły. :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 535 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Baba napisał: Do połączenia z mascarpone i żelatyną lub galaretką A kto bogatemu zabroni 🥰 Kiedyś piekłam skyrnik. Ale szału nie było b Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1803 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, murb napisał: Mam całoroczne. Nie dachowałam ale kiedyś zsunęłam się z ulicy na zaparkowany samochód. Terazk tylko widzę śnieg na drodze, zostawiam auto i przesiadam się do komunikacji miejskiej. 🫣 My jednak tradycyjnie zmieniamy na zimówki. Odwykłam od komunikacji miejskiej, cieszę się że mieszkam i pracuje w takim miejscu że mam dobry dojazd bez korków. Ostatni na szkoleniu przeżyłam szok jak musiałm dojechać do centrum, pół godziny się spóźniłam nie wiedziałam że takie korki są i dojazd zajmie mi godzinę 🫣 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 331 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, murb napisał: 🥰 Kiedyś piekłam skyrnik. Ale szału nie było b Taki sam przepis jak na sernik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 46 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, 2f09b14636 napisał: Tak, tak krzysio, na lodzie by jej zimówki na pewno bardzo pomogły. Nie pisałem o lodzie, bo są różne warunki i jednak zimówka lepiej się trzyma. Kto jak kto ,ale ty powinieneś o tym wiedzieć jeżeli jesteś złotówką munek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 563 Napisano 2 godziny temu 26 minut temu, Pokraka napisał: U mnie śniegu nadal nie ma i zadymki żadnej też, tak jak i zadymy tylko lekko wszystko oszronione i to naprawdę lekko. Według radaru pogodowego właśnie idzie do Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2f09b14636 2 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Gеt Out napisał: Nie pisałem o lodzie, bo są różne warunki i jednak zimówka lepiej się trzyma. Kto jak kto ,ale ty powinieneś o tym wiedzieć jeżeli jesteś złotówką munek. Ty tez powinieneś wiedzieć, w końcu kazali ci robić na kursie próby wątrobowe. xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2f09b14636 2 Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Gеt Out napisał: Nie pisałem o lodzie, bo są różne warunki i jednak zimówka lepiej się trzyma. Kto jak kto ,ale ty powinieneś o tym wiedzieć jeżeli jesteś złotówką munek. Rozumiem, że pisząc o oblodzeniu miałeś na myśli proboszcza. O której dzisiaj na plebanie się wybierasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 46 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, 2f09b14636 napisał: Ty tez powinieneś wiedzieć, w końcu kazali ci robić na kursie próby wątrobowe. xD To już byś się spuszczał skrinami gdyby tak było i co mają badania do opon. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 46 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, 2f09b14636 napisał: Rozumiem, że pisząc o oblodzeniu miałeś na myśli proboszcza. O której dzisiaj na plebanie się wybierasz? Tobie tylko jedno w głowie i zdecydowanie zmień proboszcza zboku terenowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2f09b14636 2 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Gеt Out napisał: To już byś się spuszczał skrinami gdyby tak było i co mają badania do opon. xD https://files.catbox.moe/jh0hf8.png Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 46 Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, murb napisał: Do czwartku miałam letnie więc to i tak jest lepiej. Chyba. Na letnich też możesz jeździć w zimę tylko problemy się zaczynają w przypadku stłuczki, bo wtedy zawsze z Twojej winy będzie , a wielosezonowe pozwalają tego uniknąć. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1803 Napisano 1 godzinę temu 19 minut temu, murb napisał: To do czego skyr? No do tych serniczkow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gеt Out 46 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, 2f09b14636 napisał: Jestem tępy xD No i co to świadczy że nie pisałem o sobie , tylko dla kogoś info turystyczne . Jesteś idiоtą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach