Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak on mnie drażni

Mój facet pali przy dziecku....

Polecane posty

Gość jak on mnie drażni

Proszę go, błagam, żeby wyszedł z tym smrodem na balkon, na spacer, na dwór, a nawet niech lezie na klatkę, ale on i tak pali w pokoju przy małym. Jak można być wspaniałym kochającym ojcem, tak fajnie zajmującym się dzieckiem, a jednocześnie kopcić przy dziecku? Ostatnio wysłałam go z dzieckiem na spacer, bo chciałam w spokoju posprzątać. Już z okna zauważyłam, że prowadzi wózek i pali papierosa. Wózek głęboki, skierowany przodem do jego twarzy, więc cały ten dym leciał na dziecko! Co mam z nim zrobić? Kłócimy się o to non stop, ale to i tak nic nie daje. Siedzi na fotelu czyta gazetkę i pali, a w łóżeczku obok śpi nasz synek.:( Mamy pokój dla małego, ale w nocy muszę często do niego wstawać, więc łóżeczko póki co jest w naszej sypialni, ale jak tak dalej pójdzie, to wyniosę łóżeczko do pokoiku synka i najwyżej będę wstawać.:( Musiałam się komuś wygadać. Nawet seks uprawiam ze śmierdzącą popielniczką. Czemu to tak potwornie śmierdzi?

Gość koczana wielkość dziecka
znajdz mu jakis artykuł w gazecie lub w necie na ten temat!!!!!!! 😡-co za palant....

Gość kopnij go w d*** bo
palacz pasywny wdycha wiecej dymu tytniowego niz ten co pali, a po drugie dym ten jest nawiekszym % ryzyka przy tzn smierci niemowlecej!!!

Gość uuuuuuuuuuuuu
zabij go:)) a poważnie to jestem w szoku:(

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
nie wiem jak jako niepalaca możesz się w ogóle zgadzać na palenie w mieszkaniu i do tego przy dziecku!! powiedz raz bardzo dobitnie że nie bedziesz tego tolerowac i za każdym razem jak zobaczysz że pali w domu, podchodź do niego wyjmuj mu fajke z ust mów "powiedziałam" i gaś pewta wodą w zlewie...jak mu nie bedziesz dawać palić to się sam wyniesie na balkon...bo teraz najwyraźniej on ma podejście pt "baba niech sobie skrzeczy, poskrzeczy i jej przejdzie, a ja bede robił swoje".

ewentualnie nalewaj wody do szklanki i chulp mu tego peta wodą...jak slowa nie docierają to co masz zrobić :/

Gość jak on mnie drażni
No właśnie problem w tym, że nie wiem co mam zrobić. Wezmę mu, zgaszę, to zapali następnego i jeszcze bezczelnie twierdzi, że dziecku to nie szkodzi. Kiedy było ciepło, to palił przy otwartym oknie i nie miałam problemów z odesłaniem go pod to okno, ale teraz to makabra, bo okna nie mogę otworzyć. Już nawet nie posyłam go z wózkiem na spacer, tylko sama chodzę.:( Nasza sypialnia robi za salon i jak tylko ktoś do nas wpadnie i zobaczy, że on pali, to sami chętnie wyciągają papierosy i palą.:( Chyba rzeczywiście wyniosę łóżeczko do małego pokoju, bo nie chcę, żeby moje dziecko rozchorowało się przez głupotę ojca. Obrzydzenie mnie bierze, kiedy gasi papierosa, śmierdzi dymem, a podchodzi do małego i go przewija.

jam mu załatwisz szklankami wody w ciągu 10 minut cała paczke fajek i bedzie musiał ruszyć dupę do kiosku to m się doechce olewać twoje prośby...on to robi z lenistwa do kiosku ma dalej niż na balkon :P

po prostu niech facet poczuje konsekwencje tego co robi...nie slucha Twoich próśb uzasadnionych bardzo bo mu się zadu nie chce podnieść z kanapy ty przestań słuchac jego...olej jego gacie żoładek koszule do prasowania itp. i postaw ultimatu dopóki on dla ciebie dzieka nie przestanie palić w domu ty nie beziesz robić nic dla niego...rany co za burol!!

Gość jak on mnie drażni
W domu nie czuję się jak kura domowa. Właśnie siedzę sobie przy kompie, a on robi spaghetii. Bardzo mi pomaga, więc pomysł z zaprzestaniem prania, sprzątania, prasowania i gotowanie odpada, bo on sam to zrobi.:P Niby nie siedzi przy łóżeczku i nie chucha dziecku w twarz, ale jednak dym jest w pokoju i w końcu dociera do dziecka. Groźby, prośby, kłótnie nie skutkują, zwłaszcza że w gronie naszych znajomych jestem jedyną niepalącą, a jego koleżanki, to nawet kopcą w ciąży, więc dla niego to norma. Pali niestety sporo, bo bodajże półtora paczki na dzień.

Gość kakaalala
Ujmę to tak: CO Z CIEBIE ZA MATKA. Sorry, ale to ty nie wykazujesz się w tej sytuacji dostateczną asertywnością i nie potrafisz walczyć o dobro własnego dziecka. Sposobów są tysiące, ludzie co podpowiadają, masz być stanowcza i nieprzejednana, wyjmować mi ta papierosy, zabierać, zalewać wodą, wyrzucać. Przestań z nim spać, przesytań się do niego odzywać albo konij gnoja w dupę i wyprowad się z dzieckiem. A tak w ogóle, sama sobie jesteś winna, chodziłaś z popielniczką, godziłaś się na to, byłaś z nim. On nie pali od dzisiaj, czyż nie? Sama dziecku zgotowałaś ten los, że niemyślącego smroda wybrałaś mu na ojca. Do mnie nie śmie się zbliżyć facet/kobieta z papierosem bo mówię jasno że sobie nie życzę, a jak nie pomaga eliminuję takie osoby z mojego kręgu. Palacze są pozbawieni mózgu i przyzwoistości, liczy się tylko sztach. W nosie mają dobro innych ludzi i to, że to komuś może przeszkadzac. Sorry, ale jak on ma samych palących znajomych tkwiłaś dobrowolnie w śmierdzącym układzie.

Gość jak on mnie drażni
W takim razie mogę się po prostu wyprowadzić do rodziców (oni też palą), ale nie sądzę, żeby nagle z tego powodu rzucił palenie.

palacze wcale nie są durni...durni sa tylko niektórzy palacze...ja np umiałam ustawić wszystko od razu na właściwym poziomie...mój facet pali i nie śmie zapalic nigdzie indziej jak na zamknietym balkonie, jego znajomi palą i jakoś też umieją na balkon wyjść, bo wiedza że w domu gdzie mieszka ktoś niepalący nie wypada smrodzić. wystraczy troche kultury, a twój facet to cham i cię nie szanuje...weź zastosuj jakieś radykalne kroki bo on to robi bo widzi że może...ciekawe jaka miałby minę jakbyś mu chlusneła szklanką wody w twarz :D

na twoim miejscu kupilabym materac i wyniosla się z dzieckiem do drugiego pokoju a niech ten smród śpi sam :P

Gość jak on mnie drażni
Byłaby mega awantura, kilka dni milczenia, potem przeprosiny i w kółko to samo- już to nie raz przerabiałam.:(

i nie chodzi o to żeby rzucił tylko żeby nabrał KULTURY!! zeby wychodził na balkon czy klatkę a nie dymił w zamknietym pomieszczeniu gdzie jesteś ty i dziecko...to duża rożnica, bo o ile do rzucenia placza nie zmusisz to do kultury i owszem

Gość ygyugu
bosz!! ja swojemu kretynowi-palaczowi nawet przy psach (chociaż nie wiem czy zdążyłoby im w tak krótkim życiu zaszkodzić jak człowiekowi) nie pozwalam palić!!

a tak na marginesie to bardzo ci wspołczuje, takiego bezmyslnego samolubo-smroda...mam nadzieje ze to sie nie skonczy uczuleniem albo astmą u twojego malaca

Gość ygyugu
"mam nadzieje ze to sie nie skonczy uczuleniem albo astmą u twojego malca" ja też! ale powiedzmy to wprost, istnieją dużo poważniejsze zagrożenia...

Gość Dżizys
jeśli dziecko to niemowlę----gratuluję---niedługo będziesz jeździć po szpitalach z zapaleniami płuc. Co za tępy chuj!!!!! Tyś nie lepsza,że mu na to pozwalasz!