Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apap w ciąży

czy mogę zażyć apap w ciąży?

Polecane posty

Gość apap w ciąży

jw. Jestem przeziębiona. Muszę coś zażyć. Nic innego z tzw. dozwolonych nie mam. Podobno apap można. Jestem w 23 tc. Chciałam sie upewnić.

Gość lepiej unikać leków
w ciąży, ale skoro musisz to Apap lub Panadol, tzn coś na bazie paracetamolu jest najbezpieczniejsze dla dziecka. Mnie na poczatku ciązy tzn w 12 tygodniu tak strasznie bolała głowa że musiałam coś wziąć przeciwbólowego. Farmaceutka własnie poleciła mi Apap, jedną tabletkę. Na ból głowy pomogło a dziś jestem w 32 tc i dzidziuś rozwija się prawidłowo.

Gość wiem że lepiej unikać
mam niewielką gorączkę. nie mam malinek do herbaty, musiałabym wyjść po sok, a nie chciałam wychodzić z domu. jestem sama... o tym wapnie wspominała moja lekarka, więc zażyję. wit. c też w domu nie mam. po prostu łykam centrum materna a tam cały zestaw witamin, więc innych nie odnawiałam w apteczce. ale centrum jak na złość mi się wczoraj skończyło. może łyknę Vigor jednorazowo zamiast Centrum, wezmę wapno, cytrynę, raz jeszcze apap, a jutro do pracy więc pewnie mi przejdzie. Boże, jaki to problem w ciąży - takie małe przeziebienie.

Gość wez ten apap
jeden nie zaszkodzi tylko polez w lozku bo przeziebienie w ciazy to nie zarty.

Gość kacha154
ja w ciąży miałam taką silna angine że brałam zinnat i dzidziuś urodził się zdrowy jak ryba, więc nie przejmuj się takim przeziębieniem normalna sprawa apap wapno wit c rutinoscorbin nie zaszkodzą:)

Gość prosze Was.
bez paniki. jasne,ze możesz wziąść apap Ja grałam go namietnie do 16tyg.bo miałam straszne bóle migrenowe. Apap jest jak najbardziej bezpieczny.

Gość wez ten apap
kacha czasami lekarzmusi rozwazyc czy lepiej leczyc czy bardziej szkodzimy nie podajac leku.Widocznie twoj zadecydowal ze nalezy podac lek.Dlatego trzeba chodzic do doktora:)

Gość wez ten apap
a paracetamol podajemy najmniejszym dzieciakom to w ciazy tez mozna

Gość dziękuję
dziękuję, uspokoiłyście mnie. wezmę, bo czuję się nie najlepiej, czuję gorączkę i gardło mnie boli. brałam rano cholineks, wczoraj też jeden, tez nie wiem, czy można, ale bałam sie że się rozniesie po całej jamie ustnej a ból gardła czasami u mnie jest nie do wytrzymania. czy wiecie cos o cholineksie?

Gość wez ten apap
nie wiem nic o cholineksie ale nie dajmy sie zwariowac! Nie wszystko przenika do dziecka >Jest najpierw lozysko ktore zatrzymuje wiekszosc substancji