Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilly 27

Prezenty - co, jak, kiedy?

Polecane posty

Gość lilly 27

To będzie mój pierwszy ślub (jako gościa naturalnie ;) ) - kiedy powinno się wręczyć młodej parze prezent? Wtedy, kiedy po Mszy ustawia się kolejka z życzeniami? A jeśli jest to koperta, to czy trzeba ją koniecznie podpisywać?

Gość kasia2020
A więc tak...: Kiedy się powinno wręczać młodej parze prezent?: Jak już wejdziecie do sali/restauracji, ewentualnie na dworze przed salą/restauracją/kościołem miejsce zależy od osób biorących ślub. To wszyscy staną "w kolejce" i bedą dawać kwiaty, życzenia i prezenty i wtedy te trzy rzeczy [ kwiat, prezent, życzenia] dasz. Więc z tmy nie ma problemu. Czy kopertę koniecznie należy podpisywać?: Należy, ale nie na kopercie, lecz tak: Do koperty wkładasz kartkę z zyczeniami, i się tam podpisujesz, piszesz jakiś cytat. I już jak się podpiszesz to wiadomo od kogo jest koperta. No i do koperty w której jest ślubna kartka wkładasz pieniądze, bo to zazwyczaj daje się w kopercie, ewentualnie dajesz samą kartkę . Pozdrawiam i życzę miłej zabawy na weselu. Kiedy się bawisz?

Gość ja zawsze robie tak
jak napisała poprzedniczka :) zazwyczaj prezent/koperte oraz kwiaty daje po mszy kiedy to wszyscy młodym składają życzenia. Oczywiście że samego prezentu czy też koperty nie podpisuje ale wkładam do prezentu czy też koperty kartke życzeniami którą podpisuje.

Gość lilly 27
bardzo wam dziękuję :) a uroczystośc za trzy tygodnie.

Gość kasia2020
Ja też idę na ślub, wesele ,ale za 2 tygodnie. Masz już obmyślaną kreację? Może pomogę, w końcu idziesz pierwszy raz.

Gość lilly 27
kreacja dopiero 'się kupuje' ;) myślę o szarej spódnicy za kolana i eleganckiej, zielonej bluzce, do tego jakieś dodatki. może być? ;) to ślub koleżanki, z którą pracowałam 1,5 roku, ale dosyć się zżyłyśmy. będę znała tylko ją i parę innych osób, myślę, że usiądziemy w swoim gronie, dlatego nie jestem specjalnie zaaferowana strojem, mało kto zwróci na to uwagę, na kasecie też mnie pewnie za wiele nie będzie, więc chcę po prostu czuć się wygodnie i wyglądać elegancko, ale skromnie. bardziej mnie martwi brak osoby towarzyszącej, kilka miesięcy temu rozstałam się z dotychczasowym partnerem, koledzy i rodzina są z innego miasta i nie mogą przyjechać, więc idę sama :/