Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MichalinaZwichrowegoWzgorza

jak zrobic duze loki prostownica?

Polecane posty

hej dziewczyny. mam pytanko odnosnie wlosow. czytalam kiedys ze aby zrobic takie bardzio duze loki, fale mozna to zrobic prostownica. ze to trzeba robic tak jak wstazke do kwiatow. czy ktoras kiedys tak robila? bo mi to nie wychodzi. jak to trzeba zrobic dokladnie? jakos ta prostownice obracac czy co? prosze o odpowiedzi to dla mnie bardzo wazne. pozdrawiam.

nikt nie wie?:(:(:(

Gość mik kiedys robila TO
fryzjerka....tez próbowałam ale nie wychodziło..

dzieki za odpowiedz. czekam na dalsze. a nie wiesz jak ona to robila? jakie ruchy wykonywala?

złapała u nasady włosy i ciągnela w dół,puszczając prostownice wychodził sliczny loczek.. No kurde nie wiem jak ona to robiła... jak jej to moglo wyjsc:) Miala cienką prostownice...

no i jaki byl efekt?

efekt genialny...nie moglam sie napatrzec w lusterku:) Daltego próbowałam pozniej robic sobie takie loki sama,no ale nie wychodziło...

Gość swiety mikolaj juz tuz tuz
moze jakas fryzjerka sie wypowie ? one naoewno wiedza jak ja sama sie napalilam na takie duze loki robione za pomoca prostownicy ale nie wiem jak je zrobic :O

wlasnie sa tu jakies fryzjerki? prosze o ich wypowiedzi i innych dziewczyn oczywiscie tez. ja jak zrobie wlasnie tak jak mowisz(wczoraj probowalam) to mi wychodzi normalne proste pasmo, nie jest wcale pokrecone ani chociaz pofalowane. nie mam pojecia jak to zrobic:( a czy jak fryzjerka ci to robila to podwijala ta prostownice jakos tak pod spod czy cos? czy calkiem prosto ja ciagnela w dol?

Gość gerta
a może chodzi o to że brała kosmyk włosów skręcała wokół jego osi i wtedy przez taki skręcony przejeżdżała prostownicą ???

dziekuje serdecznie, pozdrawiam;) zaraz wejde na te linki, zobaczymy czy teraz sie naucze, a prostownice mam Sanusy, nie wiem czy sie uda. mam nadzieje ze tak. jeszcze raz dziekuje.

filmik bardzo sie przydal. probowalam kilka razy i cos tam wychodzilo. tylko ze mam za gruba prostownice, kupie sobie ta mala i bedzie fajnie:) a czy myslicie ze za pomoca tego sposobu da sie zobic taka fryzure? albo jaki jeszcze inny sposob znacie zeby zrobic ta fryzure? bo np jak ja chce sobie zrobic jakies fajne loki, to wiaze wlosy gumka w jakies fajne koczki i rano sa loki tyle ze ja sie nie pokaze na ulicy w nierozczesanych wlosach a to co mam rano to ladne loki na dole a do gory wlosy strasznie poplatane wiec sie nie da ich nie uczesac, jak je uczesze to tylko sama wielka szopa i to wyglada fatalnie. jak myslicie jak zrobic te fryzure? http://ikf.com.pl/fryzury-dlugie/fryzura205.htm

Gość kajo je
zakrecic wlosy na grunych wałkach. spisukac lakierem,podkreslic niektore pasma woskiem.,ament

Gość kajo je
grubych

Gość probowałam wiele razy
robić duze loki prostownicą, z marnym efektem. Kupilam sobie lokówkę o dużej srednicy 32mm z babyliss pro , nawijam na nia pasma, psikam lakierem, calosć delikatnie roztrzepuje palcami. Wychodzi ślicznie ;) warto bylo wydać 220zł na tę lokówkę,polecam

tkwię ostatnio po uszy w magazynach z fryzurami, bo szukam czegoś fajnego dla siebie i choć juz nie pamiętam jak dokładnie sie robi te loki to dzwoni mi, że w magazynie your hair&body był na ten temat artykuł. Nie boisz się, że zniszczą Ci się włosy? To 200 stopni gorąca!

Gość violence
a mozna wiedziec,gdzie kupilas lokowke o takiej srednicy?szukalam na ich stronie internetowej,ale akurat takiej nie ma:(

no boje sie wlasnie o to najbardziej. oczywiscie nie chce robic tych lokow codziennie tylko raz na jakis czas, nawet nie wiem czy bede z tego korzystac no bo to bardzo trudne, nie jest taki efekt jak na filmiku. nie wiem czy to przez to ze mam zla prostownice czy dlatego ze nie mam wprawy ale marze o tej fryzurze. mam geste wlosy i podatne na skret wiec chcialabym tylko sobie z wierzchu kilka kosmykow zrobic takich lokowanych zeby fryzura nabrala objetosci, nie cale wlosy. nie wiem... polecacie ta metode z prostownica? nie chce robic tez walkow bo to z duzo czasu zajmuje. jakas taka metode ktora nie niszczy wlosow...?

widzialam na allegro,ale ja kupilam tutaj : http://www.tics.pl/product_info.php?products_id=41&osCsid=e7a4ef647e727a12eba4ff8cae761033 Mam jej do zarzucenia tylko jedną wadę: włącznik/wyłącznik jest w takim miejscu w rączce,że czasem zdarza mi się go niechcący nacisnąć, kiedy nawijam pasma. Trochę mnie to irytuje, no ale mimo wszystko warto :)

Gość kiki bon tiki
ja na codzien nosze taka wlasnie fryzurke :) mam z natury falowane włosy, a jak na noc zrobie luźnego warkocza to rano mam super fale

Gość violence
ja tez mam podobne fale,ale jednak nie od konca mi odpowiadaja.wolalabym miec bardziej wymodelowana fruyzurke wlasnie taka lokowka:)

Tak, taki efekt wychodzi, ale też i inne, to zależy jakiej grubości pasmo włosów nawinę, oraz jak będę je odwijać z lokówki. Mam z natury mocno kręcone włosy,myślalam ze najpierw bede je musiala prostować prostownicą,a dopiero potem nawijać na tę lokowkę, ale prostownica jest zbędna, bo pasma wychodzą gładkie i błyszczące, o zaoszczędzeniu czasu nie wspominając :) Pozdrawiam i życzę milego lokowania

Aa jeśli chodzi o kręcenie prostownicą, to slyszałam od zanjomej fryzjerki, ze takiej fryzury nie zrobi sie zwykłą prostownicą, tylko taką specjalną o zaokrąglonych delikatnie krawędziach

Gość rosaaa
jak zrobic te fryzurke powyzej?! prosze odpowiedzcie ona jest wspaniala! mam wlosy tej samej dlugosci, grube i podatne na ukladanie wiec mysle ze to nie problem ale jak to zrobic? tylko mi nie mowcie o grubych walkach bo ich nienawidze ale ta fryzurka jest swietna. blagam jesli mozecie to odpowiedzcie dziewczyny to dla mnie bardzo wazne!

Gość rosaaa
naprawde nikt nie wie?:(:(:(:( blagaaaaaam