Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MichalinaZwichrowegoWzgorza

jak zrobic duze loki prostownica?

Polecane posty

Gość maaaaag
Więc tak, Do rosaaa: Ja mam takie włosy, że mi wystarczy nałożyć Balsam do włosów \"Sht\"( Kupuje go u fryzjerki). Obciąża włosy i po nałożeniu go nie puszą się. Później suszę włosy suszarką od nasady po końce.(bardzo ważne żeby włosów za bardzo nie trzepać!) Jak już są suche nakładam kroplę Jedwabiu do włosów (polecam BioSilk) aby lśniły.To na tyle. Ale jeśli masz inne włosy to popróbuj najrzana prostownica powykręcać końce do tyłu.___ A jeśli chodzi o te loki robione prostownicą to lepsze wychodzą jeśli prostownica jest duża i bardzo ważne!z plastikową obudową. A jak to się robi to na tych filmikach u góry jest. Pozdrawiam wszystkie internautki;):*

Gość pnk
ja robie tak, najpierw prostuje wlosy a pozniej biore jedno dosc cienkie pasemko wlosow wcieram w nie pianke a pozniej prostownicą robie cos takiego jak ta lokowka ~żelazkiem` czyli zawijam pasemko dookola prostownicy i jest git loczki wychodza genialne i nie musze isc do fryzjera;)) pozdrawiam ;))

Gość wredziSSna
złożyć kartkę w wachlarzyk, nakręcić na nią kosmyk włosów a następnie przytrzymać chwilkę prostownicą - efekt cudowny! :P

Bylam wczoraj u fryzjera. Ma być tak: -prostownica ceramiczna -szerokość 1 cal = około 2,5 cm -ma mieć zaokrąglone krawędzie -wczesniej we włosy wciera się (nie pamietam czy po czy przed wysuszeniem, ale raczej przed) taki preparat specjalny, który powoduje ze włosy nie niszczą się i podczas robienia loków prostownicą odparowuje -są 3 sposoby robienia loków: po przodu do tyłu i jakiś tam jeszcze:)

Gość orbitkaa
Do ochrony polecam Nektar termiczny Kerastase dostępny w salonach. Rewelacja moim zdaniem. Kupowałam w Instytucie Kerastase na pl.Zbawiciela i mimo ze w salonie - to nie przeplaciłam. A filmik z lokami świetny. Przed świętami idę do stylistki i poproszę ją o taką fryzurę. Jeszcze raz polecam nektar - głatko i super.

Gość Nat.uś
Jesli nie masz dobrej prostownicy. możesz zrobic sobie loki za pomocą pianki i gąbek do papilotów. Na poczatku bierz po sredniej grubości pasemek nałóż piankę i zawin kazde pasemko. Trzymaj je mniej więcej 1,5 h. Wynik będzie sliczny. Sama nie potrafie robic prostownicą. Dlatego robie na papiloty. ;) Pozdrawiam Gorąco ;*