Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zatroskana

czy młody niepełnosprawny ma szanse na miłość?

Polecane posty

Gość mama zatroskana

Proszę o wypowiedzi dziewczyny do 30, czy to prawda, że w dobie dzisiejszego świata, niedoskonały fizycznie człowiek, mimo, ze młody (przed 30) nie ma szans na zainteresowanie sie nim normalnej, skromnej dziewczyny?

Gość prasowanie majtek
co to znaczy, ze "niedoskonaly fizycznie"? Chyba zalezy od stopnia niepelnosprawnosci...

Gość PIPI-CHLAS
pewnie, ze tak czesc sprawnych fizycznie jest niesprawna uczuciowo nie martw sie tylko pomoz mu nauczyc sie otwartosci na ludzi atrakcyjnosc nie jest wylacznie zaleta ciala

Gość mama zatroskana
tzn. no... z ułomnościami, ale dość samodzielny, chodzący, pracujacy nawet za niewielkie pieniądze :)

Gość aagneeskaa
a z jakimi ulomnosciami?/ ja mialam kolege w klsie, ktory jezdzil na wozku, a na brak powodzenia nie narzekał;)

Gość jasiaaaa
napewno ma szanse, a one rosną, gdy nie stroni od ludzi

to zalezy jakie to jest upośledzenie, wedlug mnie ma szanse ale musi naprawde miec szczescie zeby trafic na dobra dziewczyne

Gość moim zdaniem to
Mój mąż jest niepełnosprawny. Kocham go nad życie. Wiadomo, ze czasem trzeba pokonać jakies przeszkody, ale w każdym związku są problemy, jak nie takie to inne.

Gość mama zatroskana
syn jest skryty, z góry uwaza, ze żadne szczęście nie jest mu pisane...

kazdy ma prawo do szczescia i kazdy ma na nie szanse, wszystko zalezy od nas , musi sie otworzyc na ludzi

Gość PIPI-CHLAS
WYCHODZ Z NIM Z DOMU, bo nikt do was nie przyjdzie sie z nim zapoznac zapisz go an jakis kurs jezykowy zeby sie to jakos krecilo to nie kwestia uposledzenia od mezczyzny wymaga sie, zeby umial podjac decyzje itp nie moze sie interesowac tylko soba

Gość aagneeskaa
trzeba Ariane tylko jak tu sie przelamac?

\"syn jest skryty, z góry uwaza, ze żadne szczęście nie jest mu pisane...\" z takim podejsciem to nawet pełnosprawny ma nikłe szanse na miłosc. Ile twój syn ma lat?

trudne pytanie jak, oczywiscie wazne jest wsparcie rodziny, rodzicow w koncu oni w pewien sposob ksztaltuja rowniez nasze poczucie wlasnej wartosci, ale przelamac musi sie sam mysle ze to kwestia charakteru, psychiki, to ze jest niepelnosprawny nie znaczy ze ma byc skazany na samotnosc, nie orientuje sie zbytnio bo nie znam nikogo niepelnosprawnego, moze najpierw zaczac od kontaktow przez internet, od takich znajomosci nie wiem

Gość Troszkę wiary w siebie
mama zatroskana nie martw się mój mąż jeżdzi na wózku od 16 roku zycia, poznaliśmy się gdy mieliśmy po 19 lat.Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i nie miało dla mnie znaczenia czy chodzi czy nie.Dzisiaj jestesmy 6 lat po slubie i mamy słodka córeczke.Jestem naprwde szczęśliwa:)

Gość mama zatroskana
tez tak myślę, ale jego pesymizm mnie przeraża! jest ogromnym indywidualistą, ale ma złote serce dla matki, wiec napewno dla innej kobiety też by potrafił. Tylko zeszłoby pewnie duzo czasu zanim by uwierzył, ze ktos się nim interesuje bezinteresownie, dla niego takiego, jakim jest. A jest kochany! pewnie nie jestem za obiektywna, ale naprawde uwazam, że mógłby dać szczęście i być bardziej odpowiedzialny i kochajacy niz jego sprawny brat.

mamo-> moge spytac jaka dokladnie jest to niepelnosprawnosc? czy wózek czy cos innego?jesli nie chcesz to nie odpowiadaj

Gość mama zatroskana
ma 28 lat mieszka w wynajetym mieszkaniu dość daleko od domu z osobami podobnie niepełnosprawnymi, pracuje w zakładzie pracy chronionej dużo siedzi przed komputerem

Gość mama zatroskana
bardzo słabo widzi

Gość hbv
zadna kobieta nie chce sie zajmowac facetem mozna sie zajmowac nim jezeli potrzebuje opieki ale musi byc atrakcyjny - umiec decydowac, dowcipny bo to nie bedzie jego gruga matka tylko partnerka

Gość mama zatroskana
:) ❤️ właśnie jestem po rozmowie z nim TOTALNY PESYMIZM i prosił o niewracanie do tematu... :(

przykro mi, szkoda chłopaka, ja cenie bardzo ludzi niepelnosprawnych bo wiem ze sa to dobrzy ludzie kochaja zycie pomimo swojej ulomnosci, pisze to obiektywnie i jako kobieta- wedlug mnie ma szanse na milosc, jestem tego pewna, musi tylko zmienic to negatywne myslenie, przeciez sa rodziny zalozone przez niepelnosprawnych, wierze w niego:)

Gość mama zatroskana
hbv - żadna? przecież są takie, które lubią? Do rozmowy on jest super rozmówcą, cudownie argumentuje zdanie, jego praca polega na Mówieniu zawsze był inteligentny (opinia psychologów, do których w dzieciństwie często trafialismy)

Gość mama zatroskana
Ariane - dziekuje za dobre słowo.... 🌻 myslę, ze nie jestes jedyna ale... ja nie mam szans mu znaleźć. ja tylko jestem przekonana, że bedzie ta osoba bardzo bardzo ciepło przyjeta w naszej rodzinie :) ❤️

Gość mama zatroskana
a mieć tesciowa po swojej stronie - to też jakas wartość :P

Gość hbv
no mi chodzilo tylko o to, ze musi miec mentalnie cechy mezczyzny wlasnie o to, zeby nie trzeba bylo z niego wyciagac kazdego slowa itp widzisz - ja w ogole nie pisze o jego ulomnosci fizycznej to moim zdaniem bez znaczenia pytanie w jakim stopniu to wplywa na charakter? bo ciezko jest zyc z czlowiekim, ktorego caly czas trzeba podnosic na duchu a ktory nie jest oparciem dla ciebie to jest podstawa zwiazku

Gość hbv
to, co ty tu podnosisz jako problem nie jest zadnym problemem problemem moze byc jedynie to, o cyzm pisze ja ale to akurat nie stawia twojego syna za pelnosprawnymi