Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana mama

bliźniaki-11 lat-nienawiść do siebie

Polecane posty

Gość hyna
kobieto - nie denerwuj sie masz fantastyczne dzieci nie dlatego sa agresywne i klotliwe ze mialy ojca pijaka, nie dlatego, ze wychowuje je ojciec, ktory nie jest cih ojcem bilogicznym te wszyutskie czynniki przyczynily sie do tego, ze sa bardzo wrazliwe i inteligentne a ich zachowanie wynika z tych cech dzieci z "wzorcowych" spolecznie rodzin o takim IQ tez sie zachowuja identycznie

Gość hyna
ale nie rozwiaze logicznie konfliktow dzieci, bo one nie maja logicznej plaszczyzny tylko emocjonalna dla emocji nie ustalisz zadnych zasad

Gość zdesperowana mama
nie denerwuję się-boje się!!!!!!!!

taa, inteligentne dzieci krzyczą że sie pozabijają i że chcą żeby drugie umarło. Stuknij się w łeb i przestań gadać bzdury kobiecie.

Gość zdesperowana mama
boje sie tego co dzis usłyszałam,co zobaczyłam...

Gość hyna
tak-wlasnie tak jest takie sa typowe zachowania inteligentych dzieci

Gość hyna
ale czego konkretnie-postaraj sie to nazwac

hyna - owszem, jak najbardziej emocje, ale nalezaloby jednak logicznie rozumowac, a nie emocjonalnie reagowac. zdesperowana ma tez emocje, ktore jej chyba ciaza - ze zrozumialych przyczyn. ale to ona moze wziac na siebie karb logiki jakiejkolwiek, nie dzieci :)

Gość pierdzenie sobie nawzajem
w twarz też jest typowe dla inteligentnych dzieci. Głowa do góry i się nie przejmuj niczym :o Oni na pewno tak tylko żartują sobie z miłości braterskiej.

Gość hyna
no prosze do cholery niech mi osoba ktora kwestionuje to, co pisze wyjawi w jakim srodowisku ma orientacje bo ja swoja mam w srodowisku o IQ na poziomie mensy

Gość zdesperowana mama
kocham swoje dzieci-i to bezgranicznie-moze to bład bo nie umiem rozgraniczyc ich kłótni,ale odpowidajac na twoje pytanie-boje sie,boje sie o nich kazdego dnia i teraz kiedy zobaczyłam swojego syna w takim dziwnym zachowaniu,boje sie ,no przepraszam KURWA boje sie ze sobie cos zrobi!!!!

Gość hyna
oczywiście chodzi mi o to, że moją najlepszą psiapsiółką jest Doda Elektroda. To własnie z mensy się znamy :)

Gość hyna
hellish...-obawiam sie, ze nie zrozumialas mojej wypowiedzi

Gość zdesperowana mama
jak widze niekórzy mja zajefajną zabawę tutaj-podziwiam-i na przyszłość życzę takich samych problemów i w konsekwencji olewki!!!!!

\"dla emocji nie ustalisz zadnych zasad\" Ta, gdyby tak było nadal biegalibyśmy po ulicach z maczugami. :O To, że masz IQ około 140 nie świadczy o przystosowaniu do życia, o umiejętnościach społecznych itd. - wręcz często się z tym kłóci. Jeśli dla Ciebie normalne jest mówienie komuś na codzień \"nienawidzę Cię\", to nie mam więcej pytań. PS. Moje środowisko to ludzie z mgr lub wyżej i jakoś nikt tak się nie zachowuje. Jak się żarłam z rodzeństwem, to też do zachowań, które z dzisiejszej perspektywy określiłabym jako groźnie nie dochodziło.

Gość hyna
tu problem jest gdzie indziej rzeczywiscie inteligentne dzieci moga miec tendencje do zaburzen osobowosci i potencjalnie do aktow autoagresji to moga byc osobowosci z pogranicza - tak zwany typ borderline musza dostac duzo poczucia bezpieczenstwa ale nie boj sie

Gość
hmmmm no ja mam podobnie z moim bratem jak te dzieci :/ kiedyś doprowadził mnie do takiej bezsilności że się nażarłam tabletek na sen (to lepsze niż rzucić się na niego z nożem, lepiej niech on mnie nie zaczepia jak mam nóż w ręce :/), a miałam wtedy 17 lat a nie 11 i IQ na poziomie Mensy :/

Gość podsumujmy więc rozmowę
zdesperowana mama się boi o swoje dzieci, które wykazują patologiczne zachowania. Wszyscy twierdzą, że ma powody do obaw i powinna iść do psychologa. Jedynie hyna (IQ mensy) uważa, że takie zachowanie jest normalne i się wymądrza (żeby udowodnić swoje wysokie IQ) ----------------------------------------------------------------

Gość
mój brat też jest inteligentny, oboje byliśmy bardzo dobrymi uczniami... tyle że on miał od małego skłonności sadystyczne, traktował mnie jak worek treningowy, dokuczał. do tego dochodzi nierówne traktowanie przez rodziców - kiedyś to ja byłam ta dobra, a obecnie on jest traktowany jak królewicz ;/

Gość zdesperowana mama
żałuję że zapytalam.......

Gość
hmmmm nienormalne? wywrzeszczenie bratu w twarz \"nienawidzę cię\", \"chcę żebyś umarł\"? typowe zachowania dzieci w stanie skrajnego zdenerwowania i bezsilności, nie oznacza to że tak myślą

Gość hyna
nie ma czegos takiego jak norma dla wszytskich dla bruneta norma jest ciemny wlos w umywalce dla blondyna jasny pisze tylko autorce, ze to zachowanie wynika z wysokiego IQ wychwanie takichdzieci to nie oaza spokoju ale wszystko ma dobre i zle strony

Kuraiko - u Ciebie sytuacja zrozumiała, ale tu załóżmy, że jest tak, jak pisze zdesperowana, że traktuje dzieci równo. Masz jakieś pomysły? Jako osoba z doświadczeniem w temacie?

Gość zdesperowana mama
żałuję że szukalam tutaj pomocy

Gość zdesperowana mama
żałuję że żyję