Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nim wstanie dzień

jaki zwierzaczek do małego pokoiku ?

Polecane posty

Gość _sasankaa
kup królika, moj byl super. Tak jak mowisz krolik musi sie wybiegac.

no koniecznie krolika...:D takiego jak Lolcia:D wszyscy mysla ze to kot albo maly pies:D

Gość _sasankaa
ja polecam rase "baranek" sa najbardziej towarzyskie. Chociaz moze to kweestia wychowania.

Gość
Fuu ------> jesteś jeszcze? bo ja mam świnki morskie i chciałam o coś zapytać :P a co do przestrzeni to jest prawda... na trawnik bez zabezpieczeń nie można wypuszczać, bo zwieją. ogólnie one boją się przestrzeni, owszem lubią wędrówki ale pod warunkiem, że mają jakieś przedmioty wokół, np od pokoju do pokoju chodziły wyłącznie przy ścianie.... albo nie wyjdzie na środek dywanu jak jest pusty, ale jak się tam coś postawi to jest ok

Gość do ktosia hodowcy
akurat wszystkie chomiki syryjskie są zwierzetami udomowionymi i potrzbują dotykania, brania na ręce i kontaktu z człowiekiem,

Do ktoś--->A czy zwierzę urodzone w niewoli wie,co to wolność? To tak jak z rybami, urodzone u hodowcy, w małym, często ciasnym akwarium, kupione w sklepie również z ciasnego akwarium trafiają do domu,do kolejnego akwarium....Skąd mają wiedzieć, że w naturze żyje się ( niekoniecznie) lepiej? Wszystko kwestia zapewnienia pożywienia, o które w naturalnym środowisku muszą zabiegać same, a przez właściciela są karmione w miarę regularnie.

Gość
makijaja jedzenie to nie wszystko;) ludziom sie wydaje że jak kupią zwierzaka, który wychował sie w klatce to moga go wsadzić do pudełka po butach i dac mu jedzenie i wszystko będzie ok... a tak wcale nie jest... to że ludziom do szczęscia wystarczy małe mieszkanko i jedzenie to wcale nie znaczy że to sie bedzie podobało zwierzakowi;) nawte jeśli wychowa sie w zatłoczonym sklepie zoologicznym będzie sie po prostu męczyć;)

Gość dwadzieścia złotych
rzeczywiście śliczny:)