Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Makijaja

Grzyby suszone - jak przechowujecie?

Polecane posty

Przeczytałam w książce kucharskiej, że suszone powinny być w szczelnie zamkniętym pudełku blaszanym lub słoiku. A jak Wy przechowujecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja trzymam
w lnianym worku, a moja mama w poszewce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upikupik
nie mogę się doczekać WIgilii...chyba zrobię jakąś wprawkę :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No właśnie... Do tej pory trzymałam w tekturowym pudle, tyyyle lat....aż tu nagle ta książka kucharska i wielkie zdziwienie! Dotarło do mnie, że moje suszone słabo pachniały, dlatego zapytałam Was i potwierdził się słoik i blaszane pudełko...Dzięki Dziewczyny ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lkghkfhkdfh
w papierowej torebce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lkghkfhkdfh
podczas rozmnażania produktów spożywczych następuje gwałtowny wzrost drobnoustrojów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W słoikach, blaszanych puszkach np. po kawie, czy wódce, także w plastikowych pojemnikach np. po herbacie rozpuszczalnej:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×