Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 1, 2007 czy prawda jest ze zbyt duza ilosc witaminy C oslabia dzialanie tabletek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Październik 1, 2007 w życiu o tym nie słyszałam natomiast słyszałam ze należy brac przy antykoncepcyjnych tabletkach dodatkowo wit c.zeby zakwasic organizm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nadmiar wit C Napisano Październik 1, 2007 w zdrowym organizmie bedzie szybko usuniety wiec mysle ze nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale numer z tym zakwaszaniem Napisano Październik 1, 2007 :-) Witamina C wzmacnia działanie hormonów i dlatego nie należy brać jej w nadmiarze przy tabletkach antykoncepcyjnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nadmiar wit C Napisano Październik 1, 2007 a to z antykonceptami to nie dla samego zabezpieczenia tylko ze przy antykonceptach czesciej sa zakazenia a kwasne pH je utrudnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spa_cja 0 Napisano Październik 1, 2007 Mi powtarzano, ze je sie to na co ma się ochotę i kiedy ma się ochotę :) i to najlepsza dieta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość milka z alpejskiego mleka Napisano Październik 1, 2007 nie szkodzi jesli masz jej nadmiar to ja po prostu wysiusiasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nadmiar wit C Napisano Październik 1, 2007 a to z antykonceptami to nie dla samego zabezpieczenia tylko ze przy antykonceptach czesciej sa zakazenia a kwasne pH je utrudnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Październik 1, 2007 no wlasnie zakwasic zeby przeciwdzialac zakazeniom pochwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yhy 0 Napisano Październik 1, 2007 nadmiar każdej witamy szkodzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale numer z tym zakwaszaniem Napisano Październik 1, 2007 Pigułka antykoncepcyjna i inne leki Większość leków wpływa na działanie innych medykamentów, zaś ich wzajemny wpływ, często niepożądany zwie się interakcją leków. Tak też jest i z pigułką. Znane są różnorodne interakcje pigułki antykoncepcyjnej z lekami. Dlatego odpowiedzialni lekarze pytają o inne zażywane specyfiki. Nie znaczy to, by zażywanie jakichkolwiek innych leków zawsze zmuszało do rezygnacji z antykoncepcji hormonalnej. Czasem można z niej korzystać, ale należy się upewnić, czy nie spowoduje to jakichś komplikacji. Tak właśnie może się zdarzyć, jeżeli kobieta przyjmuje leki przeciw-padaczkowe lub duże dawki leków nasennych czy uspokajających. Barbiturany, Fenytoina, Meprobamat, Relanium przyjmowane w dużych dawkach przyspieszają proces rozkładania hormonów w wątrobie. W efekcie antykoncepcyjne działanie zostaje osłabione, mogą się też pojawić plamienia lub krwawienia. Powinno się wówczas stosować preparaty o wyższej zawartości hormonów. Podobnie działają niektóre leki odwadniające oraz niektóre medykamenty stosowane krótkookresowo, na przykład antybiotyki o tak zwanym szerokim spektrum (czyli likwidujące wiele różnych rodzajów bakterii). W czasie zażywania tych leków warto zastosować dodatkową metodę antykoncepcyjną przez cały czas kuracji antybiotykowej. Wskazane jest zawsze zapytanie lekarza o taki wpływ leków na antykoncepcję. Ale może też się zdarzyć przypadek odwrotny: tak jak są leki osłabiające działanie hormonów, są też środki, które mogą to działanie wzmocnić. Należą do nich takie popularne leki jak paracetamol czy witamina C, a także niektóre środki stosowane w leczeniu grzybicy. Leki te stosowane przez dłuższy czas i w bardzo dużych dawkach mogą doprowadzić do zaburzenia funkcji wątroby, a także zwiększyć ryzyko wystąpienia zakrzepów żył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość po prostu nie nalezy Napisano Październik 1, 2007 popijać tabletek anty (ani innych leków) sokami cytrusowymi. W ogóle najlepiej wszelki medykamenty popijac wodą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Październik 1, 2007 wiesz to zalezy tez co nazywasz duza dawka witaminy c nie przedawkujesz jej nadmiar jest usuwany z moczem ja dostalam zalecenie polrocznego brania dzien w dzien wit c mialam wczesniej okropne problemy z zakazeniami ukladu moczowego oraz grzybica/ po kuracji jeszcze nic mi sie nie przypaletalo.ja polecam witamine c bo wzmacnia sciany komorek i powoduje ze wirusy i inny badziew -maja utrudniony dostep.wyrownuje takze poziom kwasowosci pochwy ktory jest zachwiany podczas brania tabletek anty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach