Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyczenia zycze

Zycze polskim lekarzom...

Polecane posty

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
kolejki to nie wina szpitali tylko nfztu który każdemu szpitalowi płaci za określoną zazwyczaj za małą liczbę wizyt/zabiegów...jak na jeden miesiąc już wyczerpią limit to nic dziwnego ze trzeba na następny miesiąc czekać i ze sie półroczna kolejka robi..i nic dziwnego że trzeba prywatnie iść...nie będę z chorym okiem czekać 3 miesiące na wizytę bo oślepnę w tym czasie..czyli płace dwa razy :[ ludzie krzyczą nie dla prywatyzacji bo im sie wydaje ze będą musieli płacić za wizyty...a teraz płace coś ponad 200 co miesiąc mimo że u lekarza jestem raz na rok i płacić muszę...ludzie nie są świadomi ile za to płacą bo się mówi że służba zdrowia jest darmowa...gówno jest...jest droga jak skurwysyn i żałosnej jakości...trzeba zlikwidować tego socjalnego potworka zrobić wolny rynek na usługi, ot co!!

a najgorsze że nikt tej prywatyzacji nie zrobi, bo nie ma dla niej poparcie społecznego i taki krok to śmierć polityczna, bo sie straci elektorat...bo w naszym posranym kraju nie robi sie rzeczy dla niego dobrych robi się tylko to co może zyskać elektorat lub pomóc go utrzymać...i to jest mega chore...bardziej chore od całej służby zdrowia...trzeba coś z tym zrobić..może przez odejścia lekarzy zginą ludzie, ale to będzie tylko wina władzy...może to poruszy ludzkie umysły i ludzie zaczną krzyczeć nie dla władzy

Gość ale dlaczego pretensje
niestety - nie licz na to , ze ludzie będą obwiniac rząd - to lekarze mordercy , terrorysci itp. Tak jak teraz krzyczą , ze to wina lekarzy - ktorzy zgoddnie z prawem zlozyli wypowiedzenia 3 MIESIĄCE TEMU!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego dopiero teraz po uplywie tych 3 mcy jest takie halo?????????????????

media...czwarta władza do tego celowe aresztowania lekarzy w celu zrobienia z lekarzy potworów i dorobkiewiczów...ot takie ładne zagranie medialne w celu ukrycia porażek władzy...nóż mi sie otwiera w kieszeni na to jak manipuluje się ludźmi w tym kraju. a tak na marginesie...lekarze serio maja tak długie okresy wypowiedzenia?? to nie w porządku są tym pokrzywdzeni bo jaki nowy pracodawca będzie czekał 3 miesiące?? każdy inny człowiek ma miesiąc a oni muszą mieć aż 3??!!

ale dlaczego pretensje-->kurde...z mocnymi argumentami wyjechałyśmy i dyskusja zdechła :/

Gość ojej jaka pogoda
owszem wina rzadu, ale nie chce mi sie wierzyc, ze biedny lekarz nie wyzyje miesiecznie za 5 czy 8 tysiecy :O

to nie tak - jesli pracujesz dluzej ( nie pamietam ile dokladnie ) w jednym miejscu pracy to tez obowiązuje Cię 3 mce , ale nie pamietam jaki to dokladnie jest okres zatrudnienia. No cóz mi sie tez nóz w kieszeni otwiera jak widze te sondaze i ten ciemnogród z zachwytem zapatrzony w nasz kaczoland ;) :P

Gość ojej jaka pogoda
tak samo jak i rzad, tak samo lekarze sa pazerni na wladze i pieniadze kazdy mysli tylko o swojej dupie, nie martwia sie, ze ucierpi przez to spoleczenstwo

wyżyć się da...tylko dlaczego spec od marketingu czy finansów zarabia np 50 patoli (przypadek u mnie w rodzinie - prezes zarządu spółki finansowej) to dlaczego znakomity lekarz-ordynator nie może chcieć tyle zarabiać?

5 czy 8 tys. - ale to nie z jednej pracy w szpitalu tyle mają .

Gość ooIga
popieram to, co zrobili lekarze... nie odpowiadaly im warunki pracy wiec sie zwolnili za wypowiedzeniem... I to bynajmniej nie jak członkowie naszego parlamentu poszli na L4 tylko pracowali do końca. Każdy ma prawo zwolnic się z pracy, która mu nie odpowiada i lekarze nie sa tu wyjatkiem :P Ciesze się, bo może wreszcie ktoś na górze ruszy mózgiem bo w tej chwili sytuacja wygląda tak, że szkolimy za darmo lekarzy ( państwowa uczelnia) a oni z racji niskich zarobków zaraz po stażach pryskają za granicę...wniosek z tego taki, że jesteśmy najbogatszym krajem Unii, szkolimy Niemcom, Andlikom, Szwedom itd kadrę medyczną za darmo!!!!

Gość ojej jaka pogoda
a czemu nauczyciel nie moze...? albo gornik, albo sklepowa, ktora ma magistra z politologii...?

nie mówiąc już o tym jak sie trwoni kasę w służbie zdrowia...np zabieg usuwania kamienia nazębnego robi dentysta po akademii medycznej, który ma wysoką stawkę, a mogłaby to robić higienistka po zawodówce której by sie płaciło 2/3 stawiki dentysty, a każdy obywatel ma prawo do jednego czyszczenia rocznie z nfz...jakby to przeliczyć na złotówki to olaboga...nie mówiąc ze samo wykształcenie jednej higienistki to niższy koszt niż wykształcenie jednego lekarza-dentysty...ciekawe ile jeszcze jest takich przykładów?

Gość ojej jaka pogoda
oni tez sluza spoleczenstwu...

a ty nie myslisz tylko o swojej dupie - bedziesz siedziala w firmie za 1 tys. zlotych bo cie szef lubi , klienci są zadowoleni itp - a jak w innej ci zaproponują 3 tys. to nie pójdziesz?

górnik może..może sie kształcić rozwijać studiować i być w kopalni inżynierem wejść do zarządu i kosić kasę, sklepowa może z czasem założyć własny sklep z czasem sieć sklepów i trzepać kasę..itd itp.

Gość ojej jaka pogoda
nie mialam takiej propozycji, wiec nie wiem jak bym zareagowala :P wszystko zalezy od statusu rodziny ktora mam jezeli starczaloby mi te tysiac do utrzymania z mezem rodziny, to wole siedziec na dupie tam gdzie jest dobrze, ale jesli nie to pewnie bym przyjela lepiej platna oferte natomiast oni nie maja tak tragicznie a to juz inna sprawa :O

i trzeba być skrajnym nieudacznikiem żeby jako mgr robić za sklepową gdy w stolicy headhunterzy zabijają się o każdego magistra z minimalnym doświadczeniem

pogodo --> nie ma obowiązku być minimalista tak jak ty...niektórzy po to pracują, uczą się by mieć a nie tylko żeby przeżyć

Gość chcialabym cos powiedziec...
lekarz to nie jedyny zawod do ktorego trzeba dojsc ciezka praca i nauka.Kazdy wie jak wyglada sluzba zdrowia w Polsce a juz na pewno ci ktorzy studiuja medycyne bo w wiekszosci ich rodzice sa tez lekarzami.Czego spodziewa sie taki student medycyny?cudu????? Ja chcialabym tyle zarabiac!!! Smieszy mnie ich tlumaczenie ze zarabiaja na kilku etatach.Czy to oni jedyni????????? Znam takich co haruja po 16 godz. i 1500 zarobia.I moga sobie postrajkowac! Pies z kulawa noga na nich nie zwroci uwagi.A lekarz strajkuje z oburzona mina bo "na zachodzie" to zarabiaja.Ale na zachodzie za studia placa.Na zachodzie wszyscy zarabiaja,nie tylko lekarze.Ich strajk to moralny szantaz.Bo nie da sie ich zastapic.Za kierowce moze pojechac ktos inny,za kucharke zawsze ktos ugotuje a za lekarza ,oczywiscie dobrego juz nokt nie odwazy sie isc do pracy.W Polsce za wszystko trzeba placic.Bezplatna sluzba zdrowia jest tylko dla zdrowych.Jesli jestes naprawde chory placisz.Bo albo zalezy ci na czasie albo sie boisz o zycie ,albo pan doktor ci to delikatnie sugeruje. Nie znam naprawde lekarza ktory bylby biedny.Tu gdzie mieszkam bogactwo kwitnie.Ale strajkuja i owszem bo zawsze przyda sie wiecej.A ty czlowieku chory lecz sie sam albo w prywatnym gabineciku pana doktora.Takie jest moje zdanie.Wprowadzcie im kasy fiskalne a ludziom odliczenie od podatku za prywatne leczenie.Kazdy bedzie chcial wtedy rachunek i okaze sie ile naprawde pan doktor zarabia.Wtedy strajk sie skonczy raz dwa.

Gość ojej jaka pogoda
a jesli chca lepiej to niech wyjezdzaja za granice, zakladaja prywatne kliniki tylko zastanawiam sie jak w tym panstwie gdzie wiekszosc ludzi zarabia 1500 zl miesiecznie beda te kliniki funkcjonowac... no chyba ze ceny za zabiegi beda przystepne i beda wtedy zarabiac jak sobie chca... a nie robia takie jaja, bo nie odpowiada im placa rzedu 8 tysiecy

owszem nie mają tragicznie bo pracują w kilku miejscach. Nie wiem czy bylabys zadowlona jesli Twój mąz byl lekarzem i by żylo sie Wam godziwie byl gosciem w domu?

Gość ojej jaka pogoda
ja nie jestem minimalista mialam na mysli nie wegetacje, od 10 do 10 tylko godne zycie, rowniez z przyjemnosciami...

Gość ojej jaka pogoda
lol nie tylko lekarz jest gosciem w domu, wiele innych ludzi tez jest tylko gosciem, bo chce zarobic, a i tak ma mniej niz lekarz, tylko jak napisala kolezanka wyzej, na to sie nie patrzy...

Gość ooIga
chciałabym coś powiedzieć : pomysł z kasami fiskalnymi jest niezły. Zresztą ulga zdrowotna, jaką kiedyś mieliśmy ( odliczenie usług medycznych od podatku) też była niezła, nie wiem, czemu ja zlikwidowano... Ja znam biednego lekarza. Zapytałam go kiedyś czemu tak jest. Odpowiedział mi,ze nie nadaje się do układów w szpitalu, do kombinowania jak przyjąć prywatnego pacjenta na państwowym sprzęcie, ile odpalić profesorowi za możliwość położenia swojego pacjenta na stól operacyjny...

Gość ooIga
ojej jaka pogoda: to niech wyjeżdżają? Tu wykształcą się za darmo, a tam będą leczyć? To kto ma leczyć tutaj? To system jest chory i to on zmusza lekarzy do kombinowania...Jeśli lekarz reumatolog na z NFZ 7 zł za ściągnięcie płynu ze stawów w szpitalu to ta stawka nie wystarczy nawet na wstrzyknięte tam sterydy, a co dopiero na opłacenie jego pracy...

a ja powiem tak: chcieli podwyzek, zlozyli wypowiedzenia i co...?i gowno dostali... ciekawe czy teraz bedzie sie im lepiej zylo... a czlowiek i tak prywatnie musi chodzic, bo kurna kolejki jak za komuny...

Gość ooIga
rosalinda: od każdej średniej krajowej idzie pewnie ze 150-200 zł na ubezpieczenie zdrowotne. Wytłumacz mi proszę, dlaczego płacąc takie składki miesięcznie mam leczyć się prywatnie?

Gość aska 27
cholera dokładnie składki gnoje zabierają a szpitale likwidują POLSKA PARANOJA!!! KACZYŃSCY RELIGA DO BUDY!!!