Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyczenia zycze

Zycze polskim lekarzom...

Polecane posty

Gość ooIga
aśka27, przypominam ci,że stawki dla lekarzy tudzież system NFZ został utworzony za poprzedniego rządu...za którego nawiasem mówiąc wywalono także w błoto miliony złotych na nigdy nie powstałą fabrykę osocza

Gość hania_30
A ja Wam powiem tak: moja przjaciolka i jej maz sa po studiach juz 4 lata, obydwoje robia specjalizacje. pracuja w szpitalu na caly etat, do tego przymusowo musza brac dyzury, co oznacza dodatkowe nocki w tygodniu.za to wszystko dostaja na reke po okolo tysiac zlotych kazde. zeby sobie dorobic,charuja w weekendy na pogotwiu, z czego maja dodatkowo niecale 200 zl wiecej. powiedzcie mi teraz gdzie tu sprawiedliwosc, i czy to jest odpowiednia dla nich wyplata? nie wspomne,ze jak widza sie 2 razy w tygodniu to wszystko, charuja non stop. jak w takich warunkach miec i utrzymac rodzine? moze lekarze,z latami praktyki, ktorzy sa ustawieni i zyja z lapowek tak maja.ale nie wszyscy. reszta zapieprza i to ostro. dlatego ja osobiscie popieram strajk lekarzy. uwazam ze ich praca jest na tyle ciezka i odpowiedzialna,ze powninna byc lepiej doceniona.

Gość arabuss
To odpowiedzcie mi na jedno pytanie..skoro nie zarabiaja godnie to jakim cudem pediatra z naszego miasta wział sobie 2 miechy urlopu bezpłatnego. A my nie moglismy sie dopchac di jednego co został z 3 miesięcznym maluchem? Nie nawidze naszej słuzby

zgadzam się z tym że młodzi lekarze zarabiają mało, ale ja też po skończeniu studiów zarabiałam 430zł stażowego przez rok, potem 760 i też muszę się dokształcać. Jak zacznę strajkować to wywalą mnie z roboty.

Gość staramaruda
moze i stary rząd stworzył ten system - składki itp ale za czasów obecnego słuzba zdrowia przestała istnieć ! mam małe dziecko i az mnie skręca jak o tym mysle... czytając hanie faktycznie to lekka przesada powinni zarabiać więcej (byle bez przesady niektórzy żądają zbyt wiele) cholera najlepiej byłoby gdyby rząd zamienił sie „wynagrodzeniami” właśnie z lekarzami strażakami itp... i to jest moje rozwiązanie !!

Jeżeli lekarz odchodzi od łóżka cieżko chorego dziecka, bo chce więcej do kieszeni - to nie jest dla mnie żaden lekarz, tylko zwykły konował, który przysięgę Hipokratesa rozmienił na drobne w portfelu :-o

zgadzam się z Tobą, bo wiekszość z tych ludzi kończy medycynę dla korzyści materialnych skoro odchodzą od łóżek swoich pacjentów

Gość ojej jaka pogoda
moralnosc zabil pieniadz :O

Gość ooIga
moralność? Niemoralne jest aby lekarz, bioracy odpowiedzialność za życie pacjenta dostawał 1000 zł wypłaty. Do kogoś kto pisał tu o urlopach bezpłatnych pediatry: znam sytuacje, gdzie lekarzowi opłaca się co tydzień latać do GB na weekendowe dyżury, bo tylko w ten sposób jest w stanie utrzymać rodzinę pracując w swoim zawodzie :P Wiecie jaka jest stawka dla lekarzy pogotowia bez specjalizacji? 8 -10 zł za godzinę pracy, brutto. KPINA!!!!

Gość avero
no to jak tak zazdroscicie lekarzom ze tyle zarabiają to tzreba było sie uczyc i zostac lekarzem.czy ktos wam bronił isc na medycyne.teraz tez byscie mieli cudowną prace i kuupe forsy o ktorej mowicie.tylko jakim to wszystko kosztem i wysiłkiem.ilu godzinną pracą lekarze maja te pieniądze.zadajcie sobie to pytanie.a jak nie macie pojeciua to nie piszcie tych bzdur.ja mam to na porzadku dziennym i wiem i widze ile lekarze muszą sie narobic natyrac zeby zarobic godziwe pieniądze ktore na zachodzie są rzeczą normalną bez gabinetów i pracowania dniami i nocami.

Gość avero nie badz
smieszny!!Nie tylko lekarze tyraja!! Chcialabym tyle wytyrac nawet dopiero po 10 latach pracy.

Nie przesadzajmy , zle nie mają Jezdzą swietnymi brykami , maja piekne domy, jezdzą na wczasy zyją na wysokim poziomie a to ze dorabiają, no cóz jak ktos chce miec wiecej tez dorabia a juz nie mowie ile biorą łapówek a jak im tak zle to niech zaczepią sie do innej pracy, nikt im nie broni porównajcie zycie lekarza a prostego człowieka co nie zarabia takich kokosów, komu jest lepiej najlepiej strajkowac, czemu zwykły robol nie zastrajkuje, bo mu wystarcxza to co ma a oni by chcieli srac kasą

Gość lauraimpresja
płaćmy za wizyty ale nich to bedzie 10-15 zl anie 120 za to ze mi ortopeda machnął nogą i zdjecia nawet nie zrobil proktologa mam na grudzien, prawie 4m-ce czekam mimo wszystko lekarze zachowuja sie fatalnie, jak tak chcieli kasy to se mogli taniec z gwiadami prowadzic a jescze kase i prezenciki biora od firm farmaceutycznych kolega pracuje to mi mowi ktorych lekarzy na wczasy wysyla