Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ło matko i córko

uczę się html, problem polskimi znakami mimo dodania tego meta

Polecane posty

Gość ło matko i córko

No więc niektóre polskie znaki się wyświetlają, a inne nie. Nie ma np. ś, ani ą :( No więc dodałam to "meta", jakieś iso 8859-2 czy jakoś tak i nadal lipa, nic nie pomogło. W IE wszystko wyświetla się dobrze, a w ff nie ma niektórych znaków. Jedyna wskazówka jaką znalazłam w necie, to to, że powinnam korzystać z jakiegoś edytora html (stronę robiłam w notatniku). No to ściągnęłam tego pajączka, ale to jednak nie takie proste, nie da się go ot tak szybko nauczyć, motatnik jest łatwiejszy;) No więc cóż ja mam począć? Pomóżcie proszę!

Gość ło matko i córko
eee, nie, coś mi się popierniczyło, w IE też źle :(

Gość ło matko i córko
pomóżcie proszę!

Gość ło matko i córko
oj ale to jest taka strona, której i tak za wiele osób nie będzie oglądać, a w notatniku wszystko jest takie proste, jedynie znaczników trzeba się nauczyć i jakichś podstaw. Chyba zajęło mi to mniej czasu niż próba rozumienia o co chodzi w pajączku. A jedyny problem to te cholerne polskie znaki, więc na pewno jest jakieś łatwiejsze rozwiązanie niż nauka nowego programu.

Nie pisz żadnych znaczników na początku, ale zapisz plik z kodowaniem UTF-8 (opcja znajduje się na dole w oknie, które pojawia się po wybraniu \"Zapisz jako...\") ;)

Gość ło matko i córko
Właśnie sobie poradziłam - faktycznie pajączek sam spytał czy coś ma tam sam zrobić z tym kodowaniem :) Wielbicielu, Ty to całymi dniami na necie siedzisz :classic_cool: pozdrawiam 🖐️