Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojęcia

co to może być?/

Polecane posty

Gość nie mam pojęcia

od ponad tygodnia odczuwam dosyc intensywne swędzenie pochwy, czasem aż nie mogę wytrzymac, to swędzenie zamienia się w kłucie...w dodatku pojawiły się dziwne upławy, które wyglądają jak skrzepy krwi ale są białe i mają konsystencje twarogu, są bezwonne. Dodam, że mam nadżerke, która czeka na leczenie (w piątek mam wizyte u lekarza) i zastanawiam sie czy to moze być tym spowodowane czy może jakieś inne dziadostwo sie przypałętało :O ktoś może się domyśla co to może być?

nie wiem na pewno, ale jak ja leczyłam nadżerkę to gin dała mi jakieś globułki, po których mnie piekło i miałam brązową wydzieline, zrobiła mi potem u siebie opatrunek z jakiegoś antybiotyku i przeszło. Albo masz podobnie albo złapałaś jakąś infekcje, grzybice

Gość O żesz ....
Nie globułki a GLOBULKI

Gość nie mam pojęcia
wcześniej miałam upławy typowo nadżerkowe i tez dostałam globulki, po których ustały, ale właśnie teraz pojwaiło się to co opisałam wyżej :/ a w ogóle ta moja nadżerka jest jak to powiedział lekarz objawowo krwawiąca o rozmiarach 1cmx1cm i nawet pokazał mi zakrwawiony wziernik, który ze mnie wyciągnął :O może rzeczywiście to grzybica, miałam niedawno gości i podejrzewam, ze ktoś wycierał się moim ręcznikiem :O

globułki dopochwowe takie robione w aptece antybiotyki mam na myśli konkretne i to jest prawidłowa nazwa, globulki są np plemnikobójcze.

nie wiem co Ci poradzić, najlepiej idź do lekarza i nie próbuj żadnych eksperymentów bo można czasem pogorszyć

Gość nie mam pojęcia
tfu nie objawowo a kontaktowo :D pomyłka przy szybkim pisaniu ;)

Gość O żesz ....
GLOBULKI to nazwa leku do stosowania dopochwowego. W słowniku języka polskiego nie ma takiego słowa

Gość nie mam pojęcia
tak tak, do lekarza idę w piatek, ale chciałam mieć jako takie pojęcie co to może w ogole być

Gość to DROŻDŻYCA
na 100% jeśli masz partnera to nie obejdzie się bez leczenia również jego powodzenia:)

Gość akakakka
Grzybica. Idź do lekarza.

Gość KYTI
Bez lekarza sie nie obejdzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nie mam pojęcia
cytologię robiłam w czerwcu i wyszła mi grupa druga,lekarz stwierdził, że przy tym co mam to jest bardzo dobrze i dlatego leczenie odroczył do października. a partner narazie daleko więc Jego leczenie ominie ;)

Gość to DROŻDŻYCA
rozumiem, że nie współżyjecie i nie współżyliście jak tylko zorientowałaś się, że masz te upływay i wydzielinę?

Gość nie mam pojęcia
tak się akurat złożyło, że partner jest na wyjeździe już jakiś czas(od sierpnia), a objawy te mam od nie całych 2 tygodni więc raczej nie ma szans żebym Go zaraziła... tak się zastanawiam czy przyczyną tego może być niedawno zakończona kuracja antybiotykowa?

1. Antybiotyki jak najbardziej sprzyjają rozwojowi grzybicy. Dlatego wraz z antybiotykami należy brać probiotyki (doustnie, np lakcid - oraz dowcipnie, np lactovaginal).2. Grzybica to takie cholerstwo, które możesz nosić w sobie bardzo długi czas i nie mieć objawów - a ujawni się przy osłabieniu organizmu dlatego bezwzględnie leczyć należy oboje partnerów. I owszem, gdy w danym momencie nie masz objawów chorobowych - mimo wszystko możesz w tym czasie zarazić partnera (i odwrotnie).