Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pszczoła5

CZY GUPIKI MUSZA KONIECZNIE MIEC NAPOWIETRZANE AKWARIUM?

Polecane posty

Tak powiedziano mi w sklepie zoologicznym. Dostałam je, choć wcale nie chcialam i akurat wydatek rzędu 100 zł na akawarium +pompka średnio mi sie podoba. Muszą miec napowietrzane, czy nie?

Gość to trzymaj je w słoiku
i sprawdź :O jak zdechną pozbędziesz się problemu

tak, muszą oczywiście możesz trzymac je w ciemnym kącie, w słoiku i bez napowietrzania i grzałki, pożyją pewnie z miesiąc, zanim nie zdechną w męczarniach jak ich nie chciałaś, to po co brałaś?

Nie chce sie pozbywac probelmu, gdyby tak było, spuściłabym je w toalecie:P Chcę tylko wiedziec, czy faktycznie do szczęścia im ta pompka potrzebna, czy też może pani w sklepie chciala zarobić na mojej niewiedzy.

Dostalam je w prezencie, trochę głupio mi było odmawiać. Nie mialam poza tym pojecia, ze to bedzie taki wydatek, nigdy nie mialam rybek.

No niestety, kazde zwierzę to wydatek, nawet rybki Akwarium trzeba liczyć na gupiki min. 3 litry na rybke, do tego filtr, napowietrzanie (można kupic 2 w 1) i grzałka, kamyki/piasek, roslinki (najlepiej żywe), skrobaczka do szyb, siatka do wyławiania rybek, karmnik i termometr - to tak z grubsza.

Gość racja jest tAm
jesli masz duze akwarium, malo rybek, rosliny i dobre oswietlenie to tak ale patrz czy nie pobieraja powietrza z nad wody

powietrzem atmosferycznym oddychają tylko rybki z rodziny labiryntowatych, a gupiki do nich nie należą jeśli inne rybki łapią powietrze, to znaczy, że się duszą

Gość nie musisz....
napowietrzac akwarium jesli jest ono dość duże, ma duzo roslin i obsada ryb nie jest duza, np 1 rybka na 3 litry wody. Napisz jakie masz akwarium, ile ryb i jakie i ile roslin.

Gość nie musisz....
Ryby labiryntowe!!!!!! Zbrojniki tez oddychaja powietrzm atmosferycznym. I jeszcze parę innych gatunkow.