Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Medyczka1

Kogo interesuje medycyna?

Polecane posty

Gość Medyczka1

Czy jest ktoś, kto lubi medycynę? Proszę o opinie. I komentarze.

Gość ginekolog amator
Mnie bardzo interesuje ginekologia. Duzo na ten temat czytałem i oglądałem ilustracji a przede wszystkim zdjęć. Tylko z praktyką troche krucho :(. Kiedyś chciałem zostać zawodowcem, ale powidzieli, że się nie nadaję.... palce mam za krótkie... :(

Gość
mnie interesuje;) ale nie studiuje medycyny tylko biotechnologie;)

Gość Medyczka1
Ja również pasjonują się ginekologią, teraz nawet chodzę na specjalny kurs praktyczny, który jest bardzo drogi... za każdą godzinę muszę dodatkowo płacić pani wykładowczyni...:(

Gość dodam od siebie
mnie interesuje medycyna,ale zamierzam specjalizowac się w pediatrii i ginekologii[IV rok studiów AM

Gość 50-latka
Ze względu na nieskuteczne leczenie konwencjonalne zmuszona byłam zainteresować się " medycyną naturalną". Znalazłam dużo wiadomości w internecie, interesuje mnie przyczyna chorób (bo chińskie przysłowie mówi "wyleczyć chorego, to znaleść przyczynę choroby i ją usunąć"). Jedną z przyczyn chorób jest wadliwe , niezdrowe żywienie - dlatego szukając natknęłam się na wspaniałą książkę dr med. Ewy Dąbrowskiej "Ciało i ducha ratować żywieniem". Pani doktor opracowała dietę dzięki której można wyleczyć szereg chorób cywilizacyjnych. Dietę oczyszczającą warzywno-owocową stosowałam i gorąco polecam. Znalazłam też ciekawą stronę lek. med. Andrzeja Janusa "Medycyna naturalna" - http://www.zdrowie.klips.org/index.htm Dla pań w moim wieku polecam: - Jadłospis po pięćdziesiątce i nie tylko: Po przebudzeniu: 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z marchwi, pomarańczy i jabłek Śniadanie: płatki zbożowe na wodzie z jogurtem, owocami, słonecznikiem i dynią Drugie śniadanie : zielona herbata + owoce W południe : zupa Wczesnym popołudniem : Drugie danie – posiłek jarski lub półjarski Kolacja : Kanapki z razowego chleba Przed snem : Napar z melisy, lawendy, lipy i rumianku Pamiętajmy, że warzywa należy gotować na parze, smażyć lub dusić. Gotowanie warzyw w wodzie, a następnie wylewanie odwaru powoduje, że pozbawiamy je wszystkich wartościowych substancji roślinnych rozpuszczalnych w wodzie, między innymi witamin i soli mineralnych. Ze względu na zawartość fitoestrogenów soję należy jeść codziennie. autor: dr Bożena Ryczkowska

Gość aha dobra
ale co ma medycyna do jadłospisu i kogo to w ogóle obchodzi?

Gość ginekolog amator
garbata---> No tak, ale tak całą ręką??? A prppos Twojego nicku - z ciążą pozamaciczną musisz się zgłosić na patologię ;)

Gość ginekolog amator
"a propos" miało być oczywiście...