Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mosiunia24

Prezent na ślub cywilny

Polecane posty

Gość mosiunia24

mam pytanie dotyczace prezentu na ślub cywilny dla moich znajomych..... chcialabym im cos kupic ale nie mam pomyslu.... Ma ktos z Was jakis pomysl?

skoro to znajomi to może np. wazon (przyda się na kwiaty po ceremonii :D), jakąś ładną figurkę (np. przytulonej pary)

A jaką kwotę chcesz przeznaczyć? Tak będzie łatwiej podpowiedzieć. Czy ma to być prezent, czy pamiętka, upominek?

Gość wyglądasz jak choinka
pościel

Figurki to porażka :O Maksymalna tandeta i kicz, nie kupuj niczego takiego! Chyba że jakieś dzieło sztuki, z galerii... Ale straganową parką z porcelany po prostu się ośmieszysz :/ Może jakiś duży, starannie wykonany album na zdjęcia? Albo coś do domu ozdobnego, typu patera itp.

Gość mosiunia24
on teraz bierze cywilny a w czerwcu koscielny juz maja wyznaczona date, chcialabym, zeby to byla pamiatka a po drugie zapraszaja mnie ze swiadkami do restauracji wiec glupio isc z pustymi rekami

Tak, jedwabna albo satynowa pościel to świetny prezent! W factory w Wwie widziałam takie nawet po 100zł, dobrej firmy, więc to nie jakiś kosmiczny wydatek.

nie no,jak robia wesele to duzy prezent- stucce czy tam faktycznie wazon (super pomysl haris) a jak sam cywil i poem rozejsc sie do domow to moze wystarcza kwiaty i cospamiatkowego, np jakas szkatulka z dedykacja.

a kto tu mówi o porcelanie (FUJ!) :O widziałam fajne, drewniane, bardzo ciekawie wystylizowane wg mnie tak samo oklepana jest pościel czy ręczniki a może jakiś zestaw świec na przykład (ręcznie robionych) nadal nie wiemy ile na to przeznaczasz kasy

Gość mosiunia24
do 100 zlotych przeznaczam na ten prezent

jaroslaw i jego kot, roznica jest, bo jak kupisz im drogi prezent, a oni potemsie namysla na koscielny i wesele, to co- isc bez prezentu czy drugi raz wydawac mase kasy?

a idziesz na wesele też? bo skoro tak - to teraz kup jakiś drobiazg pamiątkowy a konkretny prezent dopiero później

Gość mosiunia24
tak ide na koscielny.... na cywilnym u nich nie bede w Urzedzie Stanu Cywilnego tylko dopiero wieczorkiem spotkamy sie zeby jakos uczcic ten dzien..... wiec mysle o jakiejs pamiatce