Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetkaa

---------------------------------- PALEC

Polecane posty

Witam :) MAm do Was pytanie: jak mierzy sie rozmiar palca?? Moj kochany niedawno delkatnie mnie zapytal (chyba chce sie oswiadczyc :):):) ) a ja nie znam rozmiaru bo nie nosze pierscionkow.. Jak zmierzyc rozmiar palca?? Aaa, i jescze jedno: na ktorym palcu nosi sie piersci9onek zareczynowy??

Gość asiulkaHH
piersciionek zareczynowy nosi sie na palcu serdecznym prwawej reki a jak sie mierzy- idz do jubilera i po prostu powiedz ze chcesz zmierzyc palec albo nasciemniaj ze chcesz kupic pa!

wez do jubilera pierscionek ktory nosisz i on ma taka jakby rurke i on na to wklada pierscionek i na rozmiarze sie zatrzyma :P oczywiscie nie wiesz o co mi chodzi ale nie potrafie inaczej wytlumaczyc :O :P

Gość olabogaty
Pierwsze slysze, ze zareczynowy nosi sie na prawej rece. Zawsze sadzilam, ze na lewej. Jak to w koncu jest?

Czyli prawa czy lewa?? A nie ma innych sposobow na zmierzenie rozmiaru?? Glupoi mi is do jubilera i tylko zmierzyc palec/....

pierścionek zaręczynowy nosi się na serdecznym palcu prawej ręki...później się nosi na tym palcu obrączkę...idż do jubilera i powiedz że chciałabyś zmierzyć grubość palca...on ci da takie kółeczka do przymierzania...

Gość chyba nie da sie inaczej niz u
jubilera

yhy a po ślubie nosi się obrączkę i pierścionek razem, czy pierścionek wędruje na lewą? Przyznam się, że ja zawsze nosiłam na lewej...

Gość pierścionek nosimy na prawej
ręce serdecznego palca a potem zastepujemy to obrączka .... to tak gwoli tradycji ale ja nosiłam na lewej ręce🖐️

Gość pierścionek nosimy na prawej
możesz nosic razem albo osobno -przeciez nie ma takiego przymusu...

carolima--->później można nosić i obrączkę i pierścionek na jednym palcu...ale dużo zależy od pierścionka,bo nie każdy pierścionek pasuje żeby go nosić razem z obrączką....jeśli nie pasuje można go nosić na lewej ręce...