Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiąca się...

osoby cierpiące na WRZODY

Polecane posty

Gość martwiąca się...

Od jakiś kilku miesięcy odczuwam systematyczny ból przede wszystkim po lewej stronie brzucha. Mniej więcej pod dolnymi żebrami. Takie kłucie nie wiem jak to dokładnie opisac. Na dodatek czasmi, ale znaczniej rzadziej niz w przypadku zoładka, boli mnie wątroba. Czy mogą to byc wrzody? Dodam jeszcze, ze w rodzinie zdarzaly sie przypadki, ze cierpieli na wrzody. Co to wg Was moze byc? Jakie byly u Was objawy?

Gość niebieskoookaa22
hey nie wiadomo czy masz wrzody, można by było się udać do gastrologa, bo może to jest Helicobacter pylori-a to już się leczy a/biotykami... doraźnie możesz stosować Ranigast-na żołądek, a na wątrobę to może regenerujący Hepatil z vit., a może i Sylimarol- bo skoro Ciebie boli i wątroba ale tak jak napisałam, najlepiej uzgodnić to z lekarzem aha... dobre jest picie siemienia lnianego-osłania żołądek w przypadku [stfu stfu] wrzodów a zgagi i pieczenia nie masz?

Gość Pytający facet co nie wie
moze to byc również trzustka.

Gość niebieskoookaa22
ano właśnie, napewno by trzeba było zrobic badania z krwi na poziom enzymów trawiennych(wątroby, trzustki) z krwi też robią miano H.pylori

Gość ecinka-e
bole podzebrowe w lewej stronie to typowe przy woreczku a raczej kamieniach w nim ,trzeba by zrobic usg brzucha ogolne badania tez i wszystko jasne w kierunku wrzodow test na helikobacter pyroli jak juz beda badania to ewent. lekarz da skierowanie do gastrologa na gastroskopie ale najpierw te wszystkie badania

Gość bollek
czy majac wrzody moze robic sie goraco i scskac zoladek z bolu i robic sie wtedy slabo? po wyproznieniu mija,ja tak mam:( i wogole miewam skurcze i wzdecia bolesne i robi mi sie slabo ...ale mija czy tak jest przy wrzodach?

Gość niebieskooookaa22
ja tak rok temu miałam.... nie miałam H.pylori, enzymy wątrobowe i trzustkowe były wporządku, gastroskopii mi nie robiono.... lekarz przepisał mi p/wrzodowy lek(Gasec?) i na wątrobę(Hepatil+Sylimarol) po tym zestawie przeszło... jak brałam tylko p/wrzodowe to mi nie pomagało tak jak tamten zestaw...