Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kantypa

Jaka może być przyczyna nadmiernego przetłuszczania się twarzy i włosów?

Polecane posty

Gość Kantypa

Nie chcę leczyć objawów stosując kremy matujące i myć głowę codziennie, tylko zamierzam wyeliminować przyczynę. Zastanawiam się czy to nie jest wina hormonów??? Jeżeli tak to do jakiego lekarza się udać? I jaki hormon zbadać?

Gość konstanz
Typ cery to sprawa indywidualna. Tak samo z włosami. Cera i włosy przetłuszczają sie w okresie dojrzewania i na to nic nie poradzisz. Jest to za sprawą hormonów,które w okresie dojrzewania szaleją. Jedynie pigułki takie jak Diane35 mogą ten problem złagodzic ale uważam że to chory pomysł brac hormony tylko dlatego żeby skóra i włosy nię nie przetłuszczały. Poprostu musisz to przeczekac. Włosy myc szamponem do tego przeznaczonym a do ostatniej wody.którą spłukujesz włosy dodawac sok z pół cytryny. Starac się nie używac suszarki i ich zbyt często nie czesac bo to pobudza wydzielanie łoju. Tak samo z cerą-nie dotykac jej brudnymi rękami,używac lekkich,beztłuszczowych kremów i najlepiej matujących.Możesz też kupic w aptece bibułki do twarzy. Przydają się gdy jesteś poza domem. Przykładasz taką do twarzy,wchłania pot i tłuszcz nie naruszając makijażu a twarz pozostaje matowa.

ja czekalam i nie przeczekalam, bardzo zaluje ze nie zaczelam tego leczyc juz w podstawowce! diane wzielam w wieku 20 lat i musialam odstawic po 3 m-cach bo zamiast pomoc, nasilila idz na usg dopochwowe, wszystko sie wyjasni, bo przyczyna moze byc tylko pco

Gość konstanz
To że ma się przetłuszczające włosy i skóre twarzy to nie znaczy że ma się PCO!!! Ja mam PCO ale oprócz tych objawów,nieregularne miesiączki,trądzik,nadmierne owłosienie i skłonnośc do tycia. Samo przetłuszczanie włosów i skóry o niczym nie świadczy! Wiele osób, zupełnie zdrowych i w różnym wieku ma ten problem z przetłuszczaniem się i na to nie da się nic poradzic! Po prostu taki typ urody mają.

ze tak powiem masakryczne przetluszczanie skóry to juz nie typ urody... tylko jakies zaburzenia mam regularne miesiaczki, nie mam tradzika tylko straszny lojotok i kilka grudek na twarzy-nieropiejacych, nie mam owlosienia, a wlosy na glowie sa bardzo cienkie i powinnam myc 2 razy dziennie. mam pco. biore yasmin i spironol, chyba troche dzialaja

Gość
a czy to nie jest z tymi hormonami tak ze jak sie je bierze to cera jest ok a jak sie je przestaje brać to problem powraca a czasem nawet sie nasila?? Ja mam taką znajomą która w brała hormony własnie na noprawienie cery, po odstawieniu tabletek na twarzy miała jeden wielki wysyp pryszczy a włosy jej sie sypały jak liście z drzewa... gdy poszła do endokrynologa to ten jej powiedział ze hormony powinna brać do konca życia, że teraz jej cera bedzie szaleć bo cały organizm rozleniwił sie bo nie musiał kontrolowac produkcji hormonów... i jedyne co jej pozostało po tej cud kurcji to zpiepszony żołądek:(

Gość
i jeszcze jedno, ja tez mam tłustą cere i przetłuszczające sie włosy... po paru godzinach mam wrażenie jak by ktoś nasmarował moją twarz olejem:( stosuje jednak od pewnego czasu kosmetryki nawilżające do twarzy i zauwazyłam jak by mi sie skóra mniej rpzetłuszczała;) dodatkowo robie kuracje z seboradinu na przetłuszczajace sie włosy i też widze poprawe:)

Gość konstanz
DO OPEN-UPP. Co to jest ten spironol? I jak dowiedziałaś się że masz PCO jak nie masz problemów z miesiączkami i trądzikiem? Tak,ja też czytałam,że po odstawieniu pigułek problemy nasilają się tylko że ja muszę brac pigułki ze względu na PCO i na to że często zatrzymywały mi się miesiączki. Najchętniej bym je odstawiła ale nie chce znów życ bez okresu kilka miesięcy! Może to i komfort jej nie miec ale zdrowie! I chciałabym miec dzieci. :(

Gość grty66
Koleżanka poleciła mi www.4Akne.pl . Wypróbowałam i działa. Sekret tego preparatu tkwi w laktoefrynie- wyciągu z białka mleka, które ma działanie przeciwzapalne i powoduje ograniczenie wytwarzania łojotoku. Co ważne jest to produkt polecany przez dermatologów, więc w nie tylko skuteczny, ale również bezpieczny.

Gość gość
To kwestia hormonów , dodatkowo może być spowodowane również kosmetykami których używasz zarówno do pielęgnacji jak też stylizacji włosów. Ważne jest to żeby kupując szampon dobierać go nie do włosów ale do skóry głowy. Ja Ci polecam tan http://trena.pl/szampony/277-l-oreal-professionnel-pure-resource-szampon-500-ml-3474630179875.html. Sama go polecam klientkom którym włosy notorycznie się przetłuszczają i po południu wyglądają tak jak by nie były myte przez 3 dni.

Gość zenekt
Polecam specyfik polecany przez dermatologów. Informacje o nim można znaleźć na stronie www.4Akne.pl . Zawiera on wyciąg z kompleksu mlecznego- laktoferynę, która działa przeciwbakteryjnie oraz ma właściwości przeciwłojotokowe. Oczywiście, nie obędzie się również, bez stosowania odpowiedniej diety.

Gość grtr
Mój ratunek to preparat dostępny na stronie www.4Akne.pl . Co wązne jest nie tylko skuteczny, ale również likwiduje nie tylko objawy, ale i przyczyny. Dzięki zawartości cynku, witaminy a i laktoferyny zahamowany zostaje proces wytwarzania łojotoku, który jest głównym winowajcom problemów z cerą.