Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzenkaa

cukier waniliowy-jakis dziwny

Polecane posty

Nie wiem czy cos z moim smakiem jest nie tak.Ale spróbowałam łyzeczke cukru waniliowego Dr Oetkera i jest taki jakis dziwny-gorzki w smaku-taki nijaki.Czy tak ma byc??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
możliwe! ja kupilam kiedys z promocji 3 w cenie jednej czy cos i w ogole nie bylo czuc aromatu a posmak byl gorzkawy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo wanilina w większym
gorzka :) Kiedy się ją wymiesza z innymi składnikami ciasta ma zwyczajny posmak i zapach wanilii. Nie warto jeść ani próbować cukru wanilinowego ani migdałowego - olejek migdałowy też jest gorzkawy w większym stężeniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tez kupilam trzy w jednym opakowaniu!Spróbowałam go i naprawde ma gorzkawy posmak!Ale ma dobry termin waznosci.To co jest z nim nie tak??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo wanilina w większym
"w większym stężeniu" miało być. Marzenkoo, cukier waniliowy robi się na bazie etylowaniliny, stąd gorycz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja chcialam dac cukru waniliowego do bialego sera bo robie nalesniczki i chyba nie dam bo beda niesmaczne :(.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no tak Marzenkaa
zrozumiała... ::classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To co proponujecie zrobic zeby jednak ta wanilia byla w jedzonku wyczuwalna a nie gorzka?A czy dobrym rozwiazaniem byloby kupienie laski wanilii(dosc droga)i umieszczeniu jej w torebce cukru??Wtedy ten cukier chyba nabrałby aromatu wanili??Co o tym myslicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość O.o_
Co wy sie z choinki urwałyście? Przecież cukier WANILINOWY bo to zawsze jest podróba , chyba że ktoś sie szarpnie na prawdziwą wanilię, jest zawsze gorzkawy w smaku. Tu nie chodzi o słodycz a o aromat, do słodzenia daje się zwykły cukier.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jesli da sie ta laske wanilii do torebki ze zwyklym cukrem to ten cukier bedzie mial zapach wanilii??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cukier waniliowy zawsze jest gorzkawy-dodaje się go do potraw z cukrem,który gorycz waniliowego zabija,nie słodzi się nim przecież,tylko jak już ktoś napisał-daje się dla aromatu gdzieś wyczytałam,że laskę wanilii włożyć do pojemnika z cukrem i szczelnie zamknąć,ponoć nabierze waniliowego zapachu,albo zetrzeć kawałek wanilii między dwiema kostkami cukru-ma się naturalny zapach (nie wiem,czy \"działa\" to tarkowanie,czy to kolejna \"dobra rada\" w praktyce niewykonalna )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1111111111111100000000
Laske wanilii rozcina sie na pol i nozem wyskrobuje wnętrze. Widzialam w sklepie cukier z laska wanilli w srodku wiec widocznie mozna tak zrobic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×