Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość optymistka mimo woli

Potrawy na urodziny-co podajecie do stolu?

Polecane posty

w sobote mam gosci a nie mam pomyslu co dac na stol, pomozcie :)

Gość skorzystaj z usług cateringu
:)

juz kiedys skorzystalam i nie bylam zadowolona, przyniesli na tacach wszystko gotowe i niesmaczne :o co u Was w domu laduje na stole? :)

moim popisowym daniem jest sałatka jajeczna z tuńczykiem podaję przepis na szklany płaski półmisek wyłożyć 1 warstwę potartych na grubej tarce białek z jajek na to warstwa tartego żółtego sera następnie pokrusz tuńczyka (z puszki w sosie własnym) na to daj warstwę majonezu, nastepnie wyłóż drobno pokrojoną cebulkę (dość dużo), kolejną warstwę tuńczyka z puszki i ponownie zakryj to warstwą dobrego majonezu. Na koniec posyp półmisek ugotowanymi na twardo żółtkami, możesz ozdobić szczypiorkiem.

no to masz obrzydliwy dom, wspolczuje :o

oooooooo dziekuje, przepis smaczny i prosty, zrobie ta salatke :)

albo chili con carne, jest teraz gotowa przyprawa z kamisu, do tego kup dobre mielone mięso albo sama zmiel, mięso podsmaża się na oliwie, jak się zrumieni, dodaj przyprawę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu, dodaj fasolkę czerwoną z puszki, wszystko razem pogotuj na wolnym ogniu i gotowe, smaczne, pożywne i szybkie danie :) lepiej smakuje odgrzewane na drugi dzień

u mnie zawsze jest grecka (salata+pomidor+ogorek+czerwona cebula+papryka+feta+prazony slonecznik+oliwa+ocet balsamiczny)

to co opisalas z tym mieskiem mielonym, to robie od czasu do czasu podobne danko i dodaje do tego ryz :) dziekuje za przepisy,zawsze cos nowego wniose na stol oprocz tradycyjnych salatek, sledzi, wedlin ...znudzilo juz mi sie ciagle to samo :o

szynka konserwowa faszerowana np. sałatka jarzynową w galaretce, ale to jest dłubanina, no chyba że ci się chce

oooo te serki z winogronami tez mi sie podobaja :) dzieki

chce mi sie, chce :) byleby tylko bylo cos nowego na stole, bede miala 12 osob

Gość ja ci podam przepis
salatka z kurczaka z ryzem (u mnie wszyscy sie zażerają!!!) 2 podwójne filety z kury gotować z przyparawami (dużo czosnku, kostki rosołowe ze 3) ok 40 minut ryż 2 torebki - ugotowac (raczej półtwardy) i ostudzć Pokroić - czerwoną paprykę - zielonego ogórka - 2 cebule - szczypiorek albo zieloną cebulkę Dodać: Puszke groszku puszkę kukurydzy Ugotowane filety pokroić w małą kostkę i wymieszać wszystko razem z ryżem. Potem posolić, popieprzyć i zalać dwoma śmietanami (najlepiej 12%). Wymieszać....i paluszki lizać:)

mozna tez zrobic koreczki - takie na raz -np z sera, kabanosow i oliwek

do ja Ci podam przepis --- super :) dziekuje, to musi byc smaczne, to tez zrobie, bede miala nareszcie cos nowego :) Dziekuje wszystkim za podpowiedzi i pomoc :) pozdrawiam

albo tatar z avocado dojrzałe avokado rozgnieć widelcem, dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulkę, sól, pieprz, maggi do samku i gotowe. Podaj ze świeżą bagietką i masłem Tylko zrób to danie na krótko przed imprezą, bo jak każdy owoc po prostu czernieje.

Do prawdziwego chilli nigdy nie dodaje się mięsa mielonego, tylko krojoną w kostki wołowinę. Zrób salatke makaronową makaron rurki brokuły groszek zielony ogórki kiszone majonez Makaron ugotować, ostudzić dodac obgotowane brukuły, groszek ogórki pokrojone w kostkę posolić zalać majonezem i wymieszczać i na 1 h do lodowki możesz tez zrobić kurki w smietanie i podać z bagietką.

skad Wy macie tak pyszne przepisy ? :) jeszcze raz dziekuje Wam, wlasnie wszystkie kopiuje na dysk zeby w piatek miec pole do popisu :) 🖐️

Gość gość
Może ktoś jeszcze dorzuci jakiś ciekawy przepis ?