Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konikpolny765

Jakie zazwyczaj padją pytania na rozmowie kwalifikacyjnej

Polecane posty

Gość konikpolny765

w sprawi pracy? Jutro mam rozmowe i zastanawiam się jakie zadają pytania? To moja pierwsza praca wiec nie wiem.

Gość pierwsza J.
tez jestem ciekawa :)

Czy jesteś panna, czy planujesz zajść w ciążę, co pania zmotywowało do złożenia podania o pracę w naszej firmie, ile chcciałaby pani zarabiać, czemu tak dużo, jaki jest zasób wiedzy z zakresu naszej branży?czy studiuje pani?

mnie ostatnio zapytali gdzie chciałabym mieszkać, ile jest 25% z 56, dlaczego chciałaby pani pracować właśnie u nas, nasze produkty (znaczy tej firmy).

1.Jaki osiągnął Pan/i w dotychczasowym życiu zawodowym największy sukces? 2.Jaka była Pana/i największa porażka w dotychczasowym życiu zawodowym? 3.Do jakiego celu zmierza Pan/i w życiu zawodowym? 4.Kim zamierza Pan/i być za: 5 lat? 10 lat? 15 lat? 5.Co jest dla Pana/i najważniejsze w życiu? 6.Na którym miejscu znajduje się praca w hierachii Pańskich wartości? 7.Czy woli Pan/i pracę w grupie czy samodzielnie? 8.Jaką rolę pełni Pan/i w grupie?

Rozmowa kwalifikacyjna - najczęstsze pytania 1.Proszę opowiedzieć o sobie. 2.Jakie studia Pan skończył? 3.Dlaczego zdecydował się Pan na taki kierunek studiów? 4.Jakimi przedmiotami podczas studiów szczególnie się Pan interesował? 5.Czy był Pan dobrym studentem? 6.W jaki sposób wykształcenie przygotowało Pana do pracy, o którą Pan się stara? 7.Co najmilej wspomina Pan z okresu studiów? 8.Czego dotyczyła Pana praca magisterska/przejściowa/licencjacka? 9.Dlaczego szuka Pan pracy? 10.Jak trafił Pan do nas? 11.Dlaczego chciałby Pan pracować w naszej firmie? 12.Jak ocenia Pan produkty/usługi naszej firmy? 13.Co sądzi pan o naszej konkurencji? 14.Czy nasza firma jest jedyną do której wysłał Pan swoje cv? 15.Czego oczekuje Pan po pracy w naszej firmie? 16.Czy ma Pan jakiekolwiek doświadczenie zawodowe? 17.Czym się Pan zajmował - jaki był zakres obowiązków? 18.W jakim stopniu jest Pan dyspozycyjny? 19.Co jest dla Pana najsilniejszą motywacją w pracy? 20.Co zamierza Pan robić za 5 lat? 21.Co sądzą o Panu przyjaciele? 22.Czy podejmuje Pan ryzyko? 23.Najważniejsze dotychczasowe sukcesy/porażki? 24.W jaki sposób może Pan przyczynić się do sukcesu naszej firmy? 25.Czy dobrze Pan sobie radzi w kontaktach z ludźmi? 26.Czy dobrze pan sobie radzi w sytuacjach stresowych - co Pan czuje teraz? 27.Z jakimi osobami pracuje się Panu najlepiej/najgorzej? 28.Jak spędza Pan wolny czas? 29.Co Pan ostatnio czytał? 30.Jak spędził Pan ostatni urlop/weekend? 31.Co mogłoby wyprowadzić Pana z równowagi? 32.Gdyby miał pan dobierać sobie pracowników na co by Pan stawiał? 33.Czy nie sądzi Pan, że pana kwalifikacje przewyższają oczekiwania związane z tym stanowiskiem? 34.Jaki wynagrodzenie pana satysfakcjonuje? 35.Jak ocenia Pan siebie na tle innych osób o podobnych kwalifikacjach? 36.Czego najbardziej obawia się Pan w nowej pracy? 37.Czy podejmował Pan kiedyś decyzje, która spotkała się z dezaprobatą współpracowników, kolegów? 38.W jakich sytuacjach można szczególnie liczyć na Pana pomoc? 39.Czy czuł się Pan kiedyś niesprawiedliwie oceniony? 40.Za co najczęściej był Pan krytykowany? 41.Jak wyobraża Pan sobie pierwszy dzień w pracy? 42.Jakie pytanie powinienem Panu zadać? 43.Czy nie uważa Pan że jest trochę za młody na to stanowisko? 44.Jaka byłaby Pana reakcja, gdyby dowiedział się Pan, że nie zostanie zatrudniony? 45.Czy ma Pan jakieś dodatkowe pytania?

Gość konikpolny765
Dziękuję za odpowiedzi:-)

Gość Kto pogada
hej, ja tez niedlugo bede miec 1 prace, rozmowy kwalifikacjnej sie nie boje ale mam kilka pytan dot, jak to wygladaja te 1 dni pracy?

Gość Kto pogada
czy zawsze jest jakies przyuczenie do tego? czy na poczatku pokaza, powiedzą co i jak?

Gość mnie na rozmowie do lidla
pytali tabliczki mnozenia:O i znajomosci jezyka angielskiego