Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdanszczanka...

Rzady kobiet

Polecane posty

Gość gdanszczanka...

,,W zeszłym roku na jednej z konferencji prasowych Ted Turner, amerykański magnat medialny, powiedział, że za sto lat mężczyźni w ogóle znikną z polityki: Gdybyśmy mieli u władzy tylko kobiety, wydatki na zbrojenie zostałyby natychmiast wstrzymane – przeznaczono by je na opiekę zdrowotną i edukację. Nie brakowałoby funduszy na zasiłki rodzinne czy kontrolę urodzin. Rządy kobiet byłyby łagodniejsze, bardziej inteligentne. Mężczyźni mieli na rządzenie światem miliony lat – spartoliliśmy wszystko beznadziejnie. Oddajmy rządy kobietom.,,

ja sie tam z tym nie zgadzam, możecie mnie zakrzyczeć, ale kobiety do polityki sie nie nadają (np. Suchocka, Fotyga i im podobne - to koszmar).

Gość gdanszczanka...
no to mozna odeprzec- Lepper, Giertych, Kurski- dno,dno dno

Gość gdanszczanka...
dlaczego kobiety sie ,,kompromituja,, a mezczyznom nie zaszkodzi zadna afera? zawsze sa wyjatki od reguly jak Nelly czy Beger

Gość nie wiem o co tyle krzyku
bo mamy patriarchalny świat

Gość gdanszczanka...
ja wrecz mam wrazenie ze kaczki specjalnie z Fotyga sie uparly a juz Nelly to na 100% zeby osmieszyc kobiety w polityce

Prawda jest taka że bywają osoby pozbawione samokrytyki i to one pchając się na siłę do polityki ośmieszają się. Nie ważne czy są to kobiety czy mężczyźni. Mając wzrost i wygląd Kaczyńskich nie myślałabym nawet o karierze w polityce czy mediach.

w sumie też prawda, ja juz się dawno zgubiłam w poltyce, nie znam się na niej i chyba nie chcę znać. Na kogo bym nie zagłosowała to i tak zawsze źle. PO odpada, bo to stara AWS (Czarnecki, Niesiołowski - ohyda, nie znosze ich) komuniści też mi nie pasują, obecne rządy tez nie bardzo. Na wybory więc nie pójdę i nic mnie nie przekona, niech robią co chcą.

Gość widzisz to nie jest tak
po prostu -oddac rzady kobbietom. Przeciez moga kandydowac, kto im broni. Fakt,ze kobiety maja mniej czasu, jesli do pracy zawodowej dolozyc im jeszce polityke, to jak bedzie z czasem dla dzieci? W historii nie tylko mezczyzni znani sa z okrucienstwa - a zesarzowe rzymskie? A intrygantki na dworach krolewskich? Ja nie jestem za podzialem na rzady meskie i damskie, tylko za rzadem madrych, niezaleznie od plci.

Racja, mądrzy do polityki a krasnale ogrodowe do ogrodu !!!!

Gość kassandra .
racja- madrzy ludzie tylko ze ci sie nie pchaja do ,,kariery,, na razie sie ciesze ze jest partia kobiet- przynajmniej nowa opcja i zmusza politykow do myslenia nie tylko o swoich wojenkach (teczki,abw,co kto komu powiedzial i czy nagral) ale o rzeczywistosci czyli- sluzba zdrowia, edukacja, praca