Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klepka

czy długosc karmienia wpływa na deformacje piersi?

Polecane posty

Gość Klepka
chodzi mi o to czy piersi sa bardziej zdeformowane po rocznym karmieniu niz np po półrocznym??

Gość domi26
ja krmiłam synka 20mc. Nie potrafie odpowiedzec na to pytanie ponieważ zawszw]e miałam kompleks na punkcie piersi. Zawze były małe i nie widze rożnicy. Mam nadzieje że mąz po nastepnym dziecku pozwoli w końcu mi poprawic biust chirurgicznie. Marze o tym

Gość na wyglad piersi nie wpływa
długość karmienia, a ciąża i twoje predyspozycje. Ja niestety nie karmiłam w ogóle, ale piersi zrobiły mi się flaki. Po 1,5 roku zaczynaja wyglądać jak przed ciążą.

Gość Samcia
ja karmilam niecale 2 mies i moje piuersi wygladaja dok;ladnie tak jak przed ciaza, jedynie stracily ciut na jedrnosci, a to dlatego ze w czasie karmienia powiekszyly sie ciut, a po przestaniu spadly, ale naprawde nie widac roznicy, ja jedynie troche ja czuje rodzilam z kolezanka ktora tak jak ja karmila b krotko, mimo ogromnych piersi (85E) nie miala pokarmu, karmila niecaly miesiac i jej bardzo sflaczaly, w czasie ciazy duzo jej sie powiekszyly, tak samo w czasie karmienia a po bardzo spadly i teraz ma rozmiar C ... mysle ze dlugosc karmienia nie ma nic do tego, zalezy jak bardzo spuchly w ciazy i czasie karmienia bo pozniej po przestaniu bardzo malutki procent ma takie piersi jak w ciazy czy karmieniu na zawsze, przewaznie spadaja i wracaja do wczesniejszych rozmiarow

Hmmm, jak ktoś ma większe piersi to chyba wpływa. Ja karmiłam 2 miesiące, więc krótko. Piersi mam takie jak przed ciażą.

Gość peelle
ja karmiłam msc, piersi miałam po ciąży ogromne a teraz flaki mi wiszą po pępek.

Gość peelle
dodam ze moja mama nie karmiła i piersi w wieku 53 lat ma jędrne jak nastoklatka, a moja koleżanka karmi swoja mała od1,5 roku ma wielkie cycki w tym jedna większa 2 razy od drugiej i obie jej wiszą.

Gość rrrrrrrrr
w wieku 53 lat ma jędrne jak nastoklatka hahahhahahahahahahahahahahhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhahha

Gość cdefgahc
ja karmiłam prawie dwa lata. Przed ciążą miałam duże C, w ciązy biust mi trochę urósł, natomias podczas karmienia w pierwszych miesiącach przybrał tak pokaźne rozmiary i wagę, że nawet na noc nie moglam się rozstać z biustonoszem. P{óźniej wrócił trochę do normy, jeszcze około 2 lata po zakończeniu karmienia był w miarę ok, niestety potem zaczął mi "znikać". Obecnie w biustonoszu wyglądam dobrze, ale długo walczyłam z kompleksem swoich piersi, które mają skórę bardzo naciągniętą i sporo im brakuje w środku :( W sumie często myślę o operacji, ale mąż twierdzi, że takie jak mam podobają mu się, bo przynajmniej są miękkie i naturalne, a nie sztucznie "nadęte" ;) sama nie wiem...

Gość jo.anna.
moje były przed ciążą 75 b, a 85 c jak karmiłam jak zaprzestałam po 2 miesiącach karmienia to znowu są b, ale mało jędrne, nie wiem czy wrócą do swojego poprzedniego stanu???? zastanawiam się czy jakies kremy ujędrniające pomogą mi?

Gość sylwiagbghv
przed pierwsza ciaza mialam rozmiar 75 b. karmilam synka przez 9 miesiecy. W ciazy piersi urosly mi do 75c, a podczas karmienia urosly jeszcze do 75d. Po karmieniu wrocily do 75c i tak juz zostalo. Piersi byly piekne, jędrne. druga ciaza - urosly, ale nie zmienilam rozmiaru - mialam takie peeelne 75c. po porodzie nie karmilam ani jednego dnia. Bralam leki na zatrzymanie laktacji. Piersi wrocily do rozmiaru sprzed ciazy (normalne 75c), ale jedna piers lekko mi zwiotczala. Jest jakby troche nizej od drugiej. Jak widac karmienie nie ma zadnego wplywu na piersi,

Gość yyyyiuiibhikj
moje piersi przed ciaza mialy tak jakby cos w srodku twardego a po ciazy i karmieniu zniklo i sa takie no nijakie ale po ciazy zostaly mi wieksze niz przed

Gość wredna małpa27
znajoma karmiła syna 24 mieś i zaraz córkę przez rok no i pierś ma o ponad rozmiar mniejszą

Gość redakcja programu
RUSZA NOWY PROGRAM „WALKA O PIERSI”! Jeśli piersi są Twoim największym kompleksem i marzysz o korekcji – nie czekaj! Szukamy osób, które cierpią z powodu deformacji piersi spowodowanej np. wypadkiem czy źle przeprowadzoną operacją plastyczną. Zgłoś się do nowego programu Polsat Cafe i spełnij marzenie o pięknym biuście. Nasi lekarze specjaliści, najlepsi w swojej dziedzinie, pomogą Ci pozbyć się kompleksów i zadbają o to, abyś już nigdy nie musiała wstydzić się swoich piersi. Aby wziąć udział w castingu należy przesłać na adres walkaopiersi@zgloszenia.tv zgłoszenie zawierające: • imię i nazwisko • datę urodzenia • numer telefonu • zdjęcie sylwetki • krótki opis problemu z piersiami. Więcej informacji na: www.facebook.com/WalkaOPiersi oraz pod nr telefonu: 881771066. Pozdrawiamy serdecznie, Redakcja programu „Walka o piersi”

Gość gość
Na deformację piersi najbardziej wpływa ciąża.

Gość gość
Mylisz się, nie zawsze.

Gość gość
Bez przesady, karmiłam piersią trójkę swoich dzieci a piersi mam nadal piękne. Ja się raczej skupiałam na tym, żeby w pierwszych miesiącach nie stracić pokarmu. Piłam nawet lactosan mama, żeby dodatkowo pobudzać produkcję mleka. Moim zdaniem większy wpływ na kształt ma nie noszenie stanika, jeśli dysponujesz dużym biustem.

Gość gość
Z mojego doświadczenia długość karmienia nie ma wpływu na wygląd piersi. Pierwsze dziecko karmiłam prawie 2,5 roku, piersi praktycznie identyczne jak przed ciążą, ale też muszę powiedziec, że nie urosły za bardzo, ani w ciąży, ani w czasie karmienia (cały czas chodziłam w tych samych stanikach) i może to miało wpływ W drugiej ciąży piersi urosły mi już w ciąży (nie jakoś szałowo, ale były takie jakby pełniejsze). Niestety z powodu mojego 3 tygodniowego pobytu w szpitalu po porodzie nie udało się karmić piersią. I po tej ciąży moje piersi wyglądają tragicznie :( jestem teraz 10 miesięcy po porodzie, smaruję się cudownymi kremami, ćwiczę i efekty niestety słabe

Gość gość
1 dzień= 1 cm, oblicz sobie sama, a tam na dole też 1 cm/ 1 dzien