Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzakłopotany

zaręczyny

Polecane posty

Gość zzzzakłopotany

nietypowe pytanie: na którą rękę powinienem wsunąć mojej dziewczynie pierścionek zaręczynowy ?? koleżanka z pracy nogi na lewej, a rodzice mówią, że na prawą....

Gość strzyga__
Na prawą :) Jesteśmy w Pl

Gość zzzzakłopotany
no właśnie i teraz już nie wiem co i jak :) nawet na portalu ślubnym piszą o lewej dłoni...

bo to prawda:) pierścionek zaręczynowy nosi się na lewej dłoni - że niby od serca:) i na serdecznym palcu. tak więc juz wiesz, tym bardzije ze na portalach slubnych tak piszą

Gość zzzzakłopotany
dzięki Japonka, podniosłaś mnie na duchu :)

Gość a nie na prawym
? a potem jego miejsce zajmuje obraczka, a piuerscionek zmyka na lewa?

Gość zzzzakłopotany
czy nie ma tu żadnych mężatek lub chociaż zaręczonych?? na której dłoni nosicie/ nosiłyście pierścionek zaręczynowy??

Gość według mnie tez
na prawej

Gość zzzzakłopotany
no ostro jest. ... tak naprawdę to chyba nikt nie wie na którą :)

ja jestem zaręczona i mam na sercdecznym na prawej... jak przyjdzie obrączka to będą albo razem albo pierścionek powędruje na lewą... zobaczymy jakie będą obrączki ;-)

zzzzakłopotany, moja koleżanka nosi na srodkowym bo tak chciała tak na prawdę nie jest ważne na którym, ważniejsze jest żeby sie ukochanej podobał!!!!! więc kupuj zasięgając porady kogoś kto ją dobrze zna - zna jej gust!

Gość zzzzakłopotany
pierścionek już jest to taki jak chciała, bo pokazywała mi kilka upatrzonych wcześniej problem jest na którą dłoń go wsunąć

ja uważam że nosi się na prawej a potem jak jest obrączka to wtedy się przekładna na lewą. W polsce obrączkę nosi się na prawej a pierścionek zaręczynowy ma symbolizować zaniedługie zamążpójście czyli niedługie włożenie obrączki więc TEŻ nosi się go na prawej ręce palca serdecznego tak żeby symbolizował obrączkę i fakt że kobieta jest już zajęta. Potrale ślubne szapnują modą i możliwe że na modę zachodnią każą wkładać pierścionek na lewa rękę, ale sorry jesteśmy w Polsce, tu się nosi na prawej !!!

Gość zzzzakłopotany
"jesteśmy w Polsce, tu sie nosi na prawej" kobieto co to za głupia zasada!!! "portale ślubne szpanują modą" boszzzz..... mocherek jakiś tu się wkrada nam WEź TY LEPIEJ CHUDNIJ DALEJ A NIE JAKIEŚ głupoty TU WYGłASZASZ

zzzakłopotany ja akurat jestem tego samego zdania co alexsia ale sie przy tym nie upieram1 zapytaj może swojej przyszłej narzeczonej ;-) na którym według niej sie nosi... i wsac na ten palec na który ona sobie wyobraża, że bedzie nosić!

Nosi sie na lewej i tyle. co to za tekst, ze na prawej apóźniej przekłada sie na lewą? jesli wiecie to palce lewej ręki zawsze są nieco szczuplejsze niz rpawej, wiec jelsi pierscionek bedzie kupiony na prawa to najpewniej na lewą bedzie za duzy..... nosi sie na lewym reku , nie wiem po co dalsza dyskusja - autorze poszukaj sobie na portalach slubnych - to najlepsze źródło informacji jak nie jestes pewien. pozdrawiam i nie słuchaj moherów co klepią o \"modach zachodnich\" i tym \"ze jestesmy w Polsce!!\" :O

Gość zzzzakłopotany
:) portale ślubne mówią o lewej :) więc będzie lewa!

Gość zzzzakłopotany
dzięki :)

Gość anulqa85
lewa ręka;) ja na lewej nosiłam:)

Gość frk-0999
A czy obroża na szyję, powinna być zakładana kobiecie pełniącej rolę suki, w postawie klęczącej czy raczej leżącej twarzą do ziemi..?

nosi sie na prawej w polsce!!!! to tak jak z jazda samochodem nie w kazdym kraju jezdzi sie po tej samej stronie japonka ma jakaies azjatyckie zwyczaje chyba i nie wie dokładnie co w Paolsce sie robi

chcialam ci wyjasnic róznice ze nie na całym swiecie wszystko ma taki sam pozadek tyle. u nas sie nosi na prawej reze a ty sobie nos jak chcesz, mowie ci tylko jak jest

Gość xxxmenka
hmm czy to aż takie ważne?? czy zaręczyny są na pokaz, dla innych czy dla dwojga zakochanych ludzi?? zapytaj się jej na której ręce chce go nosić;) u nas nosi się wg zwyczaju na prawej, ja nosiłam na lewej ;)