Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rajkaG

biore luteine bo

Polecane posty

Gość rajkaG

nie mam okresu juz 2 miesiace,odstawiłam tabletki,myslalam ze jestem w ciazy ale zrobiłam test i wyszedl negatywny

Gość rajkaG
tak wiem ale ja chce dziecko

a no to inna sprawa :) ale jak już będziesz po okresie to zawsze możesz od nowa staranka rozpocząć :) powodzenia życzę :D

Gość MasterOna
A czy to prawda że luteina może działać podobnie jak tabletki antykoncep...??Też ją brałam z tego samego powodu i również chciałabym mieć dziecko po prostu poczułam instynkt macierzyński...ałe problem w tym że mój partner nie jest pewny swoich uczuć do mnie chyba...jesteśmy ze sobą już prawie rok i jest wszystko fajnie ale brakuje wyznań miłosnych z jego strony...Co poradzić...

Luteina brana przed owulacją - może zachamować końcowy wzrost pęcherzyka i zablokować wydzielanie FSH i/lub LH - co uniemożliwi pęcherzykowi dojrzenie i nie dopuści do pęknięcia. Dlatego Luteinę przypadku starań o dziecko należy brać PO POTWIERDZENIU PRZEBYCIA owulacji. monitoringiem lub temperaturą.Przepisywanie luteiny na oko, tj od 16 dc - to częstybłąd lekarzy, ktrym nie chce się sprawdzić, czy rzeczywiście owulacja się się już odbyła.