Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

plakat partii kobiet

Polecane posty

Gość

jest beznadziejny, moim zdaniem przyciąga uwagę ale w niewłaściwy sposób

Gość Waclaw 17 cm
kobieta i traktor? w ramach feminizmu?

Gość no bo gretkowska
jest porąbana ,zwlaszcza na temat seksualnosci( poczytajcie ksiazki, jesli przez nie przebrniecie, dla mnie to grafomanska erotomania) co z przykroscia stwierdzam, jako kobieta. Nie bede glosowac na płec, tylko na mozg ( choc z tym u kandydatow nie za ciekawie, ale cos wybiore)

Gość
nie :o kilka nagich kobiet i logo partii kobiet, nie wiem co to ma przedstawiać

Gość glosuje na PK
kampanie spoleczne na swiecie wspieraja nago takie gwiazdy jak Alicja Silverstone http://www.noticiasdot.com/mas18/2007/09/21/censurado-anuncio-de-alicia-silverstone-para-peta/ Jamelia http://vege.spinacz.pl/str.php?dz=68&id=3327 Pamela Anderson Winona Ryder wiec nie majac kasy pk miala pomysl na plakat- zadzialalo. glosy wsparcia przyszly z USA, Ameryki lacinskiej, GB i Kanady. Times napisal bardzo przychylny artykul

Gość
Sorry, ale kampania dla PETA to nie to samo co plakat wyborczy :) W pierwszym przypadku nagość ma sens, w drugim - jest bezcelowa.

Hasło PK brzmi: \"Polska jest kobietą\". Cele PK to m.in. lepszy dostęp kobiet do badań lekarskich, lepsze warunki pracy, wychowywania dzieci. Osoby na plakacie to przedstawicielki tej partii. Nagość? Przecież nie wywalają na wierzch atrybutów kobiecości. To co jest pokazane ma zaakcentować fakt, że jest to partia z przeważającą ilością kobiet (chociaż mężczyźni też do niej należą :) ) i reprezentuje sprawy kobiet.

Partia Kobiet jest ultrasocjalistyczna i IMO nie reprezentuje kobiet, tylko tych, którym się nie chce pracować... Poniekąd promuje więc bezrobocie. Plakat mnie nie rusza. Jak i \"program\".

Gość a kto ogranicza kobietą
dostęp do lekarza? Wszyscy mają równe kolejki, bez względu na płeć

Gość .........................yo..
bede na nie gloswowac !

Gość
Dziwne... ja nie zauważyłam w Polsce dyskryminacji kobiet... Macierzyński czy wychowawczy można wydłużać w nieskończoność, lecz pozostaje pytanie - kto będzie za to płacił? Partia Kobiet czy podatnicy?

Jak zwykle ktos uciekl sie to szokowania. ta pisarka sozkuje w ksiazkach erotyka i wulgaryzem Mozna sie bło spodziewac, ze i partia bedzie szkowac Uwazam, ze kobieta inteligentna uzywa inteligencji a nie nagosci aby przyciagnac uwage. To ponizające! taki tani chwyt! Jak kiedys krecono filmy i chciano na nich zarobic, to wiadomowe było ze zawsze bedzie tam goła baba latac po scenie:) popularnosc filmu murowana. doszło do tego, ze mawiano- nie ma kina czy filmu bez nagiej babki w nim. Swieta prawda. tez taki tani chwyt aby przyciągnac uwage. A takie tłumaczenie, ze chciały pokazac ze nie maja nic do urkycia to mogły kiesze wystawiac na wierzch to tez symbol tego ze nie biora nie mają itp.

tez uwazam, ze nie ma dyskryminacji. jdnak cos w tej polsce wywaczono- rownouprawnienie a te baby zachowuje sie tak jakby teraz zaczeto walczyc o sprawy kobiet! pierwsza kobieta ktora zaczeła walczyc w obronie kobiet była.. pisarka george stand:) to ona paliła staniki itp Dzis uropl moze wziac ojciec i matka, nie ma problemu z tym. Wydłuzac go itp. Do lekarza kazdy ma dostep. faceci i kobiety.

plakat ma oznaczać, że te kobiety są odważne i nie boją się wyzwań (tak się wypowiadały w Dzień Dobry TVN) a moim zdaniem kojarzy się zupełnie inaczej :/ pomyśleć, że najpierw kobiety chcą walczyć z myśleniem o nich jak o obiekcie seksualnym, a później rozbierają się żeby pokazać się nago na plakacie wyborczym :O

O tym mowię błyskotko..;) zastosowały tani chwyt a potem się głupio tłumaczą w tvn. I co gorsze walczą z tym stereotypem kobiety jako obiektu sexualnego a własnie sie nim stały na tym plakacie. Mysle ze ten plakat przynosi wtyd kobietom- tym inteligentym tym bardziej

Gość
chodzimy, w tym roku miałam też darmowe badania profilaktyczne (wstyd mówić - nie skorzystałam)