Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielka04

Czy szamponetka brąz pokryje mi farbowany blond???

Polecane posty

Gość anielka04

Czy np nie wyjdzie mi rudy,albo potem jak kolor będzie się spierał to czy włosy nie przyjmą jakiegoś dziwnego odcienia???

Gość wiii
Masz ten leksus że blond wlosy przyjmują każdy kolor bez problemu i wychodzi normalny, taki jak kupisz. A jak farba zacznie się zmywać to nie tak jakoś super drastycznie ;) tylko po malu i kolor będzi Ci po prostu blakl, zrobi się nie wyraźny i wogóle, nie tak że od razu sie wszystko zmyje.

Gość anielka04
Ale ja pytam o szamponetkę taką na 4-5 myć

Gość wiii
Ale ja wiem o co pytasz. Z szamponetkami, szmponami, farbami - zawsze jest tak jak napisalam. Różnią się tylko tym że szamponetki zdecydowanie krócej się trzymają na wlosach niż farba. Szamponetkę jak się uprzesz to zmyjesz (nie calkowicie) w ciągu tygodnia, a farby już nie masz takiej możliwości, musisz czekać aż wlosy odrosną ewentualnie potraktować je dekoloryzatorem.

Gość najs
Ja właśnie szamponem sobie pofarbowałam blond włosy. Wyszedł fajny kolor, nie rudy (rudy wyszedł mi kiedyś z kasztana). Zawsze wybieram brąz (kawowy, aksamitny, jasny) i jeszcze rudy mi nie wyszedł. Mi się zmywa po 1 myciu troszke, a po 3-4 prawie całkowicie.

Możecie polecić jakies dobre szamponetki...chciałabym spróbowac najpierw tak, zanim zdecyduję się na farbę, szukam ładnego brązu..własnie taki kawowy byłby niezły :)

Gość najs
To chyba zależy od włosów. Na moich najlepiej przyjęła się Venita, i to właśnie z Venity ten kawowy brąz (albo Joanna też dobra). natomiast palette pokrył ale się zmył najszybciej.

Gość anielka04
wii dzięki :) To doradźcie teraz jak się przyzwyczaić do brązu.Żle się czuje w tym kolorze ale na razie jestem zmuszona taki mieć :(

Gość najs
To już sobie pofarbowalaś na ten brąz? Z czasem sama się przyzwyczaisz nie musisz nic robić w tym kierunku. Mi się np spodobał brąz bardziej niż mój blond i chyba pofarbuje się farbą:)

Gość anielka04
Jeszcze nie,nie mogę się zebrać :( Bo uwielbiam blond i świetnie się w nim czuję ale mam zniszczone rozjaśnianiem włosy i chcę żeby przez jakiś czas odpoczęły a że nie chcę straszyć ciemnymi odrostami to jestem zmuszona przyciemnić ten blond :( A tak nie lubię siebie w brązie... :(

Gość najs
no to przyciemnij może jakimś średnim lub ciemnym blondem

Gość anielka04
Chciałabym capuccino bo jest ładn jaśniutki ale muszę mieć ciemny brąz żeby był zbliżony do naturalnego koloru,bo jasny mi pewnie nie złapie ;(

Gość Ellinbka
nie tak dawno jak z miesiac temu na farbowany blond (pasemka) nalozylam szampotentke ciemny braz i ogolnie wyszlo ladnie gdyby nie fiolet na tych pasemkach :D ale dosc szybko sie zmylo :D

Wydaje mi się, że szamponetka złapie na jasnych włosach, ale problem w tym, że kolor może wyjść nierówny ... Jakoś nie ufam tym szamponetkom do 4-5 myć.

Gość strenka
ja osobiscie nie polecam ci szamponetki mnialam jasniutki blond rozjasniony bardzo mi sie zniszczyły włosy wiec postanowilam ze wruce do naturalnego i bede mniala problem farbowania z glowy polozylam braz szamponetke wyszlo okropnie wyszedl ciemny ale to nie bylo to co chcialam przez jeden dzien zmylo mi sie prawie wszystko i pofrabowalam naturalnym brazem farba jestem bardzo zadowolona bo teraz moje wlosy moga odpoczac i spokojnie sobie rosnac niema nic gorszego jak utleniane wlosy nadodatek zniszcone, naturalne zdrowe wlosy sa najpiekniejsze:)