Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta1597578787

zapomnialam tabletki

Polecane posty

Gość marta1597578787

sprawa wyglada tak. zapomnialam wziac 19stej tabsletki z opakowania. przypomnialam sobie dopiero na drugi dzien, czyli nastepna wzielam dopiero po 24 godzinach. dzisiaj biore ostatnia z opakowania i moje pytanie jest takie: czy zrobic przerwe czy tez lepiej wziac cale nowe opakowanie bez przerwy a moze tylko 7 tabletek z nowego opakowania? ostatni stosunek mialam w czwartek, teraz planuje przez 7 dni stosowac dodatkowo gumki. gdzies czytalam, ze jak sie bierze tabsy juz ponad dwa lata a tabletki zapomnialam poraz pierwszy. no i nie wiem co robic; na ulotce pisze, ze wziac cale opakowanie ale rozwazania czy moge byc w ciazy chyba by mnie zabily. a tak w ogole, jakie sa na to szanse?

Gość Weź dziewcze
Weź dziewcze ulotkę i przeczytaj ją dokładnie. Dlaczego nie czytacie ulotek?

Gość jestem Bogiem wyobraz to sobie
ja juz biore tabletki pare lat i troszeczke wiem cos o tym. normalnie zrob przerwe 7mio dniowa. zabezpieczaj sie przez ok tydzien badz dwa prezerwatywami i ok. nie ma szans zebys byla w ciazy. potem normalnie po przerwie zacznij nowe opakowanie. nie kombinuj z braniem tylko 7miu tabletek bo pozniej sie jeszcze bardzie pogubisz...

Gość uppuupupupu
w starej ulotce do moich tabletek jest napisane troche inaczej, w nowej inaczej. ogolnie tomam dwa wyjscia - trzeba bylo skonczyc opakowanie na tej tabletce, ktoreh zapomnialam; zrobic przerwe i podobno dodatkowo zabezpieczac sie nie musze. drugie to takie zeby wziac nowe opakowanie. ale mnie martwi jedno - ze w ciagu tych 48 godzin poziom hormonow mogl spasc tak bardzo, ze wyprodukowalo sie jajeczko i moglo dojsc do zaplodnienia. z drugiej jednak trony wiadomo, ze tabsy zageszczaja sluz i uniemozliwiaja zagniezdzenie jajeczka. wiec juz sama nie wiem. w koncu plemniki zyja az do 72 godzin a po tabletce bylam zabezpieczona jedynie 36. nie wiem czy przez te 12 cos sie moglo wydarzyc ale wiadomo, natura zawsze znajdzie sposob ... z drugiej strony jesli radza zrobic przerwe, to przeciez w tym tygodniu poziom hormonow spada jeszcze bardziej a przeciez nie ma przypadkow zajscia w ciaze w przerwie przy prawidlowo stosowanych tabsach. p.s ulotke czytalam, grzebalam w necie i juz sama nie wiem. cos takiego zdarzylo mi sie pierwszy raz od dwoch lat.

jak zapomnialas to trzeba bylo od razu ja wziac i nast brac tak jak zawsze o stalej porze. potem po skonczeniu opakowania zrobic przerwe i dalej brac jak zawsze. a co do ciazy. jak mozesz byc w ciazy skoro jak robisz przerwe 7 mio dniowa i nie bierzesz w tym czasie tabletek i mozesz sie kochac to jestes zabezpieczona. najlepiej to idz do gina

Gość zuza.
A JA NAPISZE CI TAK... OSTATNIO TEZ ZAPOMNIALAM TABLETKI I POSZLAM DO GINA ZAPYTAC CO I JAK.. MOJ PROBLEM BYL GORSZY BO JA JEJ NIE WZIELAM NAWET PO 24H.. :O POMIESZALO MI SIE CALKOWICIE ...nast. dnia mialam maly zabieg i bylam tak wytracona z tego swiadka , ze nie myslalam racjonalnie.... nast tabletke wzielam jak nalezy.. czyli wnioskujac , ominelam calkowicie 4 tabletke z opakowania. w kazdym razie poszlam do gina.... a on mi na to, ze luzik... ze jesli poprzednie opakowanie bylo brane bez zarzutow... w poprzednim tygodniu (przed pominieta tabletka ) nie bylo stosunkow (a nie bylo..) nie ma obawy ... oczywiscie tabletki to 99% pewnosci , ale stwierdzila, ze nie trzeba sie denerwowac...

Gość uppuupupupu
no wlasnie - tu jest problem bo rozne zrodla roznie podaja. zapomniana tabletke z piatku wzielam w sobote, razem z sobotnia. wczoraj wzielam ostatnia z opakowania i dzisiaj wedle tego co podaja rozne zrodla, powinnam albo zaczac nowe opakowanie albo zrobic normalna przerwe. na chlopski rozum jedna zapomniana tabletka w ciagu dwoch lat nie powinna robic roznicy ale ... no wlasnie; poza tyl na necie pisze, ze zabepieczenie nie jest pewne, ale nie moge sie doczytac czy tych przeszlych stosunkow czy tych przyszlych od zapomnienia tabletki.

Gość uppuupupupu
a wlasnie zuza, nie stresowalambym sie gdybym wlasnie w czwartek wieczorem nie kochala sie z chlopakiem. a tabletki zapomnialam w piatek.

Gość zuza.
wez opakowanie do konca... tak jak to zreszta zrobilas.... zrob 7-dniowa przerwe i zacznij nast opakowanie od nowa.

oj naprawde nie masz sie czym martwic. ja tez nie raz zapomnialam wziac tabletki. jak zrobisz przerwe teraz jak normalnie przystalo potem normalnie zaczniesz brac tabletke jakzawsze. nie ma szans na to zebys byla w ciazy