Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ProszacaOpomoc

Test ciążowy-POMOCY!

Polecane posty

Gość ProszacaOpomoc

Jaki kupic? Ile musi minąć od zapłodnienia zeby test byl wiarygodny? Blagam napiszcie!

Wazne by kupic w aptece a nie sklepie. Doradza Ci pewnie Pre-test. Sa testy ktore wykrywaja po 3 dniach a sa takie co po 6 od domniemanego zaplodnienia wiec musisz sprecyzowac jaki chcesz.

Gość ProszacaOpomoc
A ile taki test kosztuje?

Gość 84843rjfd409e05
test wykrywa ciaze(ten najbardziej czuły)w ciagu 6dni od potencjalnego zapłodniena.ja zawsze robie pre-test,choc i tak mam schizy,ale on jest chyba dobry-ma wszystkie te narzedzia;-)niezbedne do przeprowadzenia testu.kosztuje do 15zł,masz szybki wynik.najlepsze sa ponoc płytkowo-paskowe i taki sobie kup.

NIE MA TESTÓW KTÓRE WYKRYWAJĄ PO 3 DNIACH OD STOSUNKU CZY ZAPŁODNIENIA! Zapoznajcie się dziewczyny z terminem ciaa, który wg medycyny rozpoczyna się od momentu zagnieżdżenia i dopiero wtedy jest produkowany hCG - do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji. Dzień owulacji nie równa się dniu stosunku. Od stosunku do owulacji może minąć max 7 dni.Najlepiej poczekać do 3 tygodni po stosunku - wcześniej wykonany test da pewność tylko w przypadku pozytywnego wyniku

Jakos w aptece sa testy na ktorych pisze ze wykrywaja juz trzydniowa ciaze. I takie co po 6 tez sa. Gdybym nie widziala to bym nie pisala. A za wiarygodnosc takiego testu nie recze. W sumie to po co by je produkowali gdyby byly takie feralne?

Gość rowwer
nglka zawsze się panoszy, juz na innych forach tez jej nie chca

Agnieszka - podaj w takim razie nazwę testu - bo przeczysz kobiecej fizjologii.

rowwwer - anonim jest tylko wówczas dozwolony, gdy posługujący się nim w rzeczywistości jest nikim :-)Podaj nazwę forum, bo do tej pory miewałam raczej odmienne wrażenie.

A! Aga,Jedna sprawa - proszę sprawdź termin ciąża - tyczy się to ZAGNIEŻDŻONEJ komórki jajowej, czyli nie wykrywa 3 dni od zapłodnienia!Do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po zapłodnieniu.

Gość kroliczka
Dziewczyny nie najeżdżajcie na ngLke bo ona chcecie czy nie chcecie ma racje. ..nieraz pytałam gin o to i nawet w aptece i każda mówi że min 7 dni po zapłodnieniu test wykrywa ciąże(i to te najczulsze), wlasnie dlatego że dopiero po zagnieżdzeniu wytwarza sie hormon ciążowy hcg.

Sluchaj, ja nie wiem jak sie nazywa bo nie stosowalam nigdy. Tylko mowie co widzialam. Ta k pisalo na opakowaniu! Co ja moge za to. Wcale nie przecze temu ci piszze wybitna nglka. Pytam po co robia te testy skoro nie daja pewnosci.

Agnieszko - tłumaczyłam już dwa razy.Napis \"wykrywa 3-dniową ciążę\" nie jest równoznaczne z \"wykrywa ciążę 3 dni po zapłodnieniu\".Więc napis jest jak najbardziej prawidłowy i zgodny z prawdą - niezgodna z prawdą była tylko Twoja interpretacja. Ot.

Nie mowie ze nie masz racji ale nie jestem do konca przekonanan do tego co piszesz. Ale przeciez moge miec swoje zdanie.. Pewnie gdybym miala kiedys ulotke w rece to bym wiedziala wiecej. Skoro madra nglka tak mowi to pewnie tak jest. A napis na pudelku powinien byc bardziej spracyzowany bo tylko powoduje to ze zrozpaczone dziewczyny go kupuja w nadzieji ze cos wykryje. Ot.

Nie musisz być przekonana do tego, co piszę, tylko trochę o tym poczytaj - własne zdanie to nie to samo co przeczenie fizjologii. Błędna wiedza jest gorsza od niewiedzy bo sprzyja szerzeniu mitów. Napis jest sprecyzowany WEWNĄTRZ czyli na ulotce.jeśli zrozpaczone dziewczyny używają coś bez zaznajomienia się z ulotką - to już nie wina producenta.

Gość rowwer
nic dodac, nic ująć:)

Pozycje o embriologii, molekularnych podstawach rozrodczości człowieka, położnictwie - są powszechnie dostępne w księgarniach i bibliotekach. Znajdziesz tam informacje o tym kiedy dochodzi do zapłodnienia odnośnie stosunku, kiedy do zagnieżdżenia, od kiedy produkowany jest hCG (bo to właśnie hCG w konkretnej ilości jednostek wykrywany jest przez test ciążowy).Pozycje o embriologii, molekularnych podstawach rozrodczości człowieka, położnictwie - są powszechnie dostępne w księgarniach i bibliotekach. Znajdziesz tam informacje o tym kiedy dochodzi do zapłodnienia odnośnie stosunku, kiedy do zagnieżdżenia, od kiedy produkowany jest hCG (bo to właśnie hCG w konkretnej ilości jednostek wykrywany jest przez test ciążowy).