pinda333 0 Napisano Październik 8, 2007 Nio wiec...ma prawie 18 lat (skoncze w kwietniu 2008r.)...mam juz chłopaka od 9 msc i chcemy się kochac...z samą prezerwatywa bardzo się bałam wiec próbowaliśmy sie kochac ale stres był zbyt wielki i zrezygnowaliśmy...postanowiłam pójsc do ginekologa by przepisał mi tabletki...tylko ze sie troche krepuje..mozecie mi napisac jak tam jest? czy skoro nie mam ukonczonych 18 lat moge isc normalnie do ginekologa ? aaa co z tymi tabletkami? ile trzeba je stosowac by juz działały ? ile kosztują ? i czy bardzo sie po nich tyje bo obawiam sie tego...bo jestem dziewczyna dla której bardzo wazny jest wyglad (mój) czesto stosuje diety itd. Pomóżcie:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do gina powinnas isc znacznie Napisano Październik 8, 2007 wczesniej juz !!! jak tam jest ? normalnie. pogada, popyta sie o rozne choroby przebyte, czy jakies leki bierzesz itp. zbada cie. tabletki - tabletka dziala od pierwszej przyjetej, jak bedziesz brala regularnie to ona sama wystarczy, jezeli masz zamiar wydawac kase a potem stosowac jeszcze gumki do tego i stresowac sie czy aby napewno jestes zabezpieczona to zrezygnuj z seksu bo kase wywalisz niepotrzebnie w bloto i niepotrzebnie se nerwy zszargasz :O tabsy kosztuja roznie, zalezy od samych tabletek i aptek jestes mloda i to twoje pierwsze tabsy wiec prawdopodobnie oleci ci Novynette . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Hmm, mnie lekarz powiedzial to samo, ze jestem mloda i to moje pierwsze tabsy i przepisal mi cilest :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arnianka 0 Napisano Październik 8, 2007 Ja dostałam Yasmin. ;) Jeśli chodzi o ceny, to są one różne. Wahają się od 3 zł do 45 nawet. Nie ma mniej i bardziej skutecznych, bo wszystkie są tak samo skuteczne, po prostu niektóre są refundowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moze zaszkodzic niestety Napisano Październik 8, 2007 polecam plastry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S_A_M_A_N_T_A 0 Napisano Październik 8, 2007 różnic w skuteczności nie ma, to fakt. ale dla młodych dziewczyn są tabsy z małymi ilościami hormonów - ceny raczej w okolicach tych 40zł (zależnie od miasta, aktualnej \"promocji\" itd) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madzia-lena 0 Napisano Październik 8, 2007 Pamiętaj, że żadna antykoncepcja nie zapewnia 100% pewności że nie zajdziesz w ciąże!!! Może na początek zadaj sobie pytanie czy wrazie \"wpadki\" będziesz gotowa na to, aby zostać mamą. Dlaczego o tym piszę?-po pierwsze moim zdaniem 17 lat na taki krok w dorosłe życie to bardzo mało, ale oczywiście nie jestem twoim rodzicem abym prawiła ci tutaj morały a po drugie znam osóbke która jest w twoim wieku i właśnie urodziła córkę. Oczywiście do narodzin dziecka cały czas twierdziła, że da sobie radę, że sama z chłopakiem wychowa dziecko, że jest szczęśliwa idt. Za przeproszeniem gówno prawda-mieszka teraz z babcią, tatuś dziecka pracuje ale pieniążki w glównej mierze przeznacza na rozrywki, ona musiała zakończyć swoją edukację i kompletnie nie radzi sobie przy dziecku-gdyby nie babcia, nie potrafiłaby nawet przygotować dziecku mleko. A jej rodzice no cóż cieszą się z wnuczki ale na tym się kończy :-) Zastanów się proszę nad tym krokiem, uwierz mi chłopak jak cię kocha wytrzyma bez tego jeszcze troszkę a jeśli odejdzie to lepiej teraz niż za rok czy dwa. A tabletki anty to chole...świństwo, które tak ci namiesza w młodym organiźmie, że będziesz musiała sporo czekać aż wróci on do obecnego stanu. Poczytaj sobie o tym, ile kobiet stara się zajść z ciąże po odstawieniu tabletek i jak czasami trzeba długo z tym czekać. No nic decyzja i tak nalezy do ciebie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pinda333 0 Napisano Październik 8, 2007 to nie jest tak ze ja sie boje...tzn bałam sie z prezerwatywa...bo to tylko tak jakby mój facet był zabezpieczony a ja nie...teraz by bd juz miec tabletki bd czuła pelen konfort:) iii bez stresu bedziemy mogli sie seksic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Jezuuu, ale wykład :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agnieszka bo pewnie mial Napisano Październik 8, 2007 cos z tego by cilest przepisywac ;) moj tez mi przepisal jako pierwsze tabletki ale tak naprawde (co sie dowiedzialam znacznie pozniej) ciles ma najwiece hormonow z tabletek jednofazowych co wcale takie dobre dla "zielonych" nie jest :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Hmm, nigdy tego nie slyszalam. Ja wrecz przeciwnie sie obawiam. Ze sa za slabe w porownaniu z innymi. Czytam tu jakies tematy ze dziewczyny w ciaze zachodza stosujac cilest i potem sie schizuje. A biore juz 10 miesiecy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Nie rozumiem \"lekarz cos z tego mial\"? z emi je przepisal? jasniej prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pinda333 0 Napisano Październik 8, 2007 madzialena...musze powiedziec ze dałas mi troche do myslenia...ale mysle ze jestem gotowa...przemyślałam to z chłopakiem...hmmm gadalismy ooo wpadce ale mysle ze skoro sa tabetki to nic złego sie nie wydarzy...mało kto zachodzi w ciaze przy tabetkach...aaa pozatym jesli bysmy przy tabetkach stosowali jeszcze prezerwatywy to jest juz prawie 100% pewnosci...nio ale po komentarzach i innych opiniach Was kobiet wnioskuje ze z prezerwatywa to nie to samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pinda333 0 Napisano Październik 8, 2007 aaa jesli chodzi o ginekologa...to jakto jest z tym badaniem> no wiecie czy bedzie mi cos wkładał itd jakie to uczucie? itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 no to nie jest to samo. Nie po to sie szprycujesz hormonami zeby dodatkowo prezerwatywy stosowac a pewnosc jest ta sama. Nie znam osoby ktora by jeszcze gumki stosowala odmawiajac sobie stuprocentowej przyjemnosci. Bez porownania z gumkami.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość żałująca Napisano Październik 8, 2007 pisze do autorki bo kiedys sama miałam 18 lat. wtedy poznałam mojego pierwszego partnera. poszłam do lekarza i poprosiłam o tabletki. wstyd był - nie powiem. ale to nie był największy problem! największym problemem było oddanie mu się bezgranicznie! byłam młoda, wydawało mi się ze go kocham, ze jest tym jedynym, ze bedzie moim mezem. a on mnie wykorzystał i oszukał! to był najwiekszy błąd w moim życiu. do dziś tego załuję. mam cudownego narzeczonego i jest mi wstyd ze nie jestem dziewicą ze oddałam się komuś jako małolata. teraz wiem ze to nie jest odpowiedni wiek na rozpoczęcie wspolzycia. PROSZE przemysl tą decyzje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lekarka med Napisano Październik 8, 2007 wlasnie mimo, ze polaczysz wiele metod anty to skutecznosc bedzie tam sama. 100% procentowa pewnosc masz tylko przy braku seksu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorota ma kota i psa Napisano Październik 8, 2007 konfort to to nie jest dziewice bada przed odbyt masz wiec wprawke jak to jest z analem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Siadasz na fotel, rozkladasz nogi na boki a gin Cie zbada najpierw palcami a potem zrobi cytologie, czyli pobierze sluz z pochwy i po krzyku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agnieszko przyszedl do Napisano Październik 8, 2007 twojego gina przedstwawiciel handlowy z Cilestu i zaproponowal mu "wspolpracxe" - on bedzie proponowal kobietom akurat cilest a z tego bedzie mial powiedzmy pol darmowe wczasy w madrycie. tak jest z lekarzami i lekami, same te leki nie przychodza do lekarza zwlaszcza ze nie sa one refundowane... cilest ma najwiecej hormonow na wielu wlieu forach dotyczacych scisle antykoncepcji sie tego dowiesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Ja poszlam jako dziewica i nikt mi palcow do odbytu nie wsadzal.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Rownie dobrze do ginekologa ktory przepisuje yasmin mogl przyjsc taki przedstawiciel.. Nie wierze w to co piszesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 I mylisz sie co do jednego. Od jakiegos czasu cilest jest refundowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pinda333 0 Napisano Październik 8, 2007 załująca hmmm mogło by sie wydawac ze to szczeniackie zauroczenie...ale myśle ze my sie naprawde kochamy...bo w ciagu tyg 9 msc nauczylismy sie wiele...los dał nam troche popalic...kilka razy było miedzy nami zle myslałam ze to koniec ale wracalismy do sibie było juz tak 2 razy i co i teraz juz od jakichs 6 msc jest cudownie...tzn nie idealnie bez sprzeczak bo to nie mozliwe ale czuje ze mnie rozumie...oboje wiele rozmawialismy na temat seksu...i gdyby chciał mnie wykorzystac to mysle ze namawial by mnie do seksu ciagle...aaa tak nie jest...teraz tylko bawimy sie w pieszczoty i to nam wystarcza...ale rozmawialiśmy o seksie nio iii razem doszlismy do wniosku ze jestesmy gotowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oczywsice ze przedstawciel Napisano Październik 8, 2007 yasminu moze przyjsc :) i przychodzi ;) to zalezy od lekarza jaka oferta jest lepsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S_A_M_A_N_T_A 0 Napisano Październik 8, 2007 najlepsi są ci, którzy nie dość, że przpisują masowo jedne tabsy kierują jeszcze do jakiejś konkretnej apteki \"bo tam taniej\" lub coś takiego :) a kierują do apteki znajomej w rzeczywistości :) moja lekarka sama mówi, że takie praktyki są stosowane btw brałam novynette, teraz logest i mam gdzieś ile płacą lekarzowi za przepisywani takich czy innych tabsów - na mnie mają dobrze działać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pinda333 0 Napisano Październik 8, 2007 nio wiec jaka nazwe tabletek polecacie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorota ma kota i psa Napisano Październik 8, 2007 no to jak ci paluchów w dupsko nie wkladal to co to za giniekolog?? to on cie diewictwa pozbawil a nie twoj kochas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 Ja mysle inaczej.. Twoja wersja moze sie tyczyc kazdego lekarza i kazdych tabletek a uczpeilas sie akurat cilestu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agnieszka_1987 0 Napisano Październik 8, 2007 No nie wkladal.. Pewnie wiedziala co robi a cytologie mi zrobila jak juz bylam \"po\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach