Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgf

czy na próbnych numerach rejstracyjnych mozna przekraczac granice???

Polecane posty

jak mój facet na próbnych numerach wracał z dopiero co kupionym samochodem z Niemiec to go policja od razu złapała i dostał jakoś 300 zł mandatu :o

Gość hgf
ale mi chodzi o takie co w polsce na 30 dni sięma czy mozna nimi przejechac granice?

ale jak się okazało, to ponoć jest tak że policja tylko czeka na tych z samochodami na próbnych numerach, i tylko czekają na łapówkę :o ale on o tym jeszcze nie wiedział :o

Gość jak mial probne kiedy kupowal
w niemczech ten samochod ?? tam kupuje tablice czasowe do rejestracji w polsce a nie zaklada sobie probne na dopiero co kupiony za granica samochod ?!

Gość hgf
kupil w niemczech . zarejestrował go w polsce i dostał probne numery . na 30 dni ( nie te takie z czerwonym paskiem po boku co na granicy kupujesz tylko te takie co maja czerwone literki i cyferki ) to czy moze na nich przekroczyc granice?

nie wiem nie znam się na tym ale dla mnie mandat za to to przesada to na jakich tablicach miał niby wracać :o ach ta policja :o

Gość flowerss twoj facet pieprzy gl
upoty alboi wciska ci jakis kit :O probne numery dostaje sie w polsce i na nich jezdzi, za granica kupujesz samochod i tam placisz iles tam euro za czasowe (na nich masz nawet date do kiedy mozesz jezdzic na nich, potym okresie wygasa ich waznosc i kazdy policjant moze wlepic mandat za nie zarejestrowanie pojazdu)

Gość flowerss twoj facet pieprzy gl
jak to sa czasowe to czasowe ! ma czas do zarejestrowania ich tutaj, jak se to olal i siedzial na dupach za granica to jego wina a nie przepisów :O mandat jest za to bo po to sa czasowe...co ma sobie zarejestrowac w niemczech polskie blachy ??? czy ty w ogole wiesz co mowisz ??

Gość hgf raczej na pewno
;) te porbne sa po to by urzad mogl sprawdzic czy auto jest tam (nalezy) do tego kto je kupil, adres itp. jakos tak to jest w kazdym badz razie.

miałam nie pisać już, sorry ale to nie żaden kit! widziałam ten mandat! on nawet planował olać to i nie płacić ale komornik już nawet wkroczył do akcji i trzeba płacić (tylko tyle,ze poszedł na rękę i rozłożył nam na jakies raty po 50 zł) ponoć Ci co sprowadzają często jakieś samochody, mają zawsze przygotowaną jakąs kase na łapówkę dla policjantów :o

Gość hgf
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.complex.com.pl/~andrzejp/TABLICE/probne2.jpg&imgrefurl=http://www.complex.com.pl/~andrzejp/TABLICE/tablice.html&h=145&w=179&sz=40&hl=pl&start=66&um=1&tbnid=O_IexA8tURl4AM:&tbnh=82&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Dpr%25C3%25B3bne%2Bnumery%2Brejestracyjne%26start%3D60%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN na tyvh pierwszych dwóch tablicach sa te co ja mam i czy mozna na nich granice przekroczyć?

flowerss jeszcze raz: jezeli twój facet olał czas do zarejestrowania auta w polsce to jest jego wina i jego problem :O to nie wina zlego pana policjanta bo na tej tablicy jest data do kiedy te tablice sa wazne - czyli do kiedy auto MUSI byc zarejestrowane w polsce. to jest auto sprowadzane z INNEGO kraju ! nie mzna w INNYM kraju dostac tablic zarejestrowanych w polsce !! :O Jak kupil auto tam to trzebabylo od razu przyjechac tutaj do kraju i zarejestrowac w auto w polsce a nie rozbijac sie a potem klnąc na zlych policjantow bo sie olalo przepisy z wlasnej glupoty :O

czy Wy nie rozumiecie, co ja piszę? on kupił samochód, od razu wracał nim do Polski na czasowych tablicach, jechał kilka godz i gdy był jakoś w okolicach Poznania, policja go złapała i wlepiła mandat!

na jakiej podstawie ????? dziewczyno ??? swojego prawa nie znasz ??!?!?!?!?!?!?!?!!??! jezeli uplynal czas waznosci tablic to DLATEGO dostal ten mandat !!! idz sobie go sprawdz i zobacz co pisze i jaka byla data tablic jezeli policjant wlepil mandat ze niby tablice byly przedawnione a mialy jeszcze waznosc to odwolaj sie i zaskarz policjanta a nie opowiadaj bzdur :O

Gość nieee tylko nie to
coś flowresss nie gra w tym co piszesz. własnie te czasowe tablice sa po to, zeby móc poruszać się kupionym samochodem. żeby np. dojechać nim do polski i tu zarejestrować. one obowiązują od lat - i albo Twój facet kręci, albo sam nie wie za co dostał mandat.

kurde wypytałam faceta o te tablice bo mnie to dręczyło :p okazało się, że dostał ten mandat rzeczywiście za tablice, z tym że dlatego ,że tablice były podrobione czy przebite przez sprzedawcę , czyli po prostu go źle zrozumiałam sprzedawca go oszukał a było zbyt daleko już żeby do nich wracać po tym ,jak się wydało :o ehhhh :o no comments sorry że Was wprowadziłam w błąd :)