Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_mam_sily

owulacja przy tabletkach??????

Polecane posty

Gość nie_mam_sily

czy jest mozliwe, zebym podczas regularnego brania tabletek anty dostala jednak owulacji? Biore Harmonet a od dwóch dni kłuje mnie jeden jajnik. Czy to znaczy ze tabletki nie dzialaja??

Jest możliwe ale dzieje się to dość rzadko. Ponadto tabletki zagęszczają śluz, który nie sprzyja plemnikom (szybciej giną) i utrudnia im poruszanie się. Kolejną cechą tabletek jest zmniejszenie endometrium na tyle, by zagnieżdżenie było bardzo ciężkie - jeśli już dojdzie do zapłodnienia.

Gość nie_mam_sily
Boze, oszaleję.. jutro ide do gin. niech ona mi powie co o tym sadzi, ale nie podoba mi sie to :/

A po czym wnosisz, że to moe być owulacja? Tabletki zawierają zarówno progesteron jak i estrogeny - to estrogeny odpowiadają w tym wypadku za śluz (jeśli na tym się opierasz - o ile jest ciągnący) ale bez paniki do owulacji trzeba trochę więcej niż tylko estrogenów, tabletki blokują wydzielanie z przysadki lh i fsh - a to lh wraz z fsh odpowiadają za krańcowy wzrost i w efekcie - pękanie pęcherzyka.

Bóle jajników mogą także mieć miejsce w przypadku infekcji - jak i jest wiele innych powodów.warto się badać, ale nie ma co panikować!