Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A 30

Jeszcze raz luteina

Polecane posty

Gość A 30

Witam chciałabym sie zapytać czy luteina pomaga zajść w ciążę i czy można ją kupić bez recepty ? Czy to jest ta sama luteina co w tabletkach poprawiających wzrok ?????

tak,luteina pomaga zajść w ciązę, jest to czysty progesteron, a jego niski poziom uniemozliwia zagnieżdzenie się zapłodnionego jaja. biorąc luteinę zwiekszasz szanse na dziecko :) jest to lek na receptę, i nie jest to to samo co np. w zestawach wit. centrum. ja biorę luteinę na podtrzymanie ciązy, bo miałam kłopoty własnie z progesteronem.

Gość A 30
Dzięki Minimoniu za odpowiedź. chyba muszę znaleźć jakiś topik gdzie wymieniacie się wiadomościami na ten temat. Ja na razie jestem na etapie przyjmowania do wiadomości że już należałoby zastanowić się nad zajściem w ciążę i zbieram wszelkie wieści na ten temat. Jeszcze raz dzięki

Gość A 30
Minimoniu życzę powodzenia

A 30, nie zapominaj ze luteina jest lekiem, nie bierze sie jej jak witaminy. jesli nie masz problemów hormonalnych to nie musisz jej brac. ja biorę ponieważ niedawno straciłam dziecko własnie z powodu niskiego progesteronu. żaden rozsądny ginekolog nie powinien ci przepisywać leków hormonalnych bez wczesniejszych badan. mam nadzieje ze nie będą ci one potrzebne, powodzenia :)